Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie »  Zaloguj korzystając z Facebooka

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Wędzenie drobiu a konkretnie kurczaków.


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Michał

Michał

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 2 postów
  • MiejscowośćOlsztyn

Napisano 03 sie 2008 - 19:20

Zna ktoś przepisy na wędzony drób (kurczaki), tzn jakie marynaty, jak długo, jak wędzić, ile czasu, jakim dymem, itp. rady potrzebne amatorowi.
Za wszelkie sugestie z góry dziękuję.

#2 Małgoś

Małgoś

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 4653 postów

Napisano 03 sie 2008 - 19:30

Zapraszam na stronę główną i w dziale wędzonki i temacie wędzonki drobiowe znajdziesz wszystko.

#3 Gonzo

Gonzo

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3851 postów
  • MiejscowośćI don't know

Napisano 03 sie 2008 - 19:31

Witam.
Może pod tymi adresami znajdziesz jakieś natchnienie :smile:
http://wedlinydomowe...cles.php?id=333
http://wedlinydomowe...les.php?id=1114

Pozdrawiam :wink:

#4 Michał

Michał

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 2 postów
  • MiejscowośćOlsztyn

Napisano 03 sie 2008 - 19:49

http://wedlinydomowe...cles.php?id=333
Dziękuje za pomoc a w szczególności ten link, polecam. :grin:
Już prawie wszystko wiem.
Pozdrawiam.

#5 Gonzo

Gonzo

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3851 postów
  • MiejscowośćI don't know

Napisano 03 sie 2008 - 20:12

Witam.
Zajrzyj jeszcze tu, tak jak sugerowała Małgoś
http://wedlinydomowe...es.php?topic=28
Pozdrawiam :wink:

#6 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 4650 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 03 sie 2008 - 20:16

http://wedlinydomowe...cles.php?id=899
Polecam kurczka wg powyższego przepisu. Bardzo soczysty, co przy drobiu jest bardzo istotne.
Ze względu na upały uważaj gdzie kupujesz kurczaki, załaduj je do torby termoizolacyjnej (dobrze byłoby wziąć z domu wkłady z zamrażarki) i jak najszybciej do domowej lodówki. Przy zakupie dobrze jest upewnić się werbalnie co do świeżości i najlepiej poprosić o takie, żeby można bylo dać małemu dziecku. :lol:

#7 BonAir

BonAir

    Weteran

  • Klub Zadymiaczy Mundurowych
  • 2585 postów
  • MiejscowośćKąpino

Napisano 03 sie 2008 - 20:25

http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=899
Polecam kurczka wg powyższego przepisu.


Zdecydowanie TAK!
Również bardzo polecam.

najlepiej poprosić o takie, żeby można bylo dać małemu dziecku


Potwierdzam że powyższa metoda bardzo często się sprawdza, pod warunkiem że sprzedawcą jest przedstawicielka płci pięknej... ;)

Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#8 maly-maly

maly-maly

    Pasjonat

  • Klub Przyjaciół Prosiaczka
  • 406 postów
  • MiejscowośćBrwinów

Napisano 03 sie 2008 - 20:31

http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=899
Polecam kurczka wg powyższego przepisu. Bardzo soczysty, co przy drobiu jest bardzo istotne.
Ze względu na upały uważaj gdzie kupujesz kurczaki, załaduj je do torby termoizolacyjnej (dobrze byłoby wziąć z domu wkłady z zamrażarki) i jak najszybciej do domowej lodówki. Przy zakupie dobrze jest upewnić się werbalnie co do świeżości i najlepiej poprosić o takie, żeby można bylo dać małemu dziecku. :lol:


Swięta racja MIÓD W Gę :) :lol:




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych