Gregtom Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Wielkie dzieki Clipol. ☺Szkoda ze fotek nie idzie powiekrzyc aby zobaczyc wyrob w przekroju..???? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 koniecznie ma schodzić jelito Podczas pieczenia w wędzarni kiełbasy zwiększ wilgotność w komorze wstawiając na dno pojemnik z wodą.Jelito nie może być przesuszone.Nabić jelita, osadzać krótko i suszyć przed wędzeniem z wyczuciem Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Dziękuję za wszelkie sugestie. Na dnie wędzarni mam brytfankę że stali nierdzewnej służącą za odpromiennik do grzałek. Wlewam tam trochę wody podczas pieczenia. Niestety ten proces trwa co najmniej godzinę lub więcej w zależności od grubości batonów Sent from my SM-G925F using Tapatalk[Dodano: 20 kwi 2017 - 17:59]Wielkie dzieki Clipol. ☺Szkoda ze fotek nie idzie powiekrzyc aby zobaczyc wyrob w przekroju..????To dziwne. U mnie w Tapatalk powiększenie działa bez problemu Sent from my SM-G925F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Dziala na TT bez problemu ... fajnie że znalazłeś to czego szukałeś Tapniete z Tapatalk Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Pragnę tu zamieścić słowa podziękowania dla was kochani, bez których nie byłbym pewnie w stanie odnaleźć upragnionego smaku kiełbasy. Chylę czoła wielu z was za rzetelne informacje dot wyrobu kiełbas. Sent from my SM-G925F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steely Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 koniecznie ma schodzić jelitoPodczas pieczenia w wędzarni kiełbasy zwiększ wilgotność w komorze wstawiając na dno pojemnik z wodą.Jelito nie może być przesuszone.Nabić jelita, osadzać krótko i suszyć przed wędzeniem z wyczuciem Coś więcej można o tej wodzie? zimna ciepła? dużo mało? mam zamiar spróbować bo nigdy tego nie robiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 No nie zdzierże'' ... Chopok z Rzeszowa i ''swojskiej'' nie ogarnio... Sztos Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Ja czasami [szczególnie zimą] podpiekam w piekarniku.Na samym dnie mam płaską miseczkę z wodą. Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steely Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 (edytowane) No nie zdzierże'' ... Chopok z Rzeszowa i ''swojskiej'' nie ogarnio... Sztos Zdziwiłabyś się ale o technice z wodą pierwsze słyszę ... Edytowane 24 Kwietnia 2018 przez Bee Gees Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 @clipol,Doprecyzuj ile tej wody na 1kg farszu?[Dodano: 24 kwi 2018 - 18:46]ad 2. przyprawy dodane po rozdrobnieniu. Czosnek wciśnięty do wody.Doprecyzuj ile tej wody na 1kg farszu? Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 o technice z wodą pierwsze słyszę ... Wilgotne powietrze podczas podpiekania lepiej przewodzi ciepło oraz nie wysusza nadmiernie jelita.Czego tutaj nie rozumiesz?Ta sama zasada dotyczy domowych piekarników. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steely Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 o technice z wodą pierwsze słyszę ... Czego tutaj nie rozumiesz?Ta sama zasada dotyczy domowych piekarników. zadałem konkretne pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Coś więcej można o tej wodzie? zimna ciepła? dużo mało? mam zamiar spróbować bo nigdy tego nie robiłem Tego raczej nie określisz w stosunku do ilości wsadu do wędzarni.Każda jest inna i w każdej szybciej lub wolniej parować będzie woda.Zimna czy ciepła, nie ma znaczenia, bo i tak musi zacząć parować, więc im zimniejsza, tym później to się zacznie.Nalej wody i kiedy zacznie brakować to dolewaj. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Misiek_ Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Wilgotne powietrze podczas podpiekania lepiej przewodzi ciepło oraz nie wysusza nadmiernie jelita. Zacząłem stosować tę zasadę, z lekką modyfikacją, tj. zamiast zimnej to woda wrząca ( jeśli mi się chce specjalnie ją grzać ) Szybciej zacznie parować i nawilżać powietrze w wędzarni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 25 Kwietnia 2018 @clipol,Doprecyzuj ile tej wody na 1kg farszu?[Dodano: 24 kwi 2018 - 18:46] ad 2. przyprawy dodane po rozdrobnieniu. Czosnek wciśnięty do wody. Doprecyzuj ile tej wody na 1kg farszu?10% wagi mięsa ☺ Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.