Skocz do zawartości

[Unikat] Kuchnia myśliwska - międzynarodowa


Maxell

Rekomendowane odpowiedzi

SPIS TREŚCI

 

PRZEDMOWA

WIADOMOŚCI OGÓLNE

WSTĘPNA KONSERWACJA DZICZYZNY

Postępowanie ze zwierzyną grubą

Postępowanie ze zwierzyną drobną

Postępowanie z ptactwem łownym

ZASTOSOWANIE KULINARNE DZICZYZNY

Łoś

Dzik

Sarna, daniel, jeleń

Zając i dziki królik

Kuropatwy

Dzikie kaczki

Bażanty

Głuszce i cietrzewie

DOJRZEWANIE DZICZYZNY

Sposoby zaprawiania dziczyzny

Dojrzewanie dziczyzny na sucho

WYWARY I GALARETY

PRZYRZĄDZANIE POTRAW Z DZICZYZNY

ZWIERZYNA GRUBA I DROBNA

Potrawy z niedźwiedzia

Pieczeń z niedźwiedzia I (z San Francisco)

Pieczeń z niedźwiedzia II (z kuchni rosyjskiej)

Udziec z niedźwiedzia (z kuchni hiszpańskiej)

Łapy z niedźwiedzia (z kuchni hiszpańskiej)

Łapy niedźwiedzie (z kuchni polskiej)

Łapy niedźwiedzie duszone (z kuchni rosyjskiej)

Wątroba niedźwiedzia

Potrawy z łosia

Pieczeń z łosia

Chrapy łosiowe w galarecie

Potrawy z jelenia

Comber jeleni (z kuchni staroczeskiej)

Udziec jeleni po góralsku

Udziec jeleni z chrzanem cytrynowym

Udziec jeleni w zaprawie z wina (z kuchni staroczeskiej)

Udziec jeleni z pikantnym sosem (z kuchni austriackiej)

Pieczeń z jelenia z pieczarkami (z kuchni francuskiej)

Comber lub udziec jeleni z sosem śmietanowym

Pieczeń z jeleniej łopatki z szynką

Zrazy z jelenia (z kuchni bułgarskiej)

Zrazy mielone z jelenia (z kuchni jugosłowiańskiej)

Zrazy zawijane z jelenia

Steki z jelenia (z kuchni angielskiej)

Polędwica z jelenia

Pieczeń z jeleniej łopatki (z kuchni niemieckiej)     

Mięso z jelenia duszone w sosie

Mięso z jelenia duszone (z kuchni amerykańskiej)  

Klopsiki z mięsa jelenia

Zrazy mielone (z kuchni niemieckiej)

Medaliony jelenie (z kuchni niemieckiej)

Mięso z jelenia w galarecie

Ragout z jelenia

Ragout z resztek pieczeni jeleniej (z kuchni niemieckiej)

Gulasz z jelenia

Siekanka z jelenia

Móżdżek z jelenia

Płuca jelenie smażone (z kuchni niemieckiej) 

Ozór jeleni I

Ozór jeleni II

Wątroba jelenia duszona

Wątroba jelenia opiekana lub smażona

Serce jelenia w sosie tatarskim

Pasta Gameburger (z kuchni amerykańskiej) 

Potrawy z daniela

Comber z daniela

Pieczeń z daniela z kaparami

Duszony udziec z daniela

Ragout z daniela z pieczarkami

Sznycle z daniela z sosem kaparowym

Daniel w galarecie

Wątroba z daniela     

Sałatka z mięsa daniela (z kuchni chorwackiej)      

Szaszłyk z daniela (z kuchni kaukaskiej).

