marsuc Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 2 Marca 2017 (edytowane) Witam, jestem na etapie planowania nowej wędzarni. Już dwie mam na stanie tzn. jedna murowana, druga na próbę z drewna. Jako że obowiązków dużo to i czasu mało. Dlatego też postawiłem na budowę nowej drewnianej z elektryką. A więc tak, mam już przygotowane: regulator temperatury z sondągrzałkę 2000W - 900W - będą rozdzielone tak aby pracowała jedna albo druga lub razemdymogenerator GD-01 Borniak termometry i mnóstwo palet drewnianych do wykorzystania Do zakupu pozostało: osuszacz/wentylatorregulator mocy do powyższegocoś na ocieplenie Ale mam również pytanie. Plan jest wykonać podobną do tej od kolegi conda: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13551-w%C4%99dzarnia-elektryczna-dziadka-irka/ a podpowiedzcie jakie optymalne wymiary dobrać aby ten dymogenerator dał radę całość zadymić.Oczywiście wymiary wnętrza. Zamierzałem wykonać 50x50x100 ale to wychodzi 250L a GD-01 wydajności ma na 200L. Edytowane 2 Marca 2017 przez marsuc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eugeniusz_2015 Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 2 Marca 2017 Co Tobą kierowało, że zdecydowałeś się na DG Borniaka? Ja wpierw pomyślałbym o komorze wędzarniczej, a dopiero później dobrałbym odpowiedni i może nieco praktyczniejszy DG.[Dodano: 02 mar 2017 - 21:01]Oczywiście DG Borniak, to niezły wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 3 Marca 2017 Zamierzałem wykonać 50x50x100 ale to wychodzi 250L a GD-01 wydajności ma na 200L. może być nawet 600 litrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 3 Marca 2017 dymogenerator GD-01 Borniak chyba nie najlepiej - ale niektórzy sobie chwalą........................ Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eugeniusz_2015 Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 3 Marca 2017 (edytowane) W DG Borniaka, podobno psują się często silniczki, ale nie to jest najbardziej istotne. Pojawiają się tutaj ograniczenia w stosowaniu zrębków, których gradacja musi być ściśle określona a wiąże się to z dość wysoką ceną i niestety, istotnym ograniczeniem w dostępie do wszystkich rodzajów drewna. Czasami warto podymić drewnem owocowym lub innym a nie tylko mieszaniną olchy i buka.. Edytowane 3 Marca 2017 przez Eugeniusz_2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.