maggie123 Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 19 Marca 2016 Hej, jakie macie najlepsze swoje pomysły na świąteczne mięsiwa i nie tylko? Ktos chce się pochwalić i podzielić przepisem swojego "the best"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 19 Marca 2016 A Ty masz jakis pomysl`..na dobry poczatek? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maggie123 Opublikowano 19 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 19 Marca 2016 Chyba jednak nie ma zainteresowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 19 Marca 2016 Chyba jednak nie ma zainteresowania... Jest, i to bardzo duże. Każdy produkt wykonany własnoręcznie i przyjęty z zadowoleniem przez rodzinkę jest wielkim hitem. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waro58 Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 19 Marca 2016 Chyba jednak nie ma zainteresowania...Maggie123, chyba mocno przesadzasz, post napisany dzisiaj a Ty po kilku godzinach masz pretensje, że nikt nie odpowiedział.Ja akurat miałem chwilę wolną i odpowiedziałem, ale to forum to nie infolinia. Cytuj PozdrawiamWaldek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maggie123 Opublikowano 19 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 19 Marca 2016 Ależ nie mam pretensji! Tydzień do świąt został, ciekawe, czy ludzie mają fajne pomysły. Janiestety nie kucharzę genialnie. Upiekę karkówkę, schab, białą kiełbasę, zrobię sałatkę jarzynową, ale niestety niczym oryginalnym nie mogę się pochwalić. O! Jajka faszerowane pieczarkami robię, pyszne są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waro58 Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 19 Marca 2016 Chyba jednak nie ma zainteresowania...A to stwierdzenie to?Trochę spokoju i empatii dla innych. Cytuj PozdrawiamWaldek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldek99 Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 19 Marca 2016 U mnie tradycyjnie 15 kg białej kiełbaski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maggie123 Opublikowano 19 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 19 Marca 2016 U mnie tradycyjnie 15 kg białej kiełbaski Ja dopiero się nauczę robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 19 Marca 2016 U mnie tradycyjnie 15 kg białej kiełbaski Ja dopiero się nauczę robić. Maggie wybacz, ale muszę napisać kilka słów od siebie, choć bardzo się powstrzymywałam. Jestem ostoją spokoju, ale czasami i mi nerwy puszczają.Chcesz się nauczyć robić białą kiełbasę ? proszę czytaj .. kup niewielką ilość mięsa i zacznij robić. Jak czegoś nie będziesz wiedziała to pytaj. Każdy z Nas prawie tak zaczynał. Sama się uczę i to żaden wstyd upewnić się czy robisz dobrze, czy błędnie. Następny razem może będzie lepiej.Przeczytaj choć część postów na forum i zobaczysz ile ciekawych rzeczy można zrobić na Wielkanoc. Nikt Ci wszystkiego nie poda na przysłowiowym talerzu. Do tego musisz mieć chęci i trochę czasu . Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maggie123 Opublikowano 19 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 19 Marca 2016 Ależ ja miałem dobrą wolę . Chciałem się dowiedzieć, jak u Was wyglądaja świąteczne stoły, czy macie jakies regionalne lub oryginalne pomysły, to, co napisałem, własne "hity". W każdym domu jest jednak ciut inaczej, a ja wcale nie chcę niczego na talerzu dostać, sam muszę zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 19 Marca 2016 U mnie odkąd pamiętam, na Wielkanoc zawsze podstawą były szynka, jajka i biała kiełbasa. Podczas świniobicia przygotowywana była szynka na świąteczne śniadanie. Szynkę w uczciwych plastrach jemy na ciepło. Potem przez lata tata prowadząc sklep zamawiał szynkę w masarni a teraz ja próbuję robić. To była prostsza wersja:https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8764-wędzenie-u-paweljacka/?p=348512 A to bardziej skomplikowana: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10610-rozbi%C3%B3r-mi%C4%99s-klasyfikacja/ https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8764-wędzenie-u-paweljacka/?p=383755 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8764-wędzenie-u-paweljacka/?p=485225 Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maggie123 Opublikowano 19 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 19 Marca 2016 (edytowane) U mnie dziadek kiedyś jadł 2. dnia świąt taką dziwną, ale smaczną potrawę, zza Buga. Wędzonki z 1. dnia świąt mocno się przesmażało, do tego dodawało się pokrojone jajka na twardo i dawało się dużo pieprzu. Chyba chodziło o oszczędność, ale naprawdę smaczne to było.PS. Wspaniałe wyroby, ja jutro zaczynam peklowanie Edytowane 19 Marca 2016 przez maggie123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walka Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 