Potrawy z sarny

Udziec sarni I

Udziec sarni II

Pieczeń z sarniego combra (z kuchni amerykańskiej)

Pieczeń z sarniego udźca lub combra (z kuchni staroczeskiej)

Pieczeń sarnia duszona (z kuchni amerykańskiej)   

Pieczeń sarnia (z kuchni amerykańskiej)

Udziec sarni w śmietanie (z kuchni polskiej)  

Pieczeń sarnia duszona z parówkami (z kuchni niemieckiej)

Pieczeń sarnia naturalna

Pieczeń sarnia (z kuchni francuskiej)

Pieczeń sarnia (z kuchni węgierskiej)

Pieczeń sarnia z sosem (z kuchni francuskiej)

Pieczeń z sarniej łopatki

Stek sarni (z kuchni angielskiej)

Comber sarni ze śmietaną

Comber sarni (z kuchni francuskiej)

Medaliony samie po prasku

Kotlety z sarniny (z kuchni francuskiej)

Kotlety z sarniny z cebulą (z kuchni francuskiej)

Zrazy z sarniny duszone ze skórką cytrynową i nacią pietruszki

Zrazy z sarniny po myśliwsku (z kuchni staroczeskiej)

Zrazy z sarniny z cebulą

Zrazy z sarniny z winem (z kuchni francuskiej)

Zrazy z sarniny po karpacku

Zrazy z udźca sarniego na grzankach z pieczarkami

Zrazy zawijane z udźca sarniego

Zrazy zawijane z sarniny z kwaśną śmietaną

Zrazy zawijane z sarniny - mielone

Zrazy z sarniny mielone

Zrazy zawijane z sarniny z grzybami

Zrazy zawijane z sarniny z warzywami

Zrazy z sarniny duszone

Zrazy z sarniny naturalne z sosem grzybowym

Sarnina po węgiersku

Ragout z sarniny

Sarnina po myśliwsku (z kuchni amerykańskiej)

Sarnina duszona z warzywami — paprykarz (z kuchni duńskiej)

Paprykarz z sarniny I (z kuchni węgierskiej)

Paprykarz z sarniny II (z kuchni węgierskiej)

Paprykarz z sarniny na ostro (z kuchni węgierskiej)

Przekąska z okrawków sarniny

Klops z sarniny

Móżdżek sarni

Żeberka sarnie w szarym sosie

Żeberka sarnie na zimno

Żeberka sarnie (z kuchni włoskiej)

Podroby sarnie (z kuchni staroczeskiej)

Serce sarnie pieczone (z kuchni amerykańskiej)

Wątroba sarnia (z kuchni niemieckiej)

Wątrobą sarnia z rożna (z kuchni amerykańskiej)

Pasztet z sarniny I

Pasztet z sarniny II

Pasztet z sarniej wątroby I

Pasztet z sarniej wątroby II

Pasztet myśliwski z sarny

Potrawy z muflona

Pieczeń z muflona w śmietanie

Duszony udziec z muflona (z kuchni staroczeskiej)

Comber z muflona z winem

Comber z muflona z czosnkiem

Zrazy mielone z muflona

Zrazy zawijane z muflona

Zrazy z muflona

Zrazy z muflona z grzybami, pomidorami i papryką

Pieczeń duszona z muflona z jałowcem (z kuchni staroczeskiej)

Rolada z muflona

Szaszłyk z udźca muflona (z kuchni gruzińskiej)

Szaszłyk z muflona w kiszce (z kuchni rosyjskiej)

Gulasz z muflona

Potrawy z dzika

Pieczeń z dzika z czosnkiem (z kuchni staroczeskiej)

Dzik w cukrze

Pieczeń z dzika (z kuchni staroczeskiej)

Pieczeń z dzika z suszonym chlebem

Pieczeń z dzika z migdałami

Pieczeń z dzika duszona z pikantnym sosem

Pieczeń z dzika po marynarsku (z kuchni francuskiej)

Warchlak z rożna

Warchlak z rożna z nadzieniem mięsnym (z kuchni francuskiej)

Warchlak z rożna        z nadzieniem z kaszy gryczanej (z kuchni polskiej)

Warchlak z rożna z nadzieniem z bułki (z kuchni polskiej)

Warchlak gotowany (z kuchni rosyjskiej)

Mięso z dzika duszone w sosie własnym

Mięso z dzika duszone w winie (z kuchni francuskiej)

Mięso z dzika gotowane w sosie wiśniowym

Dzik gotowany z majonezem

Duszony udziec z dzika w sosie z dzikiej róży

Głowa dzika gotowana (z kuchni staroczeskiej)      

