JASIU Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 12 Lipca 2008 Proponuję temat, Każdy z nas przeglądając net trafia na ciekawe filmy może by tak umieszczać tutaj linki do filmówna początek o chlebie:http://pl.youtube.com/watch?v=-EBb_6u5th0http://pl.youtube.com/watch?v=282N5dg8ybo&NR=1http://pl.youtube.com/watch?v=HLo6welByj8&feature=related Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raulo Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 12 Lipca 2008 Filmik z 3 linka jest SUPERSzkoda, że nie podali przepisu na ciasto Cytuj A tym się zajmuję"Jeżeli dyskutujesz z idiotą, dobrze mieć pewność, że on nie robi tego samego." Ogden Nash Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 12 Lipca 2008 Dla tych, którzy nie posiadają nadziewarki http://pl.youtube.com/watch?v=KKw3q-dVaLc&NR=1 Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 12 Lipca 2008 Witam Właśnie przed chwilką oglądałem , to jest dopiero wprawa , a już myślałem że nadziewanie kaszanki przez normalny lejek to cud techniki . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raulo Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 12 Lipca 2008 Ja nie mogę. Mistrzostwo świata !! Cytuj A tym się zajmuję"Jeżeli dyskutujesz z idiotą, dobrze mieć pewność, że on nie robi tego samego." Ogden Nash Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 13 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 13 Lipca 2008 http://pl.youtube.com/watch?v=l26KP3NMkbo&feature=relatedhttp://pl.youtube.com/watch?v=9Uxw1UphcBA&feature=relatedponizj jeden film w trzech czesciachhttp://pl.youtube.com/watch?v=p58J7FxcYfw&feature=relatedhttp://pl.youtube.com/watch?v=qsy-OPSOOoE&feature=relatedhttp://pl.youtube.com/watch?v=4QvdlDkfko0&feature=related http://pl.youtube.com/watch?v=jO_im_k_VS4 Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 14 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 14 Lipca 2008 robienie kielbaski :lol: http://pl.youtube.com/watch?v=k0QM7GtRvPU Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 14 Lipca 2008 Oglądałem te filmy - wniosek nasuwa się jeden pokazane jest to wszystko jak raczej nie powinno się robić , lub robić tak żeby się narobić Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 14 Lipca 2008 robienie kielbaski Chyba nożyk w maszynce wymaga naostrzenia... :wink: Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 14 Lipca 2008 Witam Filmik -robienie kiełbaski jest pokazany w obcym dla mnie języku i bardzo trudno mogę się do tego ustosunkować ale mielenie mięska moim zdaniem odbywało sie na bardzo tępym nożyku i sitku . Mięsko mielone na ostrym sprzęcie można bardzo łatwo oddzielić od sitka Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 14 Lipca 2008 BonAir- mieliśmy te same myśli :smile: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 14 Lipca 2008 mielenie mięska moim zdaniem odbywało sie na bardzo tępym nożyku i sitku . Może i na tępym, ale za to w rękawiczkach! :smile: PS. Bardzo solidnie przyprawiona kiełbaska! Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 15 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 15 Lipca 2008 na koncu filmu ciekawy sposób odkręcania kiełbasek :lol: http://pl.youtube.com/watch?v=fjS1xZzrQmg&feature=related Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusy Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 15 Lipca 2008 JASIU!Odkręcanie ciekawe,ale jeść takiej "kiełbasy" to bym nie chciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 15 Lipca 2008 na koncu filmu ciekawy sposób odkręcania kiełbasek :lol: Ciekawe jest również nakładanie jelit, przy którym nie występuje problem z powietrzem przy nadziewaniu. Ale w tych filmach najlepsza jest "klasyfikacja" mięsa :rolleyes: , o której się u nas tak sporo pisze i odpowiednia grubość sitka do danej klasy mięsa. Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 15 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 15 Lipca 2008 JASIU! Odkręcanie ciekawe,ale jeść takiej "kiełbasy" to bym nie chciał.link dałem dla sposobu odkrecania :lol: wędzenie wiórkami http://pl.youtube.com/watch?v=EPVrvt9hiJg&feature=related Ps. jak was męczę tymi filmikami to napiszcie - przestanę Ale co niektóre są ciekawe , przynajmniej dla mnie :lol: A dla początkujących to wręcz nieoceniona pomoc np. nadziewanie , odkrecanie itp Pamiętam jak Tomek kiedyś szkicował sposób odkrecania kiełbas by dobrze zarozumiec Dziś pewnie się z tego śmieje :wink: Pozdrawiam Jasiu Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusy Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 15 Lipca 2008 Ciekawe że facet wędzi mokrymi wiórkami.Nie okopci kiełbasy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 15 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 15 Lipca 2008 zwilżonymi nie mokrymi , na II zlocie też zwilżaliśmy zrębki by się nie spaliły za szybko a się tylko tliły i dym dawały Tu by kol.Bagno najwięcej pomógł bo wędzi właśnie zrębkami Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 15 Lipca 2008 Pamiętam jak Tomek kiedyś szkicował sposób odkrecania kiełbas by dobrze zarozumiec Dziś pewnie się z tego śmieje No cóż... Wszystko jest trudne, nim stanie się proste Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 15 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 15 Lipca 2008 Dlatego myślę że takie fimiki mogą być pomocne .Ja mam Twoj film z nadziewania parówek , u mnie za cholerę to jelito nie chciało sie rozciągnąć tak posklejane było , a po zwilżeniu jak podpowiedziałeś już było lepiej.Pozdrawiam Jasiu Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 18 Lipca 2008 tu też jest ciekawe odwijanie a co ciekawsze to on tą kiełbaskę robił wydaje mi się na zapleczu sklepu.http://pl.youtube.com/watch?v=Z1k6g292D-Y&feature=related Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 18 Lipca 2008 tu też jest ciekawe odwijanie a co ciekawsze to on tą kiełbaskę robił wydaje mi się na zapleczu sklepu. http://pl.youtube.com/watch?v=Z1k6g292D-Y&feature=related znalazlem cos podobnego tylko w wolniejszym tempie. http://pl.youtube.com/watch?v=fjS1xZzrQmg&feature=related a to cos w stylu naszych zlotow wszysto na wesolo http://pl.youtube.com/watch?v=5nFK6-qBY-E&feature=related Cytuj Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 http://pl.youtube.com/watch?v=P1cp_rjBkJc&feature=relatedhttp://pl.youtube.com/watch?v=edvEceUi_Rw&feature=relatedhttp://pl.youtube.com/watch?v=HYcSf41O2aA&feature=related Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fentel Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Wszystko jasne.Ale "dlaczemu " masarze pracują w kaskach ? :rolleyes:.....no... rozumiem, że można w ORMO od Święta, ale żeby takie byle jakie na co dzień ? :devil: Cytuj fentelzadymiacze wszystkich krajów łączcie sięORMO czuwa !!!!! bo Milicja śpi ! http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256www.rufi.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Nie o masarstwie, ale warte obejrzenia:http://video.google.pl/videosearch?q=aspartam+pl&hl=pl&sitesearch=# http://video.google.pl/videosearch?q=%C5%BCycie+wymyka+si%C4%99+spod+kontroli&hl=pl&sitesearch=# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.