20 Marca 2016 U mnie w domu co i ja kontynouje na sniadanie byla zawsze taka kolejnosc jedzenia.1.Jajeczko gotowane na twardo z dodatkiem kawalka chrzanu,soli i pieprzu.2.Nastepnie specjalna zupa robiona tylko na wielkanocne sniadanie. Moja przyszla zona na pierwszej wizycie zostala tym poczestowana i do dzisiaj wspomina swoje pierwsze wrazenia;jak oni moga jesc jakies takie jakby pomyje. Ale dzisiaj gdy ja to przygotowuje to mnie napomina ; nakroj wiecej aby bylo na pozniej. A robimy to tak ; chleb ,najlepiej zytni, nie pierwszej swiezosci kroimy w kostke,tak samo w kostke kroi sie wszystkie wedliny jakie sa w domu do tego jajka gotowane na twardo,jezeli jest twarog suszony lub wedzony tez mozna dodac. Do smaku dajemy :sol,pieprz i drobno krojony lub starty chrzan. Wszysko dokladnie mieszamy i jest nakladane w glebokie talerze natepnie zalewane zurem lub bialym barszczem. Smacznego - Waldek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maggie123 Opublikowano 20 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 20 Marca 2016 U mnie w domu co i ja kontynouje na sniadanie byla zawsze taka kolejnosc jedzenia.1.Jajeczko gotowane na twardo z dodatkiem kawalka chrzanu,soli i pieprzu.2.Nastepnie specjalna zupa robiona tylko na wielkanocne sniadanie. Moja przyszla zona na pierwszej wizycie zostala tym poczestowana i do dzisiaj wspomina swoje pierwsze wrazenia;jak oni moga jesc jakies takie jakby pomyje. Ale dzisiaj gdy ja to przygotowuje to mnie napomina ; nakroj wiecej aby bylo na pozniej. A robimy to tak ; chleb ,najlepiej zytni, nie pierwszej swiezosci kroimy w kostke,tak samo w kostke kroi sie wszystkie wedliny jakie sa w domu do tego jajka gotowane na twardo,jezeli jest twarog suszony lub wedzony tez mozna dodac. Do smaku dajemy :sol,pieprz i drobno krojony lub starty chrzan. Wszysko dokladnie mieszamy i jest nakladane w glebokie talerze natepnie zalewane zurem lub bialym barszczem. Smacznego - Waldek Czyli moj dzoedek jadał podobnie, tylko bez chleba, no i nie była to zupa. Nic nie mogło się zmarnować Tak wlaśnie powstają fajne przepisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 20 Marca 2016 U mojej babci jadalo sie zawsze szynke z noga peklowana przez babcie .. teraz glownie kroluja jaja z roznymi farszami sledzie czasem udziec jagniecy ...oczywiscie bialy barszcz ( nie zurek)i biala kielbasa juz od kilku lat z mojej produkcji schaby pieczone boczek ..galaretka z kurczaka i nozek. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maggie123 Opublikowano 20 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 20 Marca 2016 U mojej babci jadalo sie zawsze szynke z noga peklowana przez babcie .. teraz glownie kroluja jaja z roznymi farszami sledzie czasem udziec jagniecy ...oczywiscie bialy barszcz ( nie zurek)i biala kielbasa juz od kilku lat z mojej produkcji schaby pieczone boczek ..galaretka z kurczaka i nozek. U mnie nie je się żurku w święta, nawet nie wiem, dlaczego. Nie i już. ja faszeruję jajka pieczarkami, kiedyś próbowalem tunczykiem, ale mi nie smakowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 20 Marca 2016 U nas jajka faszerujemy pieczarkami ,szynka ,avokado, krewetkami feta i oliwkami kombinacji jest caly ogrom ,tunczykiem tez Ja bardzo lubie paste z tunczyka z dodatkiem pora i duzo kopru pieprz czarny sok z cytryny majonez.no i nigdy nie moze zabraknac tradycyjnych jajek w sosie mojonezowo/ musztardowym Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 20 Marca 2016 U nas jajka faszerujemy pieczarkami ,szynka ,avokado, Electra co jeszcze dodajesz do awocado ? chodzi mi o dodatki Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 20 Marca 2016 Anus dodaje majonez zoltko czosnek ,sok z cytryny i pieprz koperek,robie tez z posiekanymi krewetkami ale juz bez czosnku do takiej masy daje pieprz cayenne Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 20 Marca 2016 Można coś takiego podać do żurku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 20 Marca 2016 Fajnie sie prezentuje ,ja myslalam o takim czyms ale na jakis picknik . na wielkanoc za duzo dobrocia zeby zjadac tyle pieczywa Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 20 Marca 2016 ....gdzieś widziałem takie cudo - galaretka robiona w wydmuszkach - śliczne to było... Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 20 Marca 2016 Jumbo ,ja tez widzialam ale jakos to za duzo zachodu jak sie robi wiecej jak robimy to jakies male pojemniczki plastikowe Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 20 Marca 2016 U mnie na Wielkanoc obowiązkowo barszcz biały na wodzie z wędzenia .W barszczu każdy dostaje grube plastry szynki.Na stole jest dużo zielonych sałatek,jajka z zielonym szczypiorem. Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.