Zico Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Czy ktoś z szanownych forumowiczów może mi doradzić w zakupie kompletu noży , może niektórzy nauczeni doświadczeniem podzielą sie wiedzą w tym zakresie . Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly-maly Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Goraco polecam noże FISKARS sam używam takich i jestem z nich bardzo zadowolony , a po ostrzeniu na ostatnim zlocie przez Marka z Bielska to same tną :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 23 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 23 Grudnia 2008 a masz moze jakieś modele które powinny być w zestawie .Może coś mi podpowiesz ? Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly-maly Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Ja w swoim zestawie posiadam dwa noze proste jeden szeroki , drugi węższy i cieniutki , a jakie to modele to nie mam zielonego pojecia mam jeszcze dwa noże firmy POLKARS też bardzo pożądne noże , zrobię zdjęcia i wkleje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 23 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Dzięki to poczekam Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly-maly Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Ja używam tylko tych czterech i na moje potrzeby w zupełności mi wystarczają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robo755 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Może ktoś mi powie jaka jest mniej więcej cena za przerobienie wieprzka takiego 120kg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spec202 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Witam!Zależy od regionu w moich stronach 100-120 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spec202 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 23 Grudnia 2008 a masz moze jakieś modele które powinny być w zestawie .Może coś mi podpowiesz ? Może tu coś Ci wpadnie w oko :shock: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spec202 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Ja w swoim zestawie mam takie : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Polecam ci noże Polkarsu nr 1 trybownik + nr 5 klasownik i do tego nr 13 taki uniwersalny.wszystkie dostępne są w moim sklepie zapraszam Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 23 Grudnia 2008 wszystkie z damascenskiej stali sa zajebistefiskarsa sa super polkarsu tez ale mniejnajlepsze jakie mam(mialem) to damast stal i noze firmy Sanellitylko one nie sa tanie Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrasz Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 24 Grudnia 2008 Witaj!Na początek radziłbym ci wybrać noże polkarsu. Wiem, że nie są one aż tak wysokiej jakości jak innych firm (sam używam Messer-Gesser i Frost), jednak noże polkarsowskie są stosunkowo łatwe do ostrzenia. Z czasem kiedy już nauczyć się w miarę dobrze ostrzyć, możesz pozwolić sobie na zakup noży lepszej jakości. Co do twardości ostrza polecałbym na początek 8 -średnią twardość. i w miarę sztywne niewyginające się ostrze a nie jak np we flexach dicka, które możesz okręcać w wokół kości :grin: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.