Skocz do zawartości

Znalezione w sieci


JASIU

Rekomendowane odpowiedzi

Proponuję temat, Każdy z nas przeglądając net trafia na ciekawe filmy może by tak umieszczać tutaj linki do filmów

na początek o chlebie:

http://pl.youtube.com/watch?v=-EBb_6u5th0

http://pl.youtube.com/watch?v=282N5dg8ybo&NR=1

http://pl.youtube.com/watch?v=HLo6welByj8&feature=related

wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIra

troche checi i jesz co lubisz ,

a nie lubisz co jesz

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Oglądałem te filmy - wniosek nasuwa się jeden pokazane jest to wszystko jak raczej nie powinno się robić , lub robić tak żeby się narobić Pozdrawiam
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam

 

Filmik -robienie kiełbaski jest pokazany w obcym dla mnie języku i bardzo trudno mogę się do tego ustosunkować ale mielenie mięska moim zdaniem odbywało sie na bardzo tępym nożyku i sitku . Mięsko mielone na ostrym sprzęcie można bardzo łatwo oddzielić od sitka

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

mielenie mięska moim zdaniem odbywało sie na bardzo tępym nożyku i sitku .

Może i na tępym, ale za to w rękawiczkach! :smile:

 

PS. Bardzo solidnie przyprawiona kiełbaska!

Pozdrawiam

BonAir

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286

Co by tu jeszcze sprasować... ? :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

na koncu filmu ciekawy sposób odkręcania kiełbasek :lol:

Ciekawe jest również nakładanie jelit, przy którym nie występuje problem z powietrzem przy nadziewaniu.

Ale w tych filmach najlepsza jest "klasyfikacja" mięsa :rolleyes: , o której się u nas tak sporo pisze i odpowiednia grubość sitka do danej klasy mięsa.

 

Pozdrawiam :wink:

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

JASIU!

Odkręcanie ciekawe,ale jeść takiej "kiełbasy" to bym nie chciał.

link dałem dla sposobu odkrecania :lol:

 

wędzenie wiórkami

http://pl.youtube.com/watch?v=EPVrvt9hiJg&feature=related

 

 

Ps. jak was męczę tymi filmikami to napiszcie - przestanę

Ale co niektóre są ciekawe , przynajmniej dla mnie :lol:

 

A dla początkujących to wręcz nieoceniona pomoc np. nadziewanie , odkrecanie itp

Pamiętam jak Tomek kiedyś szkicował sposób odkrecania kiełbas by dobrze zarozumiec

Dziś pewnie się z tego śmieje :wink:

Pozdrawiam Jasiu

wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIra

troche checi i jesz co lubisz ,

a nie lubisz co jesz

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

zwilżonymi nie mokrymi , na II zlocie też zwilżaliśmy zrębki by się nie spaliły za szybko a się tylko tliły i dym dawały

Tu by kol.Bagno najwięcej pomógł bo wędzi właśnie zrębkami

wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIra

troche checi i jesz co lubisz ,

a nie lubisz co jesz

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pamiętam jak Tomek kiedyś szkicował sposób odkrecania kiełbas by dobrze zarozumiec

Dziś pewnie się z tego śmieje

No cóż...

Wszystko jest trudne, nim stanie się proste

:cool:

Pozdrawiam

BonAir

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286

Co by tu jeszcze sprasować... ? :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dlatego myślę że takie fimiki mogą być pomocne .

Ja mam Twoj film z nadziewania parówek , u mnie za cholerę to jelito nie chciało sie rozciągnąć tak posklejane było , a po zwilżeniu jak podpowiedziałeś już było lepiej.

Pozdrawiam Jasiu

wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIra

troche checi i jesz co lubisz ,

a nie lubisz co jesz

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

tu też jest ciekawe odwijanie a co ciekawsze to on tą kiełbaskę robił wydaje mi się na zapleczu sklepu.

http://pl.youtube.com/watch?v=Z1k6g292D-Y&feature=related

 

znalazlem cos podobnego tylko w wolniejszym tempie.

 

http://pl.youtube.com/watch?v=fjS1xZzrQmg&feature=related

 

a to cos w stylu naszych zlotow wszysto na wesolo

 

http://pl.youtube.com/watch?v=5nFK6-qBY-E&feature=related

Darek
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Wszystko jasne.

Ale "dlaczemu " masarze pracują w kaskach ? :rolleyes:

.....no... rozumiem, że można w ORMO od Święta, ale żeby takie byle jakie na co dzień ? :devil:

fentel

zadymiacze wszystkich krajów łączcie się

ORMO czuwa !!!!! bo Milicja śpi !

http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256

www.rufi.pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.