Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie »  Zaloguj korzystając z Facebooka

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Jak przygotować sarninę do wędzenia


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Osadnicy

Osadnicy

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 4 postów
  • Miejscowośćszczecin stolczyn

Napisano 19 sty 2009 - 19:22

Mam 8 kg udżca z sarniny. Mam pytanie jak sporządzić marynatę na tą ilość mięsa. Ile potrzeba soli peklowej, jak dłógo trzynać ją w zalewie

#2 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 16592 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 19 sty 2009 - 19:25

Witaj.
Szukaj tutaj http://www.wedlinydo...les.php?topic=9 i tu http://www.wedlinydo...es.php?topic=27

#3 Osadnicy

Osadnicy

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 4 postów
  • Miejscowośćszczecin stolczyn

Napisano 19 sty 2009 - 19:31

dziekuje bardzo ale tam nie ma proporcji soli peklowej a to nas najbardziej interesuje i oczywiscie czas marynowania
W wedzeniu prosiakow i rybek mamy wprawe a wdziczyznie jestesmy nowicjuszami Pozdrawiam

#4 Osadnicy

Osadnicy

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 4 postów
  • Miejscowośćszczecin stolczyn

Napisano 19 sty 2009 - 19:36

a jakiego drewienka najlepiej uzywac do wedzenia dziczyzny????????????

#5 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 16592 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 19 sty 2009 - 19:37

Weź sobie proporcje peklosoli z szynki z dzika. Powinno być dobrze.

Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#6 Osadnicy

Osadnicy

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 4 postów
  • Miejscowośćszczecin stolczyn

Napisano 19 sty 2009 - 19:49

tak myslalem ale nie bulem pewny A szkoda by bylo mieska zeby sie zepsulo rozumiem ze marynata moze bycc taka jak na podanej stronce dzieki i pozdrawiam




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych