Skocz do zawartości

Mięso danieli - są zainteresowani?


mistyk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

W związku, iż jestem nowym członkiem wędzarniczej społeczności w ramach rewanżu za genialne forum i przepisy wrzucam informacje

Kolega został zmuszony do skasowania całej hodowli danieli z przyczyn formalnych, i jeżeli będziecie ktoś z Was zainteresowany mogę się dowiedzieć jaka jest cena za kg mięsa, czy rozebrane czy w tuszach itp, no i oczywiście czemu kasuje hodowle

Mięso do odbioru ewentualnie w Łodzi lub Zgierzu

W razie zainteresowania udzielę jak najszybszych odpowiedzi


[Dodano: 02 sty 2017 - 15:33]

P.S.

W razie co piszcie również śmiało na priv pewnie szybciej zauważę :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jak duże są te daniele ?  nie mam porównania miesa   z daniela hodowlanego - " zawsze " miałem dzikiego :)  no i oczywiście jaka jest cena - bo 2 lata temu daleka znajoma zaproponowała mi daniela  hodowlanego ale cena była 2 krotnie wyższa od dzikiego , jeszcze miałem go odebrać żywego :D  i zawieść do rzeźni...................masakra

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

dzwonił kolega cena za kg tuszki 10-12 zł myślę że spokojnie można liczyć bliżej 10 kolega raczej ugodowy jest

Z tego co wiem to daniele są między 2 a 4 rokiem i max dochodzą do 50-60 kg, mięsa rozebranego raczej nie mają bo ich czas goni ale o tym zawsze można porozmawiać

W razie zainteresowania proszę na priv

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mięso danieli - raczej nie jest to  kulinarny rarytas. Robiłem wędliny z powierzonego materiału tego zwierza, wszak dzikiego... 

oj musiałem się napracować, by jakiś smak wyciągnąć ....   :cool:  Jest to moja indywidualna ocena... kiełbaski pacjentom na szczęście smakowały, mnie nie....   :cool: 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

raczej nie jest to kulinarny rarytas
Oj , tutaj bym Głośno polemizował  :D  ;)  ;) -zdecydowanie lepsze od sarenki czy koziołka Przynajmniej w moim guście ;)  - ale jak wiesz o gustach nie ma co rozprawiać <jeden woli kwaśne ogórki drugi ciepłe skarpetki :D >

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

  - ale jak wiesz o gustach nie ma co rozprawiać <jeden woli kwaśne ogórki drugi ciepłe skarpetki :D >

 

święte słowa, też osobiście uważam, że ile ludzi tyle smaków

Co do ceny niestety nie jestem w stanie powiedzieć czy okazja czy nie bo nie śledzę ich na co dzień, ale jeżeli ktoś ma dostęp do takich rzadkości lub typowej dziczyzny w dobrych cenach chętnie skorzystam bo u mnie dostęp jest naprawdę okazjonalny :(

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Koziołek to też sarenka
:D  :thumbsup:  :clap: 
[Dodano: 05 sty 2017 - 10:21]

 

 

czy okazja czy nie
  co znaczy w Twoim pojęciu "tuszka " czy to obielona sztuka bez "zawartości jelitowych" czy tylko martwe zwierzę ?

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

czy okazja czy nie
  co znaczy w Twoim pojęciu "tuszka " czy to obielona sztuka bez "zawartości jelitowych" czy tylko martwe zwierzę ?

A oprócz tego, jeśli ktoś coś wysprzedaje to powinno być taniej, myślę że 6-7 za kilogram bardziej jest realne zwłaszcza, że trzeba samemu odebrać.  :)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Maxell zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.