Skocz do zawartości

Ruszyłem z budową mieszałki


grzegorz241070

Rekomendowane odpowiedzi

Też mam Clatronika,stoi-bo najukochańsza go nie używa.Chleb/ciasto/musi czuć w rękach a mieszanie farszu na kiełbasę też jest nie takie bo ciągle trzeba spychać nie mieszane ze ścianek.Jak jestem sam w domu to mieszam i spycham ale potem mówię-tymi ręcami to wyrobiłem- i jak na razie nie odkryła kłamstwa. :grin: :lol:

 

Pozdrawiam serdecznie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam.TOSHIBA jestem pod wrażeniem ilości i jakości sprzętu jaki posiadasz.Dzięki za fotki.Stronkę naszą odkryłem miesiąc temu i w miarę możliwości zbroję się w sprzęt.Teraz na widelcu jest nadziewarka.Chciałbym zrobić taką na 10 kg.Zobaczę jak będzie z czasem i materiałem.Jak zacznę robić to będę wszystko fotografował.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No to jeszcze podłączenia elektryczne.

Nadziewarka pracuje w górę i w dół automatycznie.

Po nadzianiu mięsa (pusty zbiornik) samoczynnie wykrywa to i cofa tłok do góry i sam staje w odpowiedniej pozycji do wyciągnięcia zasobnika na farsz.

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. ....

Albert Einstein

自製煙熏肉

Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie :)

Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No to jeszcze podłączenia elektryczne.

Nadziewarka pracuje w górę i w dół automatycznie.

Po nadzianiu mięsa (pusty zbiornik) samoczynnie wykrywa to i cofa tłok do góry i sam staje w odpowiedniej pozycji do wyciągnięcia zasobnika na farsz.

Obrazek Obrazek

Widzę Toshiba, źe trochę poprzerabiałeś - dobry pomysł z tymi krańcówkami

 

Pozdrawiam :wink:

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Widzę Toshiba, źe trochę poprzerabiałeś

Nie mam innego wyjścia, do roboty jestem sam a do jedzenia to cała zgraja.

Dzisiaj przerobiłem 60 kg kiełbasy w 3 godziny (mielenie, wyrabianie, nadziewanie i sprzątanie) - SAM - i nawet się nie zmeczyłem, za to wynosząc to do wedzarni i wieszając to się spociłem :lol:

 

Jutro 50 kg białej :lol: :cool:

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. ....

Albert Einstein

自製煙熏肉

Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie :)

Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.