pis67 Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 2 Marca 2009 W sklepie internetowym można nabyć tzw. kompozycje przypraw np. śląska - 10dkgCzy wiecie co to jest i do czego to potrzebne jest kiełbasie? :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawca Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 2 Marca 2009 Każda kiełbasa składa się z różnych przypraw w odpowiednich proporcjach. Kompozycja to gotowa mieszanka przypraw na określoną wagę wyrobu. Cytuj Ja tam lubię swoja schizofrenię jest z kim wypić i pogadać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 2 Marca 2009 Żeby tam były same przyprawy ale tam jeszcze są dodatki ,Poczytajhttp://librapolska.pl/strona/products.php?category=8 Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkdom Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 2 Marca 2009 Kompozycja śląska 10dkg 4,00zł Kompletna kompozycja przyprawowa. Zastosowanie kompozycji eliminuje konieczność samodzielnego odważania przypraw. Każda z tych kompozycji przeznaczona jest do innego rodzaju wyrobu,zgodnie z jej nazwą. Skład:zestaw przypraw, białko sojowe, izo-askorbinian sodu, glutaminian sodu. Stosowanie: 20dkg /10kg farszu lub mięsa. http://www.wyroby-domowe.pl/kompozycja-slaska-10dkg-p-141.html Ja bym tego przyprawami nie nazwał Cytuj AREK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 2 Marca 2009 teoretycznie jeśli napisane "mieszanka przypraw" to w składzie powinny być tylko przyprawy - ale producenci nie są rzetelni i jak np w przypadku firmy Libra zawarte są inne substancje :mellow: - takie coś powinno się już nazywać kompozycja smakowa albo jakoś takZupełnie inną sprawą jest np mieszanka z zawartością czosnku - ten musi być suszony a więc smak będzie też inny nie ma to jak zrobić sobie samemu mieszankę .... Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 2 Marca 2009 Proszę drogi dziadku nie porównywać mojej kompozycji do kompozycji firmy Libra :devil: W moim składzie napisane jest wyraźnie: przyprawy, białko sojowe, glutaminian i izo-askorbinian i NIC WIĘCEJ Białko jest tu nośnikiem przypraw a dodatek izo-askorbinianu i glutaminianu całe za i przeciw był już tu omawiany. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 2 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 2 Marca 2009 Czy dużo ryzykuję dodając tego do kiełbasy i jak to zrobić, rozpuścić wcześniej, czy po prostu wsypać? :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 2 Marca 2009 pis67, spróbuj zrobić z gotową kompozycją, potem zrób mieszając sobie samemu przyprawy i oceń, co Ci bardziej smakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 2 Marca 2009 Czy dużo ryzykuję dodając tego do kiełbasy i jak to zrobić, rozpuścić wcześniej, czy po prostu wsypać? :grin: Ryzykujesz utratą kontaktu z produktami sklepowymi :grin: Dobrze to przemyśl. Dodajesz do mięsa w ilości 2dkg/ kg mięsa. Da się przeżyć :wink: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBSON REDDEVIL Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 15 Września 2014 Witam mam wątek do tematu.Czy przy użyciu owej mieszanki przypraw dodajemy jeszcze te pojedyncze?czyli pieprz,sól,majeranek itd. Cytuj "Lepiej być pierwszym w piekle,jak drugim w niebie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 16 Września 2014 O gustach tak jak o smakach sie nie dyskutuje jak lubisz pieprzniejsze niż przeciętny konsument do dodajesz pieprz, jak bardziej słone niż przeciętny ....... itd Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.