MariuszB Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Na szczęście ja nie mam takich problemów o których piszecie, po prostu robię tylko tyle żeby starczyło w święta, a po świętach zawsze mogę zrobić to na co mamy smaka Cytuj Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-) https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-) Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 @Marek z Bielska, My tez mamy, z racji ze moge wedzic tylko gdy jest wmiare cieplo zeby moc przesiedziec na podworku ok 6-7 hzrobilam tylko kielbaske " biala" ,ciut wiecej ( 4kg) zamrozona czeka na swieta reszta pojdzie do wedzenia gdy zrobi sie cieplej. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frapio Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 reszta pojdzie do wedzenia gdy zrobi sie cieplej.A nam oprócz parzonej b. smakuje kiełbasa biała grillowana w piekarniku, tak że nie koniecznie trzeba czekać na odpowiednią pogodę do wędzenia. Wesołych i smacznych Świąt WN. Cytuj Wiedzy nigdy za wiele, nawet tej na chwilę obecną pozornie nieprzydatnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 U mnie ostatnio byla biala w kapuscie kiszonej ..ja lubie biala na zimno w plasterkach z musztarda ale bez chleba Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 A ja białą zapiekam w piekarniku w naczyniu żaroodpornym z cebula jabłkami ,żurawiną czosnkiem i majerankiem. Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Nie wiem, czy to hit ale u nas w tym roku między innymi będą jajka faszerowane. Ilości nie są określone dokładnie ale robi się je następująco:Gotujemy jaja na twardo, przecinamy na pół wzdłuż i wyciągamy łyżeczką białko i żółtko.Do tego potrzeba kilka pieczarek wcześniej ugotowanych około 10 minut oraz natkę pietruszki. Wszystko należy posiekać, doprawić solą, pieprzem i wymieszać. Następnie taki farsz wkładamy z powrotem do skorupek.Przed podaniem panierujemy jajko w bułce tartej od strony farszu i podsmażamy kilka minut na maśle.Bułka ma się zrumienić, w tym czasie farsz się podgrzewa i takie na ciepło należy podać. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 białą zapiekam w piekarniku w naczyniu żaroodpornym surową czy już parzoną ? Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 @paweljack,piszesz ze gotujesz pieczarki ,u nas w domu robi sie takie jajka tylko nie w skorupkach a w bialku ( tak zostalo bo ponoc w zamierzchlych czasach salmonella i strach nastal na skorupki) z tym ze my podsmazamy posiekane pieczarki po odparowaniu ,przesmazamy na masle ,tylko tyle zeby stracily surowosc nie do koloru ..przetestuj i porownaj smakowo Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 białą zapiekam w piekarniku w naczyniu żaroodpornymsurową czy już parzoną ? Surową. Cebulę kroję w talarki jabłka można zetrzeć na grubej tarce lub tez w cienkie talarki,troszkę soli ,wegety[niestety] i majeranek .Można dodać żuawiny. Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 13 Marca 2018 Zawsze przed świętami człowiek narobił dobroci których nie bardzo miał kto jeść, trzeba było rozdawać rodzinie i znajomym lub mrozić. Dość tego. Zrobię k. białą uwędzę jedną szynkę, żona zrobi żur, upiecze babę drożdżową oraz mazurek i to będzie wszystko - dosyć tego jedzenia na siłę - bo się zmarnuje. Trzeba przeżywać święta duchowo, a nie przy stole . Jako ,że przed nami te piękne święta - Małgo zadała mi tylko 2 tematy - ma być pyszna szyneczka i biała kiełbaska jak zawsze Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 13 Marca 2018 W tym roku zrobię jajka faszerowane pastą z żółtek , suszonych pomidorów,sera feta i majonezu. Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 13 Marca 2018 A ja z gruszka i mieta Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 13 Marca 2018 Ja mam zrobić to co zwykle na Wielkanoc, wędzonki różne do mieszanki świątecznej Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon0609 Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 14 Marca 2018 U mnie w tym roku jak co roku będzie po naszemu murzyn lub inaczej szołdra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 14 Marca 2018 Zamiast soli zastosuj peklosól.https://wedlinydomowe.pl/kielbasy/nietrwale-surowe/7-kielbasa-biala-surowa Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 14 Marca 2018 @sajmon0609, az musialam sobie wygooglowac co to jest bo skojazenie murzyn z "lopatka " jakos mi nijak nie pasowalo Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon0609 Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 14 Marca 2018 @sajmon0609, az musialam sobie wygooglowac co to jest bo skojazenie murzyn z "lopatka " jakos mi nijak nie pasowalo Ale wierz mi bardzo dobre ,musza być wiejskie wędzonki w nim i kiełbaska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 14 Marca 2018 Masz moze jakis sprawdzony przepis ? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon0609 Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 14 Marca 2018 Masz moze jakis sprawdzony przepis ? Nie jestem teraz w domu ale opisze ci po krotce jak się robi. Ciasto drożdżowe takie jak na pączki ,my robimy go w tortownicy daje pierwsze ciasto na spod, potem układam kiełbasę trochę szynki i boczek przykrywam ciastem czekam aż wyrośnie i do piekarnika je się po przestudzeniu , mój wygląda podobnie znalazłem zdjęcie na internecie tak .Tu mam jeszcze link do filmiku rączka gotuje który też robi szołdre ale on kroi szynkę w kostkę i daje polską surową kiełbase ja daje wędzoną podpiekaną lub parzoną .http://katowice.tvp.pl/19442566/28032015. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 14 Marca 2018 Dziekuje , raczej na swieta nie zdaze bo mam sporo roboty ale kiedys postaram sie zrobic bo lubie czasem cos innego , a to moze byc takie picknikowe do koszyka ..kanapka 2 w jednym Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 14 Marca 2018 Możesz zrobić też białą kiełbasę w cieście drożdżowym. [Dodano: 14 mar 2018 - 16:52] Ciasto drożdżowe takie jak na pączki Ciasto na pączki się raczej nie nadaje gdyż jest słodkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon0609 Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 14 Marca 2018 [Dodano: 14 mar 2018 - 16:52] Ciasto drożdżowe takie jak na pączki Ciasto na pączki się raczej nie nadaje gdyż jest słodkie.Prawda, chciałem opisać jako ciasto drożdżowe takie jak na pączki ale bez cukru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 14 Marca 2018 A ja z gruszka i mieta Czy możesz podać więcej szczegółów. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 14 Marca 2018 1 gruszka pokrojona w drobna kosteczke mieaszamy z 100 ml majonezu. Dodajemy 2 lyzki soku z limonki i lyzeczke startej skorki . 1 lyzeczke posiekanej miety .mieszamy i nakladamy na polowki jajek .starcza na ca 10 polowek. Skickat från min SM-J320FN via Tapatalk Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 14 Marca 2018 Dziękuje bardzo. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.