Głowa dzika w galarecie

Udziec lub comber z dzika w sosie śmietanowym (z kuchni       niemieckiej)

Udziec lub comber z dzika w pikantnym sosie (z kuchni niemieckiej)

Gotowane żeberka z dzika (z kuchni niemieckiej)

Pieczone żeberka z dzika (z kuchni niemieckiej)

Żeberka z dzika z migdałami (z kuchni francuskiej)

Mostek gotowany z dzika

Mostek z dzika nadziewany (z kuchni niemieckiej)

Sznycle z dzika

Sznycle z dzika z sadzonymi jajami

Sznycle z dzika na ruszcie

Kotlety z dzika (z kuchni niemieckiej)

Mielone zrazy z dzika

Królewskie ragout z dzika

Gulasz z dzika (z kuchni góralskiej)

Mieszanka z dzika

Wątroba z dzika duszona (z kuchni niemieckiej)

Potrawy z zająca

Pieczeń z zająca

Pieczeń z młodego zająca z kminkiem

Comber z zająca z wątrobą (z kuchni francuskiej)

Zając z sosem maślanym

Zając po mediolańsku (z kuchni włoskiej)

Pieczeń z zająca po myśliwsku (z kuchni staroczeskiej)

Comber zajęczy (z kuchni niemieckiej)

Comber po prowansalsku (z kuchni francuskiej)

Zając z pomidorami

Pieczeń z zająca z cebulą (z kuchni staroczeskiej)

Comber z zająca pieczony na rożnie

Zając pieczony na rożnie

Zając po chorwacku (z kuchni jugosłowiańskiej)

Zając nadziewany I (z kuchni angielskiej)

Zając nadziewany II (z kuchni staroczeskiej)

Comber zajęczy z sosem porzeczkowym

Pieczeń z zająca nadziewana pieczarkami (z kuchni francuskiej

Zając duszony z sosem        I (z kuchni angielskiej)

Zając duszony z sosem        II (z kuchni austriackiej)

Zając duszony z sosem        III (z kuchni staroczeskiej)

Zając duszony z sosem IV

Zając duszony z sosem V (z kuchni francuskiej)

Zając po węgiersku

Zając z ryżem (z kuchni hiszpańskiej)

Zając z pomidorem (z kuchni hiszpańskiej)

Zając po bawarsku (z kuchni niemieckiej)

Zając na dziko

Zając po francusku

Zając w krwawym sosie (z kuchni hiszpańskiej)

Ragout z zająca (z kuchni francuskiej)

Zając w pikantnym sosie

Zając w śmietanie (z kuchni staroczeskiej)

Duszony przodek z zająca

Pikantny przodek z zająca (z kuchni francuskiej)

Zrazy z zająca z nadzieniem

Zrazy z zająca szpikowane sardelami

Zrazy z zająca zawijane I

Zrazy z zająca zawijane II

Zrazy z zająca z winem

Zrazy z zająca z sosem pieczarkowym

Zrazy duszone z zająca z pieczarkami

Sznycle z zająca I

Sznycle z zająca II

Filety z zająca (z kuchni angielskiej)

Stek z zająca (z kuchni duńskiej)

Befsztyk zajęczy po myśliwsku

Zając z szynką

Civet z zająca (z kuchni hiszpańskiej)

Civet z zająca (z kuchni francuskiej)

Gulasz

Mielona masa z zająca

Zrazy mielone z zająca

Zając mielony - klops I (z kuchni staroczeskiej)

Zając mielony - klops II

Zając mielony - klops III

Zając mielony - klops IV

Klopsiki z podrobów zajęczych

Zapiekanka z zająca, ziemniaków i pomidorów

Zając na zimno

Kiełbasa z zająca (z kuchni staroczeskiej)

Pasta z resztek pieczeni z zająca (z kuchni niemieckiej)

Mieszanka z zająca (z kuchni francuskiej)

Zając w galarecie

Zimna krajanka z zająca (z kuchni hiszpańskiej)

Sałatka z zająca (z kuchni morawskiej)

Wątróbka zajęcza smażona

Wątróbka zajęcza duszona (z kuchni staroczeskiej)

Pasztet z zająca na gorąco

Pasztet z zająca popularny

Pasztet z zajęczego przodka (z kuchni staroczeskiej)

Paszteciki z zająca

Pasztet z zająca I (z kuchni francuskiej)

Pasztet z zająca II

Pasztet z zająca III

Pasztet z zająca IV

Potrawy z królika

Dziki królik pieczony I

Dziki królik pieczony II

Pieczeń z dzikiego królika I (z kuchni słowackiej)

Pieczeń z dzikiego królika II

Pieczeń z dzikiego królika III (z kuchni chorwackiej)

Pieczeń z dzikiego królika z pieczarkami

Dziki królik z sardelami

Dziki królik z sosem musztardowym (z kuchni niemieckiej)

Dziki królik nadziewany I

Dziki królik nadziewany II

Dziki królik po góralsku (z kuchni staroczeskiej)

Dziki królik z czosnkiem (z kuchni włoskiej)

Dziki królik duszony I (z kuchni austriackiej)

Dziki królik duszony II

Pilaw (z kuchni amerykańskiej)

Dziki królik po hiszpańsku

Dziki królik po śląsku

Dziki królik po czesku (z kuchni staroczeskiej)

Dziki królik z musztardą (z kuchni francuskiej)

Dziki królik ze śmietaną

Dziki królik opiekany (z kuchni amerykańskiej)

Dziki królik duszony w sosie

Dziki królik z papryką I

Dziki królik z papryką II

Dziki królik z węgierkami (z kuchni niemieckiej)

Dziki królik po myśliwsku

Dziki królik z soczewicą (z kuchni niemieckiej)

Dziki królik z pieprzem

Ragout z dzikiego królika (z kuchni niemieckiej)

Zrazy zawijane z dzikiego królika

Zrazy z dzikiego królika z warzywami (z kuchni włoskiej)

Dziki królik smażony I

Dziki królik smażony II (z kuchni angielskiej)

Sałatka z dzikiego królika

Frykando z królika I

Frykando z królika II

Klopsiki z dzikiego królika

Pasta z dzikiego królika      

Pasztet z dzikiego królika

Dziki królik w galarecie

Potrawy z borsuka

Borsuk pieczony I (z kuchni hiszpańskiej)

Borsuk pieczony II

DZIKIE PTACTWO

Potrawy z głuszca

Głuszec pieczony I

Głuszec pieczony II

Głuszec pieczony III

Głuszec pieczony IV

Głuszec po morawsku

Głuszec duszony

Głuszec pieczony z winem

Pieczone piersi z głuszca

Głuszec marynowany

Pasta z głuszca

Potrawy z cietrzewia

Cietrzew pieczony I

Cietrzew pieczony II

Cietrzew duszony        I

Cietrzew duszony II

Cietrzew z pikantnym zimnym sosem

Cietrzew marynowany

Cietrzew z nadzieniem

Sałatka z cietrzewia

Potrawy z jarząbka

Jarząbek pieczony I (z kuchni włoskiej)

Jarząbek pieczony II

Jarząbek duszony I (z kuchni angielskiej)

Jarząbek duszony II (z kuchni francuskiej)

Jarząbek duszony z pieczarkami

Potrawy z bażanta

Bażant pieczony I (z kuchni angielskiej)

Bażant pieczony II

Bażant z pieczarkami

Bażant gotowany w parze

Bażant duszony

Bażant z kapustą (z kuchni niemieckiej)

Bażant duszony z jabłkami

Kluski z bażanta I

Kluski z bażanta II (z kuchni francuskiej)

Bażant po morawsku

Bażant z nadzieniem

Bażant z rożna

Bażant z oliwkami (z kuchni francuskiej)

Bażant z bekasami (z kuchni francuskiej)

Bażant z soczewicą

Bażant po myśliwsku

Bażant zapiekany z serem (z kuchni amerykańskiej)

Bażant z marchwią (z kuchni amerykańskiej)

Bażant pieczony w folii aluminiowej (z kuchni amerykańskiej)

Gulasz segedyński z bażantów (z kuchni węgierskiej)

Pasztet z bażanta (z kuchni czeskiej)

Potrawy z kuropatwy

Kuropatwy duszone I

Kuropatwy duszone II (z kuchni włoskiej)

Kuropatwy duszone III (z kuchni francuskiej)

Kuropatwy duszone IV (z kuchni angielskiej)

Kuropatwy duszone V

Kuropatwy duszone VI (z kuchni włoskiej)

Kuropatwy duszone VII

Kuropatwy duszone z winem

Kuropatwy z kwaszoną kapustą

Kuropatwy po morawsku

Kuropatwy po myśliwsku

Kuropatwy a’la Bearnoise (z kuchni francuskiej)

Kuropatwy z papryką

Kuropatwy duszone z kapustą

Kuropatwy duszone „a’la Monfortone" (z kuchni hiszpańskiej)

Kuropatwy a’la Guardesa (z kuchni hiszpańskiej)

Kuropatwy w sosie z warzywami (z kuchni hiszpańskiej)

Kuropatwy w sosie śmietanowym

Kuropatwy w sosie „exabechea" (z kuchni hiszpańskiej)

Risotto z kuropatw

Kuropatwy w wekach

Podroby z kuropatw z grzankami

Kuropatwy smażone

Kuropatwa pieczona

Kuropatwy pieczone ze słoniną I

Kuropatwy pieczone ze słoniną II

Kuropatwy pieczone z przyprawami

Kuropatwy z nadzieniem

Kuropatwy z nadzieniem po parysku (z kuchni francuskiej)

Budyń z kuropatw

Kuropatwy z porzeczkami

Kuropatwy ze śmietaną

Siekana mieszanka z kuropatw po morawsku

Kluseczki z piersi kuropatw (z kuchni francuskiej)

Kuropatwy z pieczarkami

Kuropatwy na zimno

Kuropatwy na zimno po parysku (z kuchni francuskiej)

Kuropatwy dla smakoszów (z kuchni francuskiej)

Kuropatwy z majonezem

Mieszanka z kuropatw I

Mieszanka z kuropatw II

Mieszanka z kuropatw III

Mieszanka z kuropatw IV

Kuropatwy w galarecie

Pasztet z kuropatw I

Pasztet z kuropatw II

Potrawy z przepiórek

Przepiórki pieczone (z kuchni francuskiej)

Przepiórki duszone (z kuchni staroczeskiej)

Przepiórki z rożna (z kuchni staroczeskiej)

Przepiórki w gniazdkach (z kuchni staroczeskiej)

Przepiórki po myśliwsku (z kuchni staroczeskiej)

Przepiórki po pilzneńsku (z kuchni staroczeskiej)

Przepiórki po włosku

Przepiórki po rumuńsku

Przepiórki na słoninie (z kuchni austriackiej)

Potrawa z przepiórek (z kuchni włoskiej)

Potrawy z dzikiego gołębia

Dzikie gołębie pieczone (z kuchni bułgarskiej)

Dziki gołąb pieczony

Dziki gołąb z papryką

Dziki gołąb duszony I

Dziki gołąb duszony II (z kuchni serbskiej)

Dzikie gołębie z zielonym groszkiem

Dzikie gołębie duszone z ryżem

Dzikie gołębie w brunatnym sosie

Dziki gołąb w śmietanie

Dziki gołąb z winem

Dzikie gołębie z sosem tatarskim (z kuchni francuskiej)

Dziki gołąb nadziewany       

Sznycle z dzikich gołębi

Pasztet z dzikich gołębi I

Pasztet z dzikich gołębi II

Potrawy z dzikiej gęsi

Dzika gęś pieczona I (z kuchni staroczeskiej)

Dzika gęś pieczona II (z kuchni francuskiej)

Dzika gęś pieczona III

Dzika gęś pieczona IV

Dzika gęś pieczona V (z kuchni chorwackiej)

Dzika gęś pieczona VI (z kuchni morawskiej)

Dzika gęś po morawsku

Okrawki z pieczonej gęsi w sosie

Dzika gęś nadziewana (z kuchni jugosłowiańskiej)

Pieczona wątróbka z dzikiej gęsi (z kuchni jugosłowiańskiej)

Pasztet z gęsich wątróbek

Potrawy z dzikiej kaczki

Dzika kaczka pieczona (z kuchni amerykańskiej)

Dzika kaczka pieczona II (z kuchni staroczeskiej)

Dzika kaczka pieczona III

Dzika kaczka pieczona IV

Dzika kaczka pieczona V

Dzika kaczka pieczona VI

Dzika kaczka pieczona VII

Dzika kaczka duszona I (z kuchni austriackiej)

Dzika kaczka duszona II

Dzika kaczka z nadzieniem (z kuchni staroczeskiej)

Dzika kaczka z sosem tatarskim (z kuchni francuskiej)    

Dzika kaczka z papryką (z kuchni węgierskiej)

Dzika kaczka z jarzynami

Dzika kaczka z rożna

Dzika kaczka pieczona z grzybami (z kuchni niemieckiej)

Dzika kaczka z bananami (z kuchni duńskiej)

Dzika kaczka z grzankami (z kuchni niemieckiej)

Dzika kaczka z sosem wątrobianym (z kuchni staroczeskiej)

Dzikie kaczki w czerwonej kapuście

Potrawy z łyski

Łyska pieczona

Łyska z sardelami (z kuchni francuskiej)

Łyska po myśliwsku

Łyski z sosem merrymeeting (z kuchni amerykańskiej)

Łyski duszone (z kuchni amerykańskiej)

Pasztet z łysek

Potrawy ze słonki

Słonka nadziewana (z kuchni        szwajcarskiej)

Słonka na grzankach

Słonka po myśliwsku

Potrawy z bekasów (kszyki i dubelty)

Bekas pieczony I

Bekasy pieczone II

Bekasy pieczone III (z kuchni francuskiej)

Bekas pieczony z winem

Bekas duszony

Bekas duszony z cebulą

Bekas pieczony na rożnie (z kuchni       staroczeskiej)

Bekas nadziewany

Bekas z kapustą na winie

Bekas po wiedeńsku (z kuchni austriackiej)

Piersi bekasa z pieczarkami

Pasta z bekasa (z kuchni włoskiej)

Pasztet z bekasów I

Pasztet z bekasów II

Wekowanie bekasów

Potrawy z kwiczoła (paszkotów)

Kwiczoły z rożna

Kwiczoły pieczone I

Kwiczoły pieczone II

Kwiczoły pieczone III (z kuchni niemieckiej)

Kwiczoły z gęsią wątróbką

Kwiczoły duszone I (z kuchni staroczeskiej)

Kwiczoły duszone II (z kuchni francuskiej)

Kwiczoły duszone III (z kuchni polskiej)

Pasta z kwiczołów I (z kuchni tyrolskiej)

Pasta z kwiczołów II

Kwiczoły duszone z piwem (z kuchni staroczeskiej)

Kwiczoły pikantne (z kuchni francuskiej)

Kwiczoły z ryżem

Kwiczoły na zimno

Bigosy

Bigos myśliwski

Bigosik myśliwski zapiekany

ZUPY I DODATKI DO ZUP

Zupy

Zupa z bażanta

Rosół z dzikiego gołębia z kluskami

Zupa z dzikiego gołębia podprawiona zasmażką (z kuchni staroczeskiej)

Rosół z kuropatw I

Rosół z kuropatwy II

Rosół z bekasa (z kuchni staroczeskiej)

Rosół myśliwski (z kuchni francuskiej)

Rosół z dziczyzny z soczewicą (z kuchni francuskiej)

Dodatki do zup

Budyń z dziczyzny do rosołu

Kluski z bażanta lub kuropatw do rosołu

MAJONEZY, SOSY I MASŁA

Majonezy

Majonez I

Majonez II

Majonez czerwony

Sosy

Sos tatarski

Sos Cumberland

Sos śmietanowy  I

Sos śmietanowy  II

Sos śmietanowy  III

Sos Merrymeeting (z kuchni amerykańskiej)

