paweljack Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 23 Listopada 2016 (edytowane) Postanowiłem zrobić parówki całkowicie drobiowe. Oczywiście testowo. Mięso i tłuszcz jakich użyłem, pochodził z dwóch różnych ptaków. Przyprawy jak do parówek, w lekko zwiększonej ilości. Peklowanie, mielenie, chłodzenie mięsa itd. mielone dwa razy na sitku 2. No i tak, niby wyszły a niby nie. Może ktoś robił podobne próby i zechce się podzielić swoimi doświadczeniami. Moje na razie smakowały jak ze smalcem. Edytowane 23 Listopada 2016 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muflon129 Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 24 Listopada 2016 drób potrzebuje więcej przypraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 24 Listopada 2016 (edytowane) Mięso i tłuszcz jakich użyłem, pochodził z dwóch różnych ptaków. Tłuszcz do wyrobów emulgowanych powinien być tłuszczem twardym.Z drobiu się nie nadaje i stąd masz smak smalcu. Edytowane 24 Listopada 2016 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.