Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie »  Zaloguj korzystając z Facebooka

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Wędzone Janusza


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 janusz_p

janusz_p

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 52 postów
  • MiejscowośćKatowice

Napisano 19 kwi 2017 - 07:28

Chcę Wam pokazać moje ostatnie dzieło - szynka wołowa wędzona wg PW21 str 442.

Załączony plik  IMG_0973.jpg   68,22 KB   19 Ilość pobrań

Wygląda jak widać, smakuje świetnie (kiedyś jadłem coś podobnego w restauracji), konsystencja słaba - wolałbym się mniej napracować przy gryzieniu.

Podpowiedzcie, jak to przechowywać - surowe mięso wędzone ciepłym dymem.



#2 cezar

cezar

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 437 postów
  • MiejscowośćCzęstochowa

Napisano 19 kwi 2017 - 08:47

Wygląda pięknie

#3 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 4892 postów

Napisano 19 kwi 2017 - 09:09

Wygląda ładnie a wędziłeś rzeczywiście 12-24 h? 



#4 janusz_p

janusz_p

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 52 postów
  • MiejscowośćKatowice

Napisano 19 kwi 2017 - 09:23

Wygląda ładnie a wędziłeś rzeczywiście 12-24 h? 

Wędzone ciągle 14h.



#5 klonowskiluka

klonowskiluka

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 1 postów
  • MiejscowośćBanino

Napisano 19 kwi 2017 - 15:41

Wyglada przepieknie

Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka

#6 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 4228 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 19 kwi 2017 - 21:35

Sliczna, az jesc sie chce  :D



#7 Mesch

Mesch

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 213 postów
  • MiejscowośćEijsden

Napisano 19 kwi 2017 - 21:43

Aż serce się kraja żeby dojść do tych materiałów, skąd masz ten przepis?

Bardzo ładny wyrób!  :clap: 

 

Pozdrowienia



#8 Woytas

Woytas

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 39 postów
  • MiejscowośćSzczecin

Napisano 19 kwi 2017 - 21:53

Piękny przekrój, na pewno pyszna. Daj koniecznie przepis.



#9 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 4892 postów

Napisano 19 kwi 2017 - 22:31

skąd masz ten przepis?

 

Daj koniecznie przepis.

 

Kolega podał żródło w pierwszym zdaniu:   :rolleyes:

szynka wołowa wędzona wg PW21 str 442.



#10 Mesch

Mesch

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 213 postów
  • MiejscowośćEijsden

Napisano 19 kwi 2017 - 22:37

Kolega podał żródło w pierwszym zdaniu:   :rolleyes:


szynka wołowa wędzona wg PW21 str 442.

Morze zapytam inaczej, można znaleźć to na Forum? :)



#11 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 4892 postów

Napisano 19 kwi 2017 - 23:18

Tak.

#12 Mesch

Mesch

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 213 postów
  • MiejscowośćEijsden

Napisano 19 kwi 2017 - 23:39

Tak.

To na pewno gdzieś ten przepis znajdę, Dzięki. ;)

Pozdrowienia



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#13 janusz_p

janusz_p

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 52 postów
  • MiejscowośćKatowice

Napisano 20 kwi 2017 - 06:03

Przepis tu.

Sam długo szukałem przepisów branżowych, dla mnie nie było to oczywiste a wyszukiwarka niezbyt pomocna.

Dzieki za miłe słowa.






Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

1 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


    janusz_p