pis67 Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 21 Lutego 2010 Część wczorajszych wyrobów wykonanych przez... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Podlasiak Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 21 Lutego 2010 Część wczorajszych wyrobów A reszta :question: :question: :question: Cytuj Trzeba żyć, aby jeść, a nie jeść, aby żyć !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 21 Lutego 2010 wykonanych przez... ...endria! Przecież to widać - jego ręka! :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 22 Lutego 2010 wykonanych przez... ...endria! Przecież to widać - jego ręka! :grin:Widać, że moje krzywe paluchy "maczały" w tym palce :shock: :wink: :grin: A ja jak to zwykle, więcej pokibicowałem, poprzyglądałem się i poprzeszkadzałem :lol: , może w końcu "coś" z tego będzie :grin: Dziękuję Pis67 za możliwość uczestniczenia w jego przetwórstwie, bardzo miło zleciało sobotnie popołudnie, no i oprócz wiedzy ze spotkania wyniosło się sporo białej i kaszanki - palce lizać :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Podlasiak Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 22 Lutego 2010 endrio - Ty to masz dobrze :grin: ; mieć takiego sąsiada jak Pis-u rzadko sie zdarza :lol: Cytuj Trzeba żyć, aby jeść, a nie jeść, aby żyć !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 23 Lutego 2010 endrio - Ty to masz dobrze :grin:Pewnie :grin: , tylko nie wiem, czy dobrze mieć endria za sąsiada :grin:, strasznie jest namolny, wczoraj przeszkadzał przy wyrobie kiszki pasztetowej, a i jeszcze dzisiaj ma zamiar męczyć przy robieniu jakiejś grubszej kiełbaski :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 23 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 23 Lutego 2010 kiszki pasztetowej Pasztetowa podwędzona - już trochę rozdane. A dziś będzie wykonana kiełbasa krakowska pieczona przez... :shock: Na 18 hala, a o 20:15 zaczynamy. :grin: Foty sa robione na bieżąco, kończąc dzień o godz.00.00 nie daję rady wkleić. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 23 Lutego 2010 A dziś będzie wykonana kiełbasa krakowska pieczona przez... Już wiemy . :lol: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 23 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 23 Lutego 2010 Zrobił :shock: Jutro wędzenie. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 24 Lutego 2010 Zrobił :shock:Z Bożą i nie tylko pomocą :lol: Jeszcze wczoraj sparzona pozostałość farszu - na dzisiejsze śniadanie, zapowiada się nieźle :grin: , zaraz próbuję :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 24 Lutego 2010 Jeszcze wczoraj sparzona pozostałość farszu - na dzisiejsze śniadanie, zapowiada się nieźle endrio , zapewne złapiesz bakcyla w mięsnych wyrobach domowych . Jeszcze parę lekcji i certyfikat dostaniesz :grin: Tak się tylko zastanawiam dlaczego tak ładne wyroby znalazły się na Bla ,bla ,bla . Ale jesteś skromny . :smile: Pozdrawiam i smacznego . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 24 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 24 Lutego 2010 Tak się tylko zastanawiam dlaczego tak ładne wyroby znalazły się na Bla ,bla ,bla . Początki są zawsze trudne, gdzieś trzeba zacząć. :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 24 Lutego 2010 Początki są zawsze trudne Pis , Ty i początki . :lol: Zapewne masz na myśli edukację endrio . :lol: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 25 Lutego 2010 Szczęściarze PIS-u wędlinki , a Endrio serki , przydał by Wam się jakiś piekarz i coś na popitkę tego wszystkiego . :grin: :tongue: Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 25 Lutego 2010 coś na popitkę tego wszystkiegoZapomniałeś o Endrio - wspaniałe piwa! Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 25 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 25 Lutego 2010 Żywiecka dziś uwędzona. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkdom Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 26 Lutego 2010 A dlaczego ta taka ciemna, a nie taka jak ta: https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=89592#89592 Cytuj AREK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 26 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 26 Lutego 2010 A dlaczego ta taka ciemna Tamta była wędzona olchą, ta drewnem dębu. Fota bez lampy, w rzeczywistości jest jaśniejsza, choć brązowa. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 26 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 26 Lutego 2010 Jutro w planach piwko - startujemy po południu. :shock: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 27 Lutego 2010 Jutro w planach piwkoWłaśnie wróciłem do domu, zostawiłem Pisa na etapie chłodzenia brzeczki siłami natury - powinien dać radę :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 28 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 28 Lutego 2010 Wczoraj zaczęliśmy wykonanie pierwszej warki. Dla mnie to ciężka robota była, nie to co zrobienie kiełbaski. Brzeczka miała przed zadaniem drożdży 13blg. Drożdże zadane, temperatury i reżimy czasowe przestrzegane. Wszystko zapisałem, jak Endrio nakazał. Teraz tydzień fermentacji, a potem dalej działamy. Na focie chmielenie. Jeszcze jedno spostrzeżenie - pokazy na zlocie to pryszcz do tego ile się naprawdę trzeba przy tym na....ć. :shock: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 28 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 28 Lutego 2010 Brzeczka w kilkanaście godzin po zadaniu drożdży. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 28 Lutego 2010 A jak się będzie zwało :wink: ? Czas pomyśleć o etykietkach.http://images8.fotosik.pl/155/2876d7fb2c1a8ba8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 1 Marca 2010 Brzeczka w kilkanaście godzin po zadaniu drożdży. Pis , Ty za dużo brzeczce nie przeszkadzaj ,bo zaszczepisz ją jakimś nie pożądanym badziewiem . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 1 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 1 Marca 2010 Ty za dużo brzeczce nie przeszkadzaj ,bo zaszczepisz ją jakimś nie pożądanym badziewiem . Było polecenie zobaczyć - zobaczyłem. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.