rekrut22 Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 16 Marca 2009 Witam. Potrzebuję przepisu na parówki z miesa królika. Co dodać do 10 kg króliczego mięsa żeby wyszły delikatne parówki dla dziecka (dostępną mamy cielęcinę i wieprzowinę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 16 Marca 2009 Na stronie głownej tutaj: http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?topic=34 znajdziesz wiele przepisów na parówki. Aby parówki wyszły dobre i delikatne, należy masę kutrować z dodatkiem 2O-25% lodu. To zależy od kleistości mięsa. Dodatek mleka w proszku poprawia właściwości emulgacyjne masy. W warunkach domowych posłuż się malakserem lub blenderem. Noże w maszynce muszą być bardzo dobrze naostrzone.Z własnego doświadczenia wiem, ze zrobienie dobrych parówek to wyższa szkoła jazdy. Proponuję próbną produkcję na małej ilości. Stosuj peklosól. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.