Ela K. Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 20 Marca 2016 robie tez z posiekanymi krewetkami ale juz bez czosnku do takiej masy daje pieprz cayenne Electra a te krewetki jakie dajesz? jakoś je przygotowujesz? Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 20 Marca 2016 ....nie umiem jakoś zdjęcia wrzucić , to link zapodam...http://www.przyslijprzepis.pl/gfx/00/12/68/ce/image-0rtp7la_jpeg/thumb_300x0_10_w.jpg/__/jajka-galaretki.jpeg Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 20 Marca 2016 @Ela K., krewetki sa juz gotowane ..jak mam mrozone tylko obieram ,jak sa z zalewy lub mrozone obrane to tylko je siekam na drobniej. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 20 Marca 2016 jumbo u nas też były takie jajeczka Aniaandy'ego je robiłahttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5448-konkurs-swiateczny-nr-404-na-najciekawszy-wyrob-inny/?do=findComment&comment=157236 Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 20 Marca 2016 jumbo u nas też były takie jajeczka Aniaandy'ego je robiłahttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5448-konkurs-swiateczny-nr-404-na-najciekawszy-wyrob-inny/?do=findComment&comment=157236 ....O TOTOO TO.... Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 20 Marca 2016 biała wielkanocna sama w sobie jest hitem - przepisów masz sporo , U nas zwykle jest żurek , jajka faszerowane krewertkami i grzybami, trochę wędliny ( szynka z daniela, dzika ,pieczony boczek), pasztety zwykle 2 rodzaje, rózne sałatki w tym jaka wariacja cezara. Na obiad pewnie pieczona jagniecina z rozmarynem , no i oczywiście ciasta )) Chlebek robiony we własnym zakresie ... i inne ,chrzanik, Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maggie123 Opublikowano 20 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 20 Marca 2016 biała wielkanocna sama w sobie jest hitem - przepisów masz sporo , U nas zwykle jest żurek , jajka faszerowane krewertkami i grzybami, trochę wędliny ( szynka z daniela, dzika ,pieczony boczek), pasztety zwykle 2 rodzaje, rózne sałatki w tym jaka wariacja cezara. Na obiad pewnie pieczona jagniecina z rozmarynem , no i oczywiście ciasta )) Chlebek robiony we własnym zakresie ... i inne ,chrzanik, czytam to i stwierdzam kategorycznie, że moja rodzina jest wyjatkowo slaba w kulinariach . Tylko pieczone mięsa zwykłe, pasztet jeden, żadnego daniela, dzika, biała kiełbasa kupiona. Zaczynam czytac o białej kiełbasie, na te święta się nie zdążę nauczyć, ale może na następne zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 20 Marca 2016 .....białą zrób - to luzik w miłym wydaniu.... Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maggie123 Opublikowano 20 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 20 Marca 2016 .....białą zrób - to luzik w miłym wydaniu....Zdążę się nauczyć? I zdobyć sprzęt i dodatki? :0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 20 Marca 2016 Zaczynam czytac o białej kiełbasie, na te święta się nie zdążę nauczyć, ale może na następne zrobię Maggi biała nie jest wielkim wyzwaniem, na prawdę . Jak masz maszynkę do mielenia i lejek do nadziewania to zrobisz. Uwierz mi satysfakcja i uznanie rodziny gwarantowane Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 20 Marca 2016 Biała jest prosta , zainspirowany kolegą paweljack , dodam trochę dziczyzny do białej (zostało trochę daniela) , Pasztet? na jednej bazie - podziel na dwa -i daj inne przyprawy w tym jedną czesc np. ostry. Z ciastami to mam ten komfort że zrobi mi to twórczyni www.czarygary.eu . Z tą biała to niestety robie tzw , ala białą = rodzina nie uwielbia szarej - oczyma też się je.... Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 20 Marca 2016 Chciałem się dowiedzieć, jak u Was wyglądaja świąteczne stoły, czy macie jakies regionalne lub oryginalne pomysły, to, co napisałem, własne "hity". W każdym domu jest jednak ciut inaczej, a ja wcale nie chcę niczego na talerzu dostać, sam muszę zrobić A ja myślałem, że maggi 123 to kobieta w typie blondynki, kiedy na SB pisała, a tu przypadkowo czytam, chyba to jest chłop.... U nas zwykle jest żurek , Dzięki - patrzę - żurek - a już parę dni temu LP nakazała nastawić zakwas - idę natychmiast to zrobić, ale wtopa by była..... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maggie123 Opublikowano 21 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 21 Marca 2016 Tak, niegdyś była tu moja żona, sympatyczna i niegłupia blondynka, ale po zderzeniu czołowym z takimi osobami jak pis67 stwierdziła, że inne fora hobbystyczne są jednak bardziej sympatyczne i oddała mnie pałeczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 21 Marca 2016 biała wielkanocna sama w sobie jest hitem - przepisów masz sporo , U nas zwykle jest żurek , jajka faszerowane krewertkami i grzybami, trochę wędliny ( szynka z daniela, dzika ,pieczony boczek), pasztety zwykle 2 rodzaje, rózne sałatki w tym jaka wariacja cezara. Na obiad pewnie pieczona jagniecina z rozmarynem , no i oczywiście ciasta )) Chlebek robiony we własnym zakresie ... i inne ,chrzanik, czytam to i stwierdzam kategorycznie, że moja rodzina jest wyjatkowo slaba w kulinariach . Tylko pieczone mięsa zwykłe, pasztet jeden, żadnego daniela, dzika, biała kiełbasa kupiona. Zaczynam czytac o białej kiełbasie, na te święta się nie zdążę nauczyć, ale może na następne zrobię Już z tego nie rozumiem !!!! Ale jednak WARSZAWA Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gazda Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 22 Marca 2016 Witam, coś dla "maggie 123" żurek z jajkiem przepórczymokoło 75 dkg mielonego mięsa cieleco-wieprzowego2-3 cebule4 zabki czosnkumajeranek,tymianek,12 jaj przepiórczych ugotowanych na twardo , jest tu trochę roboty z obieraniem jajek.z mięsa, posiekanej i podsmażonej cebuli,majeranku,tymianku,utartego czosnku,soli,pieprzuwyrobić i formować pulpety,a w środek do każdego wkładać obrane jajko przepiórcze.Gotowe pulpety wrzucić na wrzątek i parzyć 20 minut, nie dopuszczać do wrzenia. Wyjąć i ochłodzićNa wywarze przygotować żurek,podawać pulpety przekrojone.Polecam,kiełbasa biała nie daje tyle smaku.Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 22 Marca 2016 A ja polecam taki sosik do mięs,czy wędlin Chrzan- 2 Łyżkimusztarda -1Łyzkagalaretka [dżem porzeczkowy]- 4 Łyżkisok z 1 pomarańczyczerwone wytrawne wino-3 ŁyżkiWymieszać składniki. Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 22 Marca 2016 Gazda- sądziłem że w zurku niewiele mnie zaskoczy (ulubiona zupka zaraz po tom ka i tom yum) a tu taki hicior - dzieki wielkie Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon55556 Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 23 Marca 2016 U mnie w domu co i ja kontynouje na sniadanie byla zawsze taka kolejnosc jedzenia.1.Jajeczko gotowane na twardo z dodatkiem kawalka chrzanu,soli i pieprzu.2.Nastepnie specjalna zupa robiona tylko na wielkanocne sniadanie. Moja przyszla zona na pierwszej wizycie zostala tym poczestowana i do dzisiaj wspomina swoje pierwsze wrazenia;jak oni moga jesc jakies takie jakby pomyje. Ale dzisiaj gdy ja to przygotowuje to mnie napomina ; nakroj wiecej aby bylo na pozniej. A robimy to tak ; chleb ,najlepiej zytni, nie pierwszej swiezosci kroimy w kostke,tak samo w kostke kroi sie wszystkie wedliny jakie sa w domu do tego jajka gotowane na twardo,jezeli jest twarog suszony lub wedzony tez mozna dodac. Do smaku dajemy :sol,pieprz i drobno krojony lub starty chrzan. Wszysko dokladnie mieszamy i jest nakladane w glebokie talerze natepnie zalewane zurem lub bialym barszczem. Smacznego - WaldekU nas mówią na to święconka :-) Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 23 Marca 2016 Święconka to jest to co przyniesiesz w koszyczku z kościoła. Chyba, że tą zupę nazywacie święconką Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 23 Marca 2016 zupa pewnie tak sie nazywa ze robiona z tego co bylo swiecone... Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon55556 Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 23 Marca 2016 zupa pewnie tak sie nazywa ze robiona z tego co bylo swiecone...Dokładnie tak,to co się przyniosło w kosołce z kościółka do domu Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 23 Marca 2016 teraz to sie nosi do kosciola po kawalku wiec pewnie tylko nazwa zostala ,zreszta moze i roznie w PL jest ..bo z tego co my nosimy to by zupy nie pojadl Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 23 Marca 2016 Tak jak piszesz electra jedynie co to dobrze posolić i popieprzyć można bo w parce dużo się zmieści. Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 24 Marca 2016 (edytowane) Można zrobić świnię http://bronislawa70.blox.pl/tagi_b/18801/swinka.html http://bronislawa70.blox.pl/resource/DSC_0278blox.JPGalbohttp://bronislawa70.blox.pl/resource/DSC_0197bloxx1.JPGalbohttp://bronislawa70.blox.pl/resource/DSC_0063blox.JPGPropozycja jaj już byłahttp://bronislawa70.blox.pl/resource/Galaretka_w_jajku12.JPG Edytowane 24 Marca 2016 przez Gonzo Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 24 Marca 2016 Można zrobić świnię I małe świnki Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.