chudziak Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 9 Lipca 2017 Wyjąłem z woreczka opłukałem wodą, dokładnie wytarłem w papierowe ręczniki, posypałem solą i przyprawami, wrzuciłem do siatek szyneczkowych, Czy to oznacza , że nie moczyłeś w solance ? Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 9 Lipca 2017 (edytowane) Nie moczyłem, solone z ręki na szybko. (wiem - źle, ale taki spontan ) Rybki się dopiekają a serki wyszły tak - 3 godz. w dymieSzlak przetarłem . Następne zrobię zgodnie ze sztuką W smaku rewelacja i na słoność ok Edytowane 9 Lipca 2017 przez binio1111 Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 9 Lipca 2017 Że metoda nie jest ramowa, nie należy jej wykluczać.... Metoda QBQ jest dopracowana i wzorcowa Binio spróbuj wędzić "na kratce" bez obracania, dizajnerskie wzorki wychodzą...Serki spoko, ładnie wyglądają a jak jeszcze smakują to git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 9 Lipca 2017 (edytowane) Następnym razem będzie już kratka . I poprawię technologię .Dzięki za pomoc Edytowane 9 Lipca 2017 przez binio1111 Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 9 Lipca 2017 będzie już kratka kratka Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 9 Lipca 2017 No dobra niech będzie "ruszt" Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 9 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 9 Lipca 2017 (edytowane) Wcale nie jest powiedziane, że tak jak ja robię, każdy robić musi Jednak solanka, to solanka Mój temat był tylko takim małym nasionkiem, które uważałem, że należało zasiać i to chyba była słuszna decyzja Metoda QBQ jest dopracowana i wzorcowa Czekaj Zieloniutki niech no tylko przygładzę piórka Edytowane 9 Lipca 2017 przez qba-69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 9 Lipca 2017 Wcale nie jest powiedziane Kurtuazja, wyobraźnia i wrażliwość, rzadkie i cenne współcześnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 9 Lipca 2017 Mój temat był tylko takim małym nasionkiemQba i to nasionko zajeb...... smakuje . Jesteś wielki . Następne będą wykonane zgodnie ze sztuką Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ary_zet Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Qba -w pierwszym poście pokazałeś zdjęcia, z serami ułożonymi na białych i żółtych kratkach.Czy one są malowane?Pytam bo mam kosze metalowe które świetnie nadawałyby się na taki ruszt do serków tylko martwi mnie ta farba- czy nie wejdzie w reakcję z serem.Co myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Przy temperaturze 50o C? Teraz te białe i żółte już są czarne Zwykłe półki z lodówki, najprawdopodobniej dopuszczone do kontaktu z żywnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 2 Sierpnia 2017 (edytowane) świetnie nadawałyby się na taki ruszt do serkówdo ociekania to jeszcze do wędzenia jak przedmówca mówi .Tańsza wersja to ruszty do grila dostaniesz w marketach droższa siatki metalowa nierdzewnenphttps://www.olx.pl/oferta/siatka-zgrzewana-20x20x1-mm-stal-1-4301-nierdzewna-CID628-IDkjUQu.html#5bbc42c7cblub tkana Edytowane 2 Sierpnia 2017 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ary_zet Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 2 Sierpnia 2017 ok- odpuszczę te kosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Te kosze to są od koszy sklepowych. Czy do żywności ? . Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ary_zet Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 2 Sierpnia 2017 kosze do warzyw i owoców- chociaż kto tam wie jakie było pierwotne założenie-kosze są metalowe z warstwą oryginalnie pomalowaną -pewnie proszkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homian Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Jeśli chodzi o ruszt do grilla kupowany w markecie, zawiodłem się bardzo na nim. Po kilku wędzeniach nie nadawał się do użytku, wyszła na wierzch miedź i wzory odciśnięte od kratki były koloru brzydko-zielonego. Do ociekania używam podstawy z naciągniętą plastikową siatką, na której kładę taką z włókna szklanego( jak na styropian do ocieplania budynków). Do wędzenia...., hmm, no dobra, przyznam się szyny Kramera, czyli takie którymi usztywnia się złamane kończyny. Wygodne bardzo bo wkładam pojedynczo po 7 mi się mieści na szynie, więc nie jest ciężka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 homian niezły pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ary_zet Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Nie przestajecie zadziwiać- super patenty - jako, że niem mam dostępu do szyn Kramera postanowiłem ,że zakupię kratki do piekarnika - myślę że 4 szt będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 ,że zakupię kratki do piekarnika ilość 4 szt - to na jakieś 48 serków , może wejdzie nawet 60 Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ary_zet Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Tak planuję -bo u nas serki sà zjadane w kosmicznym tempie Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 bo u nas serki sà zjadane w kosmicznym tempie a jak znajomi podegustują to łatwo nie będzie Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 No te serki to jak woda idą Może zamiast tych wszystkich kratek wrzucić serki do wirówki? Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Ta a solankowanie ustawić na praniu wstępnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homian Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Dobrze że mam u siebie trzy stonki, inaczej bym nie kupił tylu serków ile zwykle potrzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viszna Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 My jak robimy serki to moja LP 2-3 dni wcześniej jedzie do Li..a i zamawia odpowiednią ilość i nie ma problemu, bo już mnie trafiało jak musiałem po kilku sklepach jeździć, aby zamówienie skompletować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.