robimhuk Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 8 Listopada 2016 Nabylem oslonki Viscoflex, do wykonania salcesonow, pasztetow, itp.Przeczytalem, ze nalezy je namoczyc przed napelnieniem na pol godzinyw wodzie o temp. 50°C.Bede wdzieczny dalszymi uwagami, na temat ich uzytkowania. Cytuj Apes debemus imitari Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 8 Listopada 2016 Pokaz te oslonki.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 8 Listopada 2016 Pokaz te oslonki..http://www.nomaxtrading.eu/pl/oslonki-viscoflex Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robimhuk Opublikowano 8 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 8 Listopada 2016 Oslonki Viscoflex wygladaja tak: Cytuj Apes debemus imitari Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 8 Listopada 2016 Osłonki takie były użyte ostatnio na spółdzielni KzG do salcesonu. Bardzo wygodne, nie wymagają specjalnego moczenia, dobrze przepłukać w ciepłej wodzie, przelać goracą wodą i gotowe. Salcesony równe jak z taśmy, ale czy o to chodzi? W kątnicy wp są bardziej fikuśne. Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robimhuk Opublikowano 8 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 8 Listopada 2016 Osłonki takie były użyte ostatnio na spółdzielni KzG do salcesonu. Bardzo wygodne, nie wymagają specjalnego moczenia, dobrze przepłukać w ciepłej wodzie, przelać goracą wodą i gotowe. Salcesony równe jak z taśmy, ale czy o to chodzi? W kątnicy wp są bardziej fikuśne.Czy nakluwaliscie salcesony podczas parzenia?.Zgadzam sie z Toba @SIVON, wolalbym uzywac oslonek naturalnych. Cytuj Apes debemus imitari Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 9 Listopada 2016 Czy nakluwaliscie salcesony podczas parzenia?. Raczej staraj się by nie było powietrza w osłonce. Ostatecznie możesz usunąć nakłuwając cienka igłą. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 10 Listopada 2016 W kątnicy wp są bardziej fikuśne. A w żołądkach smaczniejsze. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robinson Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 12 Listopada 2016 Mam do czynienia z takimi osłonkami. Są to wygodne osłonki i wytrzymałe na temperaturę nawet 100 stopni C. Moczymy je ok. 20 minut w ciepłej wodzie, żeby były elastyczniejsze i bardziej rozciągliwe co pozwala na załadowanie zakładanej przez producenta ilości farszu. Nowe są sztywne ponieważ jest to tkanina powlekana. Nakłuwanie nie jest wskazane ponieważ zwiększy się wyciek farszu. Wyroby w porównaniu do osłonek naturalnych mają większą wydajność. Reszta jest kwestią gustu kto w jakich osłonkach woli swoje wyroby. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Nomax Opublikowano 14 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 14 Lipca 2017 Popieram przedmówcę, osłonki moczymy 20 minut w letniej wodzie, dzięki czemu osłonki stają się bardziej elastyczne (do 20%), możemy nakłuwać aby usunąć pęcherzyki powietrza, ale zwiększą się ubytki termiczne.Jeżeli zależy nam na tradycyjnym wyglądzie możemy użyć naturalne osłonki, natomiast, jeżeli zależy nam na trwałości produktu i chcemy cieszyć się smakiem naszego salcesonu prze 2-3 tygodnie, raczej sugerowałbym osłonki tekstylne lub poliamidowe. Maksymalna temperatura parzenia osłonek Viscoflex to 88*C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.