DonLeo007 Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 6 Października 2016 Witam, czy polędwiczki wieprzowe zapeklowane chciałbym owinąć w skore od łopatki i tak wstawić do wędzenia? oczywiście jest to eksperyment, przy okazji mam dziwny wygląd tłuszczu przy boczku, czy ktoś już się spotkał z takim przypadkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 6 Października 2016 dziwny Wybroczyny od urazu ? Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 6 Października 2016 Świnka była chyba karmiąca. Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonLeo007 Opublikowano 6 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 6 Października 2016 nie wiem - kupiłem tam gdzie zawsze , czy to jet szkodliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 6 Października 2016 To nie boczek Panie to pachwina z częścią gruczołów ,obecnie pachwiny osobno sięnie sprzedaje jest za to boczek z pachwina.Poledwiczki owinięte w skórę,normalnie w szoku jestem,jak żyje nie widziałem,ale mogę zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 7 Października 2016 czy polędwiczki wieprzowe zapeklowane chciałbym owinąć w skore od łopatki i tak wstawić do wędzenia? Po, co? W jakim celu? Nie lubisz zapachu i smaku dymu wędzarniczego? Boisz się, że w czasie wędzenia zostaną uwędzone? Wyjaśnij nam, jaki efekt chcesz uzyskać dzięki eksperymentowi. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 7 Października 2016 (edytowane) Po, co? W jakim celu? Zapewne słyszał, ze polędwicę łososiową zawija się w słoninę, ale to ma sens i uzasadnienie. Czego to ludzie nie wymyślą. Edytowane 7 Października 2016 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orionka3 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 7 Grudnia 2016 to sa krwiaki od uderzenia, zazwyczaj sie to wycina, ale szkodliwe nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonLeo007 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 18 Grudnia 2016 ... tyle się naczytałem ze wolno wymyślać, wiec wymyśliłem logicznie, jeżeli wędzimy to temperatura topi tłuszcz a to powoduje nie wysychanie tych polędwiczek (zwłaszcza ze są chudziutkie) a dym penetruje cale mięso dlatego te pytanie, a co do Po, co? W jakim celu? Nie lubisz zapachu i smaku dymu wędzarniczego? Boisz się, że w czasie wędzenia zostaną uwędzone? Wyjaśnij nam, jaki efekt chcesz uzyskać dzięki eksperymentowi. na tym forum; rozumie ze możemy robić co chcemy z naszym towarem na tym polega konwersacja bo jak nie to wystarczy wstawić receptury z "16" i nie wypowiadać się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Nikomu nie zabraniam wymyślania i tworzenia nowych wyrobów.Twoje pytanie czy polędwiczki wieprzowe zapeklowane chciałbym owinąć w skore od łopatki i tak wstawić do wędzenia? dla mnie było mało precyzyjne, dlatego postawiłem w odpowiedzi tyle pytań.Z ciekawością czekam na efekty twojego eksperymentu. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonLeo007 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 18 Grudnia 2016 na koniec zrobilem normalnie, drugim razem zawinę w skore dla soczystości ponieważ;tak wyszly (może za długo wędziłem) później zaobserwowałem ze się wysuszają podczas parzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 18 Grudnia 2016 (edytowane) na koniec zrobilem normalnie, drugim razem zawinę w skore dla soczystości ponieważ; tak wyszly (może za długo wędziłem) później zaobserwowałem ze się wysuszają podczas parzenia W jaką skórę. .Żadnej soczystości nie będzie.Skóra niczego nie ochroni .Polędwiczki najlepsze są nieparzone a tylko wędzone.Jeśli już chcesz parzyć to parz do 58-60ºC w środku. Edytowane 18 Grudnia 2016 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonLeo007 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 18 Grudnia 2016 racja, lepiej nie parzyć - te na fotce maja miesiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 18 Grudnia 2016 (edytowane) te na fotce maja miesiac Te na fotce są albo parzone albo pieczone. Chyba nie suszone ? Edytowane 18 Grudnia 2016 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Na tej fotce Arek jest "wiór" kolego mam prośbę zanim obrobisz w jakikolwiek sposób mięso zastanów się co chcesz uzyskać ... Wykwity solne i "miesiąc" sugerują dojrzewanie ... wygląd sugeruje jakąś "ekstremalną" obróbkę termiczną wyglada jak pieczenie z wędzeniem ... ale o tym nie piszesz Wszystko sie da tylko co chcesz uzyskać ? Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Dla mnie to bardziej pleśń? Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.