Sos hiszpański

Sos sardelowy

Sos czereśniowy

Sos pomarańczowy I

Sos pomarańczowy II (z kuchni amerykańskiej)

Sos z białego wina

Sos pikantny

Sos łagodny

Sos mięsny

Sos do potrawy z dzika

Sos z dzikiej róży

Sos szynkowy

Sos czereśniowy na gorąco

Sos pieprzowy (z kuchni amerykańskiej)

Sos brunatny

Sos pieczeniowy (z kuchni amerykańskiej)

Masła

Masło tarte

Masło z nacią pietruszki

Masło zielone

Masło chrzanowe (z kuchni amerykańskiej)

Masło owocowe

CIASTA I NADZIENIA DO DZICZYZNY   

Ciasta

Ciasto maślane do wykładania form pasztetowych

Rogaliki

Nadzienia do dzikiego ptactwa

Nadzienie z kapusty

Nadzienie „Bernegat"

Nadzienie z jabłek

Nadzienie z kasztanów

Nadzienie z orzechami

 

post-39694-0-05493500-1490696858_thumb.jpgpost-39694-0-62738400-1490696864_thumb.jpg

post-39694-0-23500700-1490696873_thumb.jpgpost-39694-0-68656200-1490696877_thumb.jpg

post-39694-0-08080400-1490696913_thumb.jpgpost-39694-0-03714800-1490696904_thumb.jpg

post-39694-0-27137200-1490696988_thumb.jpgpost-39694-0-09463900-1490696995_thumb.jpg

post-39694-0-82532800-1490697000_thumb.jpgpost-39694-0-43659900-1490697009_thumb.jpg

post-39694-0-46137500-1490697019_thumb.jpgpost-39694-0-94549900-1490697025_thumb.jpg

post-39694-0-61502400-1490697032_thumb.jpgpost-39694-0-62687600-1490697038_thumb.jpg

post-39694-0-55704200-1490697046_thumb.jpgpost-39694-0-26694900-1490697054_thumb.jpg

post-39694-0-20801300-1490697060_thumb.jpgpost-39694-0-78532900-1490697065_thumb.jpg

post-39694-0-41058000-1490697075_thumb.jpgpost-39694-0-80974100-1490697083_thumb.jpg

post-39694-0-09618200-1490697091_thumb.jpgpost-39694-0-53228600-1490697097_thumb.jpg

post-39694-0-63902200-1490697106_thumb.jpgpost-39694-0-31550900-1490697114_thumb.jpg

post-39694-0-06192400-1490697121_thumb.jpgpost-39694-0-05924100-1490697129_thumb.jpg

post-39694-0-90625700-1490697143_thumb.jpgpost-39694-0-99377500-1490697147_thumb.jpg

post-39694-0-44850800-1490697156_thumb.jpgpost-39694-0-22046900-1490697164_thumb.jpg

post-39694-0-20899300-1490697173_thumb.jpgpost-39694-0-83568100-1490697179_thumb.jpg

post-39694-0-57633000-1490697185_thumb.jpgpost-39694-0-26934400-1490697195_thumb.jpg

post-39694-0-91118900-1490697208_thumb.jpgpost-39694-0-55789400-1490697221_thumb.jpg

post-39694-0-65849000-1490697229_thumb.jpgpost-39694-0-05589100-1490697239_thumb.jpg

post-39694-0-91966700-1490697246_thumb.jpgpost-39694-0-76040000-1490697254_thumb.jpg

post-39694-0-81225800-1490697264_thumb.jpgpost-39694-0-13422700-1490697274_thumb.jpg

post-39694-0-99663100-1490697280_thumb.jpgpost-39694-0-67181000-1490697287_thumb.jpg

post-39694-0-95148900-1490697293_thumb.jpgpost-39694-0-95782800-1490697301_thumb.jpg

post-39694-0-08480500-1490697313_thumb.jpgpost-39694-0-23298100-1490697320_thumb.jpg

Edytowane przez Maxell

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.