Skocz do zawartości

Salcesony


grzes855

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

Ja tez jak kupie to z okiem i nie jest to takie proste dla mnie zeby je usunac
 

 

Żeglarz po zatonięciu jachtu trzy miesiące "bujał" sie na tratwie i tylko łowił ryby by przeżyć . Z pierwszych złowionych usuwał wnętrzości i oko , resztę zjadał . Po miesiącu to co złowił , to pierwsze co robił , to wydłubywał oczy rybie i zjadał . Przeżył .

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 783
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

6 dni,

Zalewanie większą ilością zalewy nawet o mniejszym stężeniu powoduje, że masz większą ilość nitrytu w mięsie.Nie wiem czy to takie zdrowe.Zajrzyj a wnioski wyciągniesz sam.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13421-peklowanie-bez-przekładania-mięska/?p=538003

 

 

A jak się to ma do tabeli Szczepana

Mój profil: https://www.facebook.com/kuklafoto/
Oprócz zdrowych szyneczek zajmuję się kosiarkami:
Robotek Sprzęt Ogrodniczy Leśny i Elektronarzędzia : https://www.facebook.com/robotek2

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

A jak się to ma do tabeli Szczepana

 

Tak samo a jak ma się mieć. :D .Tak wynika z obliczeń.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 9 miesięcy temu...

Mam pytanie co do peklowania ozorków wieprzowych?

 

Peklować je na mokro czy na sucho?

Salceson chciałbym zrobić dopiero na początku stycznia, a ozorki w galarecie na święta.

 

Serdeczne pozdrowienia

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mokro z nastrzykiem.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja tez zawsze pekluje na mokro, ozorki to tez na swieta ,bardzo lubie ...a do galaretowych koniecznie chrzan

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 lata później...

 

 

Witam czy można żołądki wieprzowe mrozić?
Tak 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.