Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie »  Zaloguj korzystając z Facebooka

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

wedzenie ryb w wedzarni do miesa


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 jacekgmaj

jacekgmaj

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 4 postów
  • MiejscowośćVancouver, Kanada

Napisano 23 paź 2009 - 23:52

Mam małą wedzarke elektrychna Firmy Bardley. Wedze sobie w niej kielbaski i inne mieska wieprzowe. Mam pytanie czy jak uwedze w tej wedzarce ryby - makrela, to nastepna wedzona klelbasa albo schab nie bedzie pachniala ryba, a ryba nie bedzie miala zapachu kielbasy? Szukalem odpowiedzi na te pytane na forum przez wyszukiwarke ale nic nie udalo mi sie znalesc.

dzieki za odpowiedz

Pozdrawiam

Jacek

#2 wena

wena

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 659 postów
  • MiejscowośćChorzów

Napisano 24 paź 2009 - 00:05

Mam małą wedzarke elektrychna Firmy Bardley. Wedze sobie w niej kielbaski i inne mieska wieprzowe. Mam pytanie czy jak uwedze w tej wedzarce ryby - makrela, to nastepna wedzona klelbasa albo schab nie bedzie pachniala ryba, a ryba nie bedzie miala zapachu kielbasy? Szukalem odpowiedzi na te pytane na forum przez wyszukiwarke ale nic nie udalo mi sie znalesc.

dzieki za odpowiedz

Pozdrawiam

Jacek

Na pierwszym turnusie szkoły w Zrębicach UJASTEK wędził w Bradleyu ryby i słoninę i jeszcze coś za jednym razem. I wszystko było dobre. Słoninę przesolił, ale to nie była wina BRADLEYA.

#3 jacekgmaj

jacekgmaj

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 4 postów
  • MiejscowośćVancouver, Kanada

Napisano 24 paź 2009 - 00:18

Wielkie dzieki za odpowiedz, za tydzien uwedze kilka makrel - nie jadlem wedzonej makreli od lat.

Pozdrawiam Jacek

#4 Andyandy

Andyandy

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2951 postów
  • MiejscowośćGdańsk

Napisano 24 paź 2009 - 10:40

Jacekgmaj! możesz wędzić wszystko. Należy uważać na pozostałości tłuszczu, który kapie. Wedzonki po wędzeniu należy przechowywać osobno, ale podczas wędzenia nie będzie problemu. Podobnie jest z produktami gotowanymi w parze, pieczone w gorącym powietrzu i oczywiście wędzarnie.

Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#5 Olek.P

Olek.P

    Pasjonat

  • Dyskusyjny Klub Absolwentów SDM
  • 592 postów
  • MiejscowośćLeverkusen

Napisano 08 gru 2009 - 11:21

Hallo!!!
Ja sypie zawsze troche suchego piachu na dno wedzarni,tluszcz tam kapie podczs wedzenia, a jak jestam gotowy to czyszcze:tluszcz i zapachy znikaja!! wyprubowane




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych