Skocz do zawartości

Moja biblioteka


lesniak

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Biblioteka piekarza - Dobry chleb - Przyczyny wad chleba - 1954r.

Dla tych co mają wolne łącza przekonwertowałem ją na format djvu. Waga w jakości bitonalnej (bez odcieni szarości) ok 1,5 MB + dodatkowo osobno rysunki w jakości "prawie jak oryginał" o wadze ok 6 MB. Info na PW.

Wiedzy nigdy za wiele, nawet tej na chwilę obecną pozornie nieprzydatnej.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam no i dotarła końcu do mnie długo oczekiwana przesyłka (priorytet szedł z Sulejówka 4 dni i zastanawiam się czy nie pieszo) a mianowicie ,,PORADNIK PRZETWÓRSTWA RYBNEGO"

z 1953 r Nakład 1620 egz. podobno nie wznawiana.

Po przejrzeniu stwierdzam ze to perełka w książkach o przetwórstwie rybnym.

 

[ Dodano: Pon 12 Wrz, 2011 12:57 ]

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

lesniak, a co powiesz na to?

http://img220.imageshack.us/img220/8326/wdzenieryb.jpg

Pozdrawiam :)

 

Też może się przydać? :)

 

A tak apropos, to możę jakiś przepisik na paprykarz szczeciński by się tam znalazł? :)

Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....

Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

lesniak, a co powiesz na to?

Obrazek

Pozdrawiam :)

 

Też może się przydać? :)

 

A tak apropos, to możę jakiś przepisik na paprykarz szczeciński by się tam znalazł? :)

Może mógłbyś to zeskanować? :wink:

Na pewno bardzo ciekawe i :tongue: :tongue: :tongue:

 

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A tak apropos, to możę jakiś przepisik na paprykarz szczeciński by się tam znalazł?

myth spróbuj tego :thumbsup:

Mariusz, mam nadzieję że o ten chodziło :rolleyes:

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=1687&highlight=paprykarz+szczeci%F1ski

 

Pozdrawiam :wink:

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Witam po przerwie własnie przyszła przesyłka z 2 książkami i zabieram sie do skanowania

,,Przepisów wewnętrznych nr 19" nie będe skanował gdyż już je poskanował jeden z kolegów na forum i pewnie niedługo je doda do naszej biblioteki natomiast ,,Zmiany poubojowe surowców rzeżnianych myślę, że jest to na tyle ciekawa pozycja że warto ja poskanować.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Zrobiłem sobie prezent na święta :grin: a w sumie nam wszystkim :wink: właśnie kurier dostarczył przesyłkę proszę nie pytać ile zestawik kosztował bo nie powiem.

Oto mój prezencik świąteczny :grin:

 

[ Dodano: Pon 19 Gru, 2011 21:42 ]

Acha zapomiałem powiedzieć jutro wystawiam na Allegro Przepisy wewnętrzne nr 17 i 19 bo mam podwójne.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Witam wszystkich obecnie mam troszkę wolnego czasu więc jak uda mi się naprawić skaner to wrzucę tu kilka ciekawostek.

Nowe nabytki:

Przetwarzanie niejadalnych surowców rzeznych - W. Pezacki - 1984 r.

Przerób mleka odtłuszczonego, maślanki i serwatki - K.Adamiak, S. Szumski - 1955 r.

Sery - Z.Żeromski - 1979 r.

Zarys chemi i technologi mleczarstwa - cz 1 - E. Pijanowski - 1971 r

Zarys chemi i technologi mleczarstwa - cz 2 - E. Pijanowski - 1974 r

Receptury - kalkulacje dla gastronomi prywatnej cz 2 - Praca zbiorowa - 1973 r.

Receptury - kalkulacje dla gastronomi prywatnej cz 5 - Praca zbiorowa - 1975 r

Kalendarz przemysłu spożywczego - praca zbiorowa - cz 1 i 2 - 1954 r.

I najnowszy nabytek 

Technologiczne odchylenia jakości wyrobów mięsnych - W. Pazecki  - 1967 r 

Edytowane przez lesniak
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Moje najnowsze nabytki do biblioteki i to kupione na ,,alledrogo'' za niewielkie w sumie pieniądze...Krakowskie wyroby oryginał za 108 zł z przesyłką reszta kosztowała wsumie ok. 50 zł.:-) No i dużoo czasu poświęcone na szukanie...:-(

post-41085-0-42652300-1438081709_thumb.jpg

Edytowane przez lesniak
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.