Muski Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Dzieki uprzejmości Arkadiusza - polecam - Kaszanka smaczna Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Po umieszczeniu na forum pełnej serii Porad dla początkujących (będą jeszcze - kiełbasy, wędzonki, salcesony, pasztetowe itp.), założę odrębny temat w którym będzie można zadawać pytania i przedstawiać swe wątpliwości autorom opracowań. Pozwoli to uniknąć bałaganu bezpośrednio w tematach, które w tym momencie zostaną zamknięte. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs40 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 7 Stycznia 2017 (edytowane) Po umieszczeniu na forum pełnej serii Porad dla początkujących (będą jeszcze - kiełbasy, wędzonki, salcesony, pasztetowe itp.), Dla mnie super sprawa . Dzięki. Edytowane 7 Stycznia 2017 przez wojs40 Cytuj Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Dla mnie super sprawa To dobrze. Liczymy na to, że seria porad zainteresuje głównie początkujących, pozwalając im na zrobienie swoich pierwszych, smacznych wyrobów. To mają być tzw. pewniaki. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Dzieki za przepis , zrobilam i jest pyszna ,jedno pytanie co mozna zrobic na tej wodzie od parzenia , bo pekly mi 2 petka, a ma taki dobry smak ze szkoda by wyrzucic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs40 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Piesek chętnie wciągnie lub ptaszki Cytuj Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Psu nie dawaj czasem ,za duzo przypraw! Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Krupnik dla drużyny wojska Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 7 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 7 Stycznia 2017 bo pekly mi 2 petka, a ma taki dobry smak ze szkoda by wyrzucic gdzie drwa rąbią- wióry lecą Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 7 Stycznia 2017 pytanie co mozna zrobic na tej wodzie od parzenia , bo pekly mi 2 petka, a ma taki dobry smak ze szkoda by wyrzucic https://pl.wikipedia.org/wiki/Kiszczonka[Dodano: 07 sty 2017 - 15:31]https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12427-kiszczonka-przysmak-z-centralnej-polski/?p=463194 Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Juz za pozno, wylalm wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Juz za pozno, wylalm wszystko Możesz tylko żałować . Pamiętaj na przyszłość żeby zrobić tą zupkę Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Eli nie przejmuj sie ja wylalam "zupe " salcesonawa jak mi pecherz sie rozwiazal Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 7 Stycznia 2017 (edytowane) Piękna i przejrzysta fotorelacja.Wielkie podziękowania i brawa Arku za to opracowanie Robiłam w ub. roku kaszankę z mięsem dzika. Najlepsza z wszystkich dotychczasowych. Edytowane 7 Stycznia 2017 przez EAnna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 7 Stycznia 2017 TAKI przepis to w koncu moze i ja sie odwaze zrobic Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 7 Stycznia 2017 TAKI przepis to w koncu moze i ja sie odwaze zrobic Po to właśnie rozpoczynamy serię poradnikową dla początkujących. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Jak dla mnie to super! ,szczegonie te zdjecia sam opis nie zawsze potrafie sobie wyobrazic. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 7 Stycznia 2017 .Wątroba surowa krojona w kostkę 0,5 x 0,5 lub mniejszą, ale to zależy od cierpliwości krojącego.U mnie kroi moja LP to pozwalam sobie na pewne wymagania. Ja nie dopuszczam żony do produkcji bo kaszanka ma być koszerna i dlatego by mnie nie było słychać na całej ulicy podczas krojenia , to parzę wątrobę osobno a wodę usuwam i dopiero kroję . Wodę usuwam , bo jej posmak jakoś mi nie odpowiada. Fotki : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 7 Stycznia 2017 parzę wątrobę osobno W przepisie Arkadiusza dodaje się surową wątrobę. Dlatego krojenie jest takie up...we, ale za to, w gotowym wyrobie jest ona bardzo delikatna, bo jednokrotnie parzona. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naginajka Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 7 Stycznia 2017 (będą jeszcze - kiełbasy, wędzonki, salcesony, pasztetowe itp.) no i bardzo fajnie już wiem co będzie robione w niedługim czasie Cytuj Pozdrawiam, Dawid. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Dlatego krojenie jest takie up...we, ale za to, w gotowym wyrobie jest ona bardzo delikatna, bo jednokrotnie parzona. Podpowiedzi miały być w innym temacie, ale podpowiem jeszcze tutaj.Krojenie wątróbki rzeczywiście jest upierdliwe i dlatego robi to moja LP i chwała jej za to.Ostatnio nawet kroiła dwa razy bo za pierwszym było za grubo, ale jak brak Wam cierpliwości to możecie tą wątróbkę zmielić na sitku 10-12 mm.Nie będzie to to samo, ale zawsze jakiś tam substytut osiągniecie. Tylko bardzo proszę jeśli będziecie robić z tego przepisu to nie dodawajcie parzonej wątróbki bo ja za to już nie biorę odpowiedzialności. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmbp Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Bardzo fajnie przedstawione.Na następny tydzień robię kaszankę. Czekam na salceson. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Czekam na salceson. Obiecałem, że będzie tylko trzeba trochę poczekać Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Podpowiedzi miały być w innym temacie Jak założę ten nowy temat, przeniosę do niego wszystkie posty. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Brawo Arku :clap: , super przejrzysty przepis nie da się tego spi...szyć .Pozdrawiam i czekamy na jeszcze następne takie relacje np: z produkcji salcesonu ( dawniej- cwaniaka ) Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.