sawca Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 WitamOd jakiegoś czasu zastanawiam się na zakupem mięsa z tego marketu bo jest dużo tańsze niż u "mojego" dostawcy. Pasuje mi ze mogę kupić np po 5kg z asortymentu a nie półtusze bo nie chce się "bawić" z jej rozbiorem.Ciekawi mnie czy to mięsko nie jest już "doprawione" i czy nie będzie jakiejś przykrej "niespodzianki'- ktoś wie? A może są na forum osoby które pracują lub pracowały w Tesco i uchylą rąbka tajemnicy? Cytuj Ja tam lubię swoja schizofrenię jest z kim wypić i pogadać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alehar Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Ja pierwszy raz kupilem parę lat temu jak Tesco zaistnialo, później jeszcze parę razy.... i koniec, dla mnie kompletnie nic nie warte (smak - a raczej brak smaku, struktura, dziwna wodnistość), wole "przepłacić" parę złotych niż kupować w supermarketach... ale... może coś się zmieniło - wolę jednak tego nie sprawdzać... Cytuj Pozdrawiam - Alehar Instagram alehar9999 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Do ostatniej produkcji kupiłem paczkę (5kg) mięsa drobnego "od szynki", jak było napisane. Mięso było fantastyczne, świeże ,jędrne i chude, po przeprowadzonej klasyfikacji otrzymałem 3,5kg kl I i 1,5 kg kl IIA. Cena mięsa, jeżeli dobrze pamiętam ok. 13zł./kg [ Dodano: Pią 09 Kwi, 2010 08:21 ] Zakup oczywiście w Tesco. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 http://www.forum.wirtualnezory.pl/viewtopic.php?f=10&t=9688 :shock: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes855 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Kupuję od dłuższego czasu i nie moge powiedzieć nic złego. Warunek jeden nigdy nie kupuję mięsa luzem, zawsze staram się kupować tzw "dużą paczkę" w tym roku kupowałem łopatkę z Sokołowa- bez uwag, schab z Ełku trochę dużo przyległości ale w tej cenie kupuję wieprzową II, karczek produkcja Hiszpania- rewelacyjny, szynka z Sokołowa i z Ełku troche dużo pozostawionej słoninki ale to akurat nie był dla mnie feler. wszysko zostało zagospodarowane w 100% wyroby wyszły smaczne. Ta forma zakupu mi osobiście odpowiada, żadnych kości , skór i innych odpadów no i cena bez porównania, staram się kupować w promocjach u nas w Tesco każdego tygodnia jest promocja na inne mięsko, aktualnie łopatka b/k,b/s - 8,99pln.Jeżeli kupujesz luzem zapytaj sprzedawcę czy to mięsko z paczek czy z innej dostawy, u nas z reguły rozpakowują z" dużych paczek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan_kacz Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Kupujcie bez obaw - nic nie przyprawiamy, mięso luzem też jest czyste . Jedyna róznica między mięsem od rolnika a tym w Tesco to tucz przemysłowy. Producenci sprawdzeni.Piszę bo wiem :grin: Cytuj Jeszcze nigdy nie było tak źle by nie mogło być jeszcze gorzej... ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Producenci sprawdzeni. Piszę bo wiemPotwierdzam. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Osobiście wolę mięso od gospodarza,wiem że świeże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geronimo Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Witam Od jakiegoś czasu zastanawiam się na zakupem mięsa z tego marketu bo jest dużo tańsze niż u "mojego" dostawcy. Pasuje mi ze mogę kupić np po 5kg z asortymentu a nie półtusze bo nie chce się "bawić" z jej rozbiorem. Ciekawi mnie czy to mięsko nie jest już "doprawione" i czy nie będzie jakiejś przykrej "niespodzianki'- ktoś wie? A może są na forum osoby które pracują lub pracowały w Tesco i uchylą rąbka tajemnicy? Większym zaufaniem obdarzam Leclerca na Inflanckiej z tego względu że mają tam olbrzymi przemiał żywności. Typowy supermarket spożywczy. pozdrawiam Cytuj Geronimo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Jeśli Bogdan pisze, że można spokojnie kupować mięso w TESCO, to możecie mu wierzyć, iż pisze prawdę. A w łódzkim to juz bez jakichkolwiek obaw. :grin: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMORODINA Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 sawca, Ja mam swojego dostawcę i kupuję tylko elementy w cenie mam wytrybowanie. Szynki płacę po 9 zł. Pozdrawiam Cytuj Janusz "Smorodina" skype: SMORODINA54ANKIETA GADŻETY ZAMÓWIENIA IV ZLOT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 W Tesco kupiłem golonki wołowinę i wszystko świeże po 4,99 za kilogram. A było to na na godzinę przed zamknięciem w sobotę 03.04.2010r. Tesco mam pod nosem w Gdańsku i czynny 24/h i jak już muszą zamknąć, to się opłaca z workiem pieniędzy wybrać. Tyle że, strasznie rzadko zamykają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Często kupuje w TESCO, ale NIGDY w promocji.Ostatnio kupiłem nawet Polska kiełbasę po 36 zl/1kg z takich stoisk w sklepie. I o dziwo się mile rozczarowałem, kiełbasa z mięsa, normalnie uwędzona i przyprawiona. Żadnych obcych posmaków, położyłem jedną w lodowce, a drugą powiