Papla Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Na obecną chwilę na koszt szkolenia składają się: 1. Półprodukty mięsne2. Materiały dydaktyczne3. Materiły do produkcji4. Nocleg (2 noce)5. Całościowe wyżywienie (pt - kol, sob - śn, ob, kol, nd - śn)6. Media (prąd, gaz, woda, opał, śmiecie)7. Obsługa Po wstępnych kalkulacjach wychodzi na jednego uczestnika 220 zł za 3 dniowe szkolenie.To jest wg mnie bardzo korzystna cena, biorąc pod uwagę samą tematykę jak i przydatność.Oczywiście po zakończeniu szkolenia całość produkcji jest dzielona na 24, lub ilu jest uczestników, i zabierana do domów w celach degustacji przez rodziny, przyjaciół, kochanki, kochanków ;-) itd itp. Niech duma twórców rozpiera a podniebienie i źołądki konsumentów cieszy. Proszę o dyskusję odnośnie tego tematu. Zawsze gdzie dwie i więcej głów tam się mądrego coś urodzi. Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Straszny Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 17 Stycznia 2009 o cenie nie ma co dyskutować, zobaczcie ile kosztują inne kursy: Kurs Weekendowy - Kuchnia Włoska i Śródziemnomorska Czas trwania kursu: 2 x 5, 9.00 godz. Cena: 700 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 17 Stycznia 2009 o cenie nie ma co dyskutować, zobaczcie ile kosztują inne kursy: Kurs Weekendowy - Kuchnia Włoska i Śródziemnomorska Czas trwania kursu: 2 x 5, 9.00 godz. Cena: 700 _________________ http://www.schelleracademy.com.pl/opiskursow.php?l=&id=240#240 Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 17 Stycznia 2009 no ale tam to tez za nazwisko trzeba zaplacić nie sądzisz Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ujastek Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 17 Stycznia 2009 przypuszczalny termin kiedy? Cytuj andrzej m. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 17 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 17 Stycznia 2009 To będzie podane przez Paplę, ale z tego co wiem - z chwilą zebrania odpowiednio licznej grupy (do 24 osób). Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 17 Stycznia 2009 no ale tam to tez za nazwisko trzeba zaplacić nie sądzisz Co do nazwisk, myślę że nie mamy się kogo wstydzić. A i jak pisał Maxel, goście zapraszani będą bardzo wybitni :-) No ale trzeba zacząć, a to jest najtrudniejsze. Najtrudniejszy pierwszy raz, dlatego liczę na wsparcie wszystkich zadymiaczy, szczególnie tych bardzo doświadczonych. Niech wiedza zostanie przekazana również w praktyce. Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 17 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Mogę Was zapewnić, iż zrobię wszystko, by do materiałów szkoleniowych dołączona była płyta technologiczna lub komplet płyt, z chwilą kiedy ukażą sie następne.No i oczywiście działamy dalej, z innymi firmami, by zdobyć dla Szkoły jak najwięcej nowego i przydatnego sprzetu. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 17 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 17 Stycznia 2009 No i oczywiście rzecz najważniejsza - kasa. Aby nie było niedomówień, ani nikogo nie dręczyły pokrętne myśli :wink: informuję, że wszystkie środki finansowe, które otrzymamy z tytułu użyczenia sprzętu Szkole, przekazywane będą bezpośrednio do kasy KPP, nad czym czuwał będzie Prezes tego Klubu. Podczas spotkania inauguracyjnego (pierwszy kurs), ja przekażę cały sprzet, jaki udało się do tej pory załatwić (i jaki jeszcze załatwimy) przedstawicielowi KPP - Prezesowi Andy'emu, który z kolei użyczy go Szkole. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ujastek Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 17 Stycznia 2009 ja się zgłaszam bez względu na termin + ewentualnie 2 osoby jeżeli będzie wiadomy termin. Cytuj andrzej m. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ujastek Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 17 Stycznia 2009 mam prośbę. Wiem, że absolutnie jest to poboczny temat i w ogóle nie związany z wędlinami ale czy nie dałoby się zrobić (niekoniecznie w szkole bo to może za bardzo odbiega od idei szkoły) szkolenia z serowarstwa. Ser żółty, topiony oraz oscypki. Jestem bardzo zainteresowany. Próbowałem z mizernym efektem a dla mnie sery świetnie się komponują z wędliną. Cytuj andrzej m. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 17 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Małe warsztaty przygotowuje na nasz zlot w sierpniu. Zobaczymy co z tego wyjdzie. :grin: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 17 Stycznia 2009 mam prośbę. Wiem, że absolutnie jest to poboczny temat i w ogóle nie związany z wędlinami ale czy nie dałoby się zrobić (niekoniecznie w szkole bo to może za bardzo odbiega od idei szkoły) szkolenia z serowarstwa. Ser żółty, topiony oraz oscypki. Jestem bardzo zainteresowany. Próbowałem z mizernym efektem a dla mnie sery świetnie się komponują z wędliną. Nie mówimy nie, jednak jak narazie zróbmy jedno dobrze. Sery to też przygotowania logistyczne, tak jak pieczenie chleba, robienie nalewek itd itp Z pewnością jest to temat do zapisania. Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 17 Stycznia 2009 No to jak zapisujesz tematy to jeszcze warzenie piwa. No może to za duży zakres, ale ja mogę pomóc w przygotowaniach. JK Cytuj Do życia potrzeba piwa kiełbasy i chleba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 17 Stycznia 2009 To jak jesteśmy przy tematach samokształcenia to proponuję temat: „PISANIE RĘKOPISÓW - %”. Wiem, że w naszym gronie jest kilku specjalistów. Na takie szkolenie też się zapisuję.Pozdrawiam,Mirek Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 17 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Mapka dojazdu do miejsca szkolenia: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekW Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Proszę o informacje kiedy to szkolenie będzie i gdzie. We wcześniejszych postach widziałem Zrębice k/Częstochowy a kod pocztowy Olsztyn. Bć może przeoczyłem jakieś inne wskazówki. Cytuj WojtekW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 17 Stycznia 2009 widziałem Zrębice k/Częstochowy a kod pocztowy Olsztyn.Wszystko się zgadza bo to nie ten Olsztyn na Warmii tylko gmina Olsztyn też pod Częstochową :grin: Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekW Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Gdy pisałem moje pytanie nie było jeszcze mapki Maxella i myslałem, że to jakiś błąd. Chcielibyśmy też pojechać a okolice Częstochowy są zdecydowanie bardziej dogodne dla nas niż okolice Olsztyna na Wamii. Cytuj WojtekW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darbarian Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Czy mógłbym Ciebie prosić Maxell o podanie jakie dokładnie kryteria musi spełniać kursant ? Cytuj Moje dłubanki http://mekeke1969.wordpress.com/Kocham Was mordeczki Wy moje Znaczki WBhttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12295-znaczki-wb/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 18 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Chęci, chęci i jeszcze raz chęci, że o zadymiarskim sercu nie wspomnę. :wink: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darbarian Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 18 Stycznia 2009 A ile takich kursów musi przejść praktykant ? Czy jest to złożone tylko w 3 dniach, czy aby ukończyć przeszkolenie będzie trzeba przyjeżdżać ileś razy ? Interesuje mnie to bo dojazd mam troszkę daleki a chęci mnie aż rozpierają :grin: Cytuj Moje dłubanki http://mekeke1969.wordpress.com/Kocham Was mordeczki Wy moje Znaczki WBhttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12295-znaczki-wb/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 18 Stycznia 2009 A ile takich kursów musi przejść praktykant ? Czy jest to złożone tylko w 3 dniach, czy aby ukończyć przeszkolenie będzie trzeba przyjeżdżać ileś razy ? Interesuje mnie to bo dojazd mam troszkę daleki a chęci mnie aż rozpierająJeśli okaże się, że jesteś pojętym kursantem to, tylko raz. :grin: Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 18 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Szkolenie jest jednorazowe. Z chwilą rozkręcenia się tematu na pewno dojdą także inne, nie mniej ciekawe rodzaje szkoleń. http://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=61785#61785 Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darbarian Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Przepraszam za spam :wink: ale jeszcze jedno pytanko, czy jest znana konkretna data czy czekamy na 24 osoby ? Cytuj Moje dłubanki http://mekeke1969.wordpress.com/Kocham Was mordeczki Wy moje Znaczki WBhttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12295-znaczki-wb/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.