mistyk Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 2 Stycznia 2017 WitamW związku, iż jestem nowym członkiem wędzarniczej społeczności w ramach rewanżu za genialne forum i przepisy wrzucam informacjeKolega został zmuszony do skasowania całej hodowli danieli z przyczyn formalnych, i jeżeli będziecie ktoś z Was zainteresowany mogę się dowiedzieć jaka jest cena za kg mięsa, czy rozebrane czy w tuszach itp, no i oczywiście czemu kasuje hodowleMięso do odbioru ewentualnie w Łodzi lub ZgierzuW razie zainteresowania udzielę jak najszybszych odpowiedzi[Dodano: 02 sty 2017 - 15:33]P.S.W razie co piszcie również śmiało na priv pewnie szybciej zauważę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCH Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 2 Stycznia 2017 no to ja bym się chętnie dowiedział ile za kg tuszy .. Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mistyk Opublikowano 2 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 2 Stycznia 2017 postaram się go dzisiaj złapać i dać odp mam nadzieję, że już sylwestra zakończył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Jak duże są te daniele ? nie mam porównania miesa z daniela hodowlanego - " zawsze " miałem dzikiego no i oczywiście jaka jest cena - bo 2 lata temu daleka znajoma zaproponowała mi daniela hodowlanego ale cena była 2 krotnie wyższa od dzikiego , jeszcze miałem go odebrać żywego i zawieść do rzeźni...................masakra Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mistyk Opublikowano 2 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 2 Stycznia 2017 no niestety dzisiaj mi sie nie udało kolegi namierzyć,ale żona dała słowo że jutro do mnie zadzwoni więc jak tylko coś ustalę dam znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mistyk Opublikowano 3 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 3 Stycznia 2017 dzwonił kolega cena za kg tuszki 10-12 zł myślę że spokojnie można liczyć bliżej 10 kolega raczej ugodowy jestZ tego co wiem to daniele są między 2 a 4 rokiem i max dochodzą do 50-60 kg, mięsa rozebranego raczej nie mają bo ich czas goni ale o tym zawsze można porozmawiaćW razie zainteresowania proszę na priv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCH Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 4 Stycznia 2017 jak dla mnie cena mało interesująca ..dziękuję za informację Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Mięso danieli - raczej nie jest to kulinarny rarytas. Robiłem wędliny z powierzonego materiału tego zwierza, wszak dzikiego... oj musiałem się napracować, by jakiś smak wyciągnąć .... Jest to moja indywidualna ocena... kiełbaski pacjentom na szczęście smakowały, mnie nie.... Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 4 Stycznia 2017 raczej nie jest to kulinarny rarytas Oj , tutaj bym Głośno polemizował -zdecydowanie lepsze od sarenki czy koziołka Przynajmniej w moim guście - ale jak wiesz o gustach nie ma co rozprawiać <jeden woli kwaśne ogórki drugi ciepłe skarpetki > Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 4 Stycznia 2017 od sarenki czy koziołka Koziołek to też sarenka "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mistyk Opublikowano 4 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 4 Stycznia 2017 - ale jak wiesz o gustach nie ma co rozprawiać <jeden woli kwaśne ogórki drugi ciepłe skarpetki > święte słowa, też osobiście uważam, że ile ludzi tyle smakówCo do ceny niestety nie jestem w stanie powiedzieć czy okazja czy nie bo nie śledzę ich na co dzień, ale jeżeli ktoś ma dostęp do takich rzadkości lub typowej dziczyzny w dobrych cenach chętnie skorzystam bo u mnie dostęp jest naprawdę okazjonalny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Koziołek to też sarenka [Dodano: 05 sty 2017 - 10:21] czy okazja czy nie co znaczy w Twoim pojęciu "tuszka " czy to obielona sztuka bez "zawartości jelitowych" czy tylko martwe zwierzę ? Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 5 Stycznia 2017 czy okazja czy nie co znaczy w Twoim pojęciu "tuszka " czy to obielona sztuka bez "zawartości jelitowych" czy tylko martwe zwierzę ?A oprócz tego, jeśli ktoś coś wysprzedaje to powinno być taniej, myślę że 6-7 za kilogram bardziej jest realne zwłaszcza, że trzeba samemu odebrać. Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi