Olek.P Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 4 Marca 2010 Hallo!!!! Oto moj wlasnorecznie zrobiony szynkowar w czesciach. Tutaj zaladowany golonkami, jak wyjda zobaczymy jutro jak sparze?? 1 Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkdom Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 4 Marca 2010 No, no. Porządna robota, miło oglądać. Cytuj AREK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 4 Marca 2010 Oto moj wlasnorecznie zrobiony szynkowar w czesciach. Super maszyna :!: gratulacje :smile: Zastanawiam się tylko dlaczego zrobiłeś tak wysoki system dociskający . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roadrunner Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 5 Marca 2010 Gratulacje, nie mam czegos takiego ( NA RAZIE) bo tu u nas sie nie da kupic a zrobic nie mam fizycznie gdzie. Bede cwiczyl szynke wedlug najprostszego przepisu tzn w jakiejs butelce albo innym `szynkowarze` wedlug budowy na jeden raz dopoki nie dojade na wakacje do Polski i zaopatrze sie w potrzebne rzeczy Cienkie jelita kielbasnice juz mam i obiecane dostawy reszte sie domysli jakos. Moja pierwsza szynka zaczeta w dzien mojej rejestracji wlasnie ma sie ku koncowi dluzej bym nie wytrzymal) i rano bedzie na stole. Oczywiscie taka z butelki a nie z szynkowara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 5 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 5 Marca 2010 Hallo!!!! Andrzej k Jak widzisz szynkowar jes nie spawany tylko skrecany,taki wysoki z tego powodu ze nie chcialem skracac orginalnych sprezyn kture sa bardzo mocne. Mam jeszcze jeden identyczny tylko ze slabszymi sprezynami i nie jest taki wysoki. W zaleznosci od tego jaki nacisk jest mi potrzebny moge obydwa poskrecac z mocnymi albo slabszymi sprezynami albo jeden tak a drugi tak co jest moim zdaniem bardzo praktyczne w ich uzytku. A to ten slabszy :wink: [/b] Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 5 Marca 2010 taki wysoki z tego powodu ze nie chcialem skracac orginalnych sprezyn kture sa bardzo mocne. Dzięki , wszystko jasne , bardzo estetyczne wykonanie , jeszcze raz gratuluję :smile: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 6 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 6 Marca 2010 Hallo!!!! A oto efekt wieczornego parzenia, golonki z szynkowara Nad kształtem muszę jeszcze popracować, nad smakiem ....myślę ze NIE ,jest wyśmienite! Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 6 Marca 2010 A oto efekt wieczornego parzenia, golonki z szynkowara Zapraszam się na śniadanko :smile: Kształt przyjdzie sam ważne że zawartość super :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 6 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 6 Marca 2010 Hallo!!! Zapraszam się na śniadanko Bardzo chetnie.Wlasnie zaczynamy :grin: Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 6 Marca 2010 Golonka ekstra, a ja przed śniadaniem :grin: Ja wczoraj zakupiłem goloneczki, dziś do peklowania, a w Poniedziałek parzenie tyle tylko, że tym razem będę parzył bez skóry :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 6 Marca 2010 Nad ksztaltem musze jeszcze popracowac, nad smakiem ....mysle ze NIE ,jest wysmienite! Proszę o przepis, wygląda cudnie a jak mówisz smak..... :tongue: Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 6 Marca 2010 Olek.P kiedy zaczniesz produkcje i sprzedaż wysyłkową tej praski. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 7 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 7 Marca 2010 Olek.P kiedy zaczniesz produkcje i sprzedaż wysyłkową tej praski. :grin: Hallo Jacekn!! Pare sztuk dla kolegow moglbym zrobic , bo koszty materialowe sa znikome ,ale koszty przesylki do polski jak wiem ok 25€. Laczna cena koncowa , chyba za wysoka??? Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 7 Marca 2010 ale koszty przesylki do polski jak wiem ok 25€. Może będziesz na wakacjach w Polsce :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 7 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 7 Marca 2010 Hallo!!! Kto ci powiedzial?? :grin: Mam w planie , ale na slask kolo Raciborza. Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 7 Marca 2010 ale na slask kolo Raciborza. To już będzie łatwiej odebrać . :lol: , względnie przesłać :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 7 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 7 Marca 2010 Proszę o przepis, Hallo Anerka!! Przepis bardzo prosty: Dwie golonki tylne peklowalem 14 dni tab.Dziadka tylko ze 10% soli zastapilem sola czosnkowa.Po peklowaniu oddzielilem mieso ,kosci i skorki.Nastepnie skorki przepuscilem dwa razy przez szarpak i wszystko razem wymieszalem z dodatkiem troche wywaru z przypraw(pieprz,ziele ang., lisc laur.,....).Szynkowar wylozylem folia i napelnilem szczelnie farszem.Pod dosc duzym dociskiem chlodzilem w lodowce przez noc. Na drugi dzien parzylem 4 godz. ca.80-90°C nastepnie chlodzenie woda i na noc do lodowki. Gotowe:zycze smacznego!! :grin: Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Odgrzebałem stary temat gdyż mam pytanie. Który szynkowar, czy taki jak w tym temacie czy pionowy jest "lepszy". Nie chodzi o napełnianie, mycie itp. tylko o parzenie. W pionowym większa powierzchnia "wyrobu ma styczność" z wodą natomiast w poziomym góra jest cała odsłonięta. Czy nie występuje nie dopatrzenie w górnej części wyrobu, czy może lepiej zalać całego wodą(pod warunkiem że woreczek jest szczelny.? Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Kształt szynkowaru dobierasz wg własnych potrzeb i upodobań.Nie ma obaw, że przy owalnym szynkowarze góra będzie nie doparzoana.Wodę zaś nalewamy poniżej góry szynkowaru nigdy ponad, nawet gdy masz folię czy woreczek. Jeśli mimo tego masz obawy o niedoparzenie górnej części wystarczy, że na garnek położysz pokrywkę która odbije ciepło. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Dzięki Miro, szynkowar raczej będzie coś na wzór Dziadka. Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m. Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 14 Lutego 2013 A czy są szynkowary do których nie trzeba używać woreczków? Czy aluminium to dobry materiał na szynkowar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m. Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 14 Lutego 2013 Czyli lepiej stal nierdzewna? Jedyny jaki znalazłem to taki:http://www.biowin.pl/pub/uploads/karty/Karta_Produktu_BIOWIN_SZY15SN.pdf Chyba, że polecicie coś innego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 14 Lutego 2013 Napisz do Mira, On sprzedaję dobrej jakości Szynkowary z kwasówki Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m. Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 14 Lutego 2013 Napisze, bo na stronie swojej nic niema takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 14 Lutego 2013 A może jednak http://www.wyroby-domowe.pl/szynkowarypraski-c-33.html Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.