Makrasz Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 31 Marca 2009 Jak waszym zdaniem wpływa dodatek majeranku na trwałość kiełbasy, nie parzonej oczywiście. Pozdrawiam [ Komentarz dodany przez: abratek: Wto Mar 31, 2009 4:43 pm ] Początkowo tytuł tematu brzmiał: " Majeranek w kiełbasie wędzonej podpiekanej " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 31 Marca 2009 Dziadek dobrze radzi. Majeranek, jako jeden z nielicznych naturalnych dodatków do wędlin, bardzo często jest nosicielem niekorzystnych dla mięsa mikroorganizmów. Przy wiekszym jego dodatku, proponowane przez Dziadka wyjście, powinno rozwiązać problem zagrożeń, choć nalezy liczyć się (duże dawki) ze zmiana koloru przekroju wyrobu, co nie będzie jego mankamentem, dla lubiących ten dodatek. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golaszm Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Przy wiekszym jego dodatku, proponowane przez Dziadka wyjście Jakie wyjście? Cytuj Jeśli możesz - wejdź proszę na stronę stronę pajacyk.pl i pomóż nakarmić jakieś dziecko. Dla Ciebie to parę sekund i kilka kilobajtów. Dla Niego to krok bliżej normalnego posiłku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrasz Opublikowano 15 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 15 Grudnia 2016 NIe dodawać chyba że w pieprzy ziołowym Pozdrawiam Makrasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej16 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Ja dodaję ok. 5g na 10 kg mięsa - szczególnie gdy robię białą kiełbasę i żadnego wpływu nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 15 Grudnia 2016 NIe dodawać chyba że w pieprzy ziołowym Pozdrawiam Makrasz Nie dodawać bo?Jakieś konkretny argument? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 15 Grudnia 2016 NIe dodawać chyba że w pieprzy ziołowym Pozdrawiam Makrasz Troszkę spóźniony ten Twój wpis - tak o jakieś sześć i pół roku ... ale myślę że intencją Maxella w tym wątku była taka sugestia Dziadka : Niektórzy zaparzają majeranek i dodają do kiełbasy wywar z niego . Pozdrawiam Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej16 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 15 Grudnia 2016 NIe dodawać chyba że w pieprzy ziołowym Pozdrawiam Makrasz Nie dodawać bo?Jakieś konkretny argument? Bo Dziadek...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Od tamtej pory sporo się zmieniło.Można kupić majeranek sterylizowany i problem mamy z głowy. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej16 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Jest to sterylizacja parowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 15 Grudnia 2016 To pytanie, czy odpowiedź? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej16 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrasz Opublikowano 16 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 16 Grudnia 2016 (edytowane) I w sumie na tym moglibyśmy TĄ Odpowiedzią temat zakończyć. Sterylizacja Parowa. Miro Szacun Pełen! Pozdrawiam Makrasz Edytowane 16 Grudnia 2016 przez Makrasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.