osid Opublikowano 5 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 5 Lipca 2015 Witam,tak jak w temacie, co polecacie na upały ? spora część z nas jeździ do prazy rano i wraca wieczorem, ja sam wyjeżdżam do pracy o 6 i wracam po 18, więc obiad jem w firmie, dysponuję mikrofalówką, ale kuchnia nie jest klimatyzowana, więc przy takich temp. za oknem (33* w cieniu) nawet mi się tam schodzić nie chce, nooo co najwyżej żeby podgrzać papu, macie jakieś sprawdzone przepisy na pełnowartościowe lekkie posiłki na takie upały ??ja sam jadę w lato na chłodnikach, kanapkach, i sałatkach na zimno z makaronem albo ziemniakami, ale chętnie poznam wasze zdanie i jeśli można przepisy, a chodzi o takie dania które nie angażują zbyt mocno piekarnika, kuchni i innych źródeł ciepła, tak aby nie "dogrzewać" dodatkowo mieszkania/domu. Ja dzisiaj np. zrobiłem klasyczny chłodnik z buraczków młodych i botwinki z ogródka, i teraz to sobie stygnie, jak ostygnie, dodam ogórka zielonego/wężowego (czyli taki zwykły ) startego na tarce, całą masę kopru świeżego, jogurt 25% i maślankę 75%,do tego jajo na twardo od kurek od sąsiada, i troszkę młodych ziemniaczków, co by było treściwsze, i to będzie mój obiad na 2 następne dni. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 5 Lipca 2015 Ja pamietam jak jeszcze pracowalam w biurze to najczesciej robilam sobie paj np z kurczakiem czy mieskiem mielonym czy jakis jarski z np feta,gotowy dzielilam na porcje do zamrazalki i po kawalku do pracy do tego jakas salatka czy ogorek lub sam pomidor ,sosik do salatki najprostrzy ,paj na kilka min do mikro zeby podgrzac i obiadek w pare chwil . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 5 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 5 Lipca 2015 Problem polega na tym że w taki upał jedyne co wchodzi to zimne U mnie króluje chlodnik i owocowa Ewentualnie jakieś sałatki czy surówki ... wszystko z lodówki zadne mikrofale Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 5 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 5 Lipca 2015 A ja polecam wam na upaly curry czy nawet zwykly kurczak ,ale w ostrych przyprawach. Zdziwicie sie jak bardzo wam taka potrawa bedzie smakowac w upal. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryszpak Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 6 Lipca 2015 U mnie bułka + kefir, no ale ja od 7:00 - 15:00, później obiad - też ostatnio coraz częściej zestaw ziemniaki+sadzone+maślanka/kefir. Cytuj Rafał (ryszpak) rakrzes@poczta.onet.pl Z prawdą jest jak z d..pą. Każdy ma inną i każdy ma swoją... Iure et gladio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgadzam sie z toba Anno ja nawet salatki wszelkiego rodzaju robie extra HOT w lato Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kar_zaj Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Ja akurat pracuję w urzędzie miasta. Praca raczej siedząca, przed komputerem. Ale w urzędach zwykle tak właśnie praca wygląda. Co zwykle jadacie w pracy? Kanapki? Pytam, bo zbliża się mały głód ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal278 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 KURCZAK warzywa ryż. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Dobre, bo Polskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 U mnie to tak różnie- co stewardesa zapoda i takie przykładowe śniadanko , obiad , podwieczorek , kolacja i jak kto głodny to zawsze smalec z ogórasem można zajadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek K Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 U mnie to tak różnie- co stewardesa zapoda i takie przykładowe śniadanko , obiad , podwieczorek , kolacja i jak kto głodny to zawsze smalec z ogórasem można zajadać U Henia bida,nie ma co jeść Czy Ty musisz denerwować głodnego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Henio, a ja myslalam, ze w fabryce jestes, a ty sie gdzies wybrales? Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Nie u każdego jak Henio pokazuje, nawet za granicom. U mnie chlebek z rzeczami co uwędziłem sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 a ja myslalam, ze w fabryce jestes, a ty sie gdzies wybrales? Jak się coś zrobi to trzeba przetestować . Mapa pokazuje gdzie- w lewym rogu to Hel . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Nie u każdego jak Henio pokazuje, nawet za granicom. a jak jest za granicom ? czy tam u Was może dolary albo euro na drzewach rosną ? a co ludzie jedzą za granicom? bądź uprzejmy i nam trochę opowiedz Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Henio, cyli fabryczna wycieczka Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Ja w pracy nie jem tylko pracuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 pracy nie jem tylko pracuję To też Heniu nie je on degustuje. Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 ostatnio posmakował mi hummus a może spróbuj tego : http://czarygary.blogspot.com/2009/12/ciecierzyca-hummus.html Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
annakk Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 31 Lipca 2017 Jestem na diecie, wiec do pracy zabieram głównie owsiankę. Wcinam z malinami, truskawkami, bananami. Fajną opcją jest też dodanie miodu. Zjem z rana i do 15.00 spokojnie wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 31 Lipca 2017 Jestem na diecie Z tego krótkiego opisu wygląda na ... ... dietę węglowodanową - dla mnie nie do zaakceptowania . Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 31 Lipca 2017 JAk upaly to ja np. jem zolty ser z owocami. I pamietac trzeba abyscie pili. To ze jest chlodzenie w pracy to za malo dla organizmu. Woda ( nie kawa czy herbata) , powinno sie pic caly czas. Doslownie szklanke wody, i kiedy sie skonczy nalac kolejna szklanke. Wiele osob o tym zapomina bedac w chlodzonych pomieszczeniach, apozniej bol glowy, zmeczenie i brak energii.A to tylo odwodniony organizm. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
annakk Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 W upały dobre są też chłodniki. Tanie i smaczne jedzenie. Chłodnik z ziemniakami - super sprawa i w 100% wege gdyby ktoś chciał odstwić na kilka dni spożywanie wędlin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Chłodnik z ziemniakami - super sprawa Anna - z buraczkami w małą kosteczke i chrupkimi ogóreczkami też na drobno Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Chłodnik z ziemniakami - Chłodnik - zimnyZiemniaki - ciepłe?Jak to się podaje? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysio59 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 36 na plusie ,a ja gorący rosołek-pół godzinki na jego odparowanie i mi tropik nie straszny. Cytuj Ja już nic nie muszę.Piwo posiada wartości odżywcze,podczas gdy żywność nie ma żadnych wartości piwnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.