Skocz do zawartości

Lekko zsinialy Baleron


shark_tbp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Dzisiaj wyjąłem mięsko z peklosoli schab i baleron. Schab ladniutki a baleron (karkowka) z zewnątrz w niektórych tylko miejscach delikatnie ma kolor siny. Po przekrojeniu wewnatrz posiada kolor czerwony. Zapach mięsa jest normalny nie czuć niczego niepokojącego. Czy karkowka nadaje się do wedzenia, parzenia i konsumpcji?

[Dodano: 14 kwi 2017 - 10:29]

Na załączonym obrazie widać to delikatne zasinienie.

[Dodano: 14 kwi 2017 - 10:30]

Fotka

post-69412-0-10948600-1492158626_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nadaje się.Uwedź sparz lub upiecz w wędzarni. Do wędzenia bym go powiazał,bo deko rozlazly jest (jak dla mnie). Na zewnątrz miejscami zsinial bo nie był przykryty peklosolanką -najprawdopodobniej. To co prezentujesz to jest karkówka, baleronem się stanie jak dasz w jelita wołowe....@pawełjack to ładnie opisuje prezentuje w jednym ze swoich wątków. Edytowane przez Maciekzbrzegu
Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Oczywiście że to się nadaje do jedzenia Możesz śmiało wędzić

wszystko wróci do normy po wędzeniu parzeniu .Wcale nie trzeba mięsa przekładać to jest normalny objaw przy peklowaniu.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

To jest standard przy peklowaniu także śmiało możesz wędzić

nic się nie bój.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

1,Moim zdaniem o godzinkę za dużo, ale każda wędzarnia inaczej działa.To nie jest powód parzenia.Jeszcze musisz potrenować wędzenie.Wędź w temp 45-55 C i używaj suchego drewna

2.Tego wyrobu się nie gotuje tylko parzy w temp. 82-85º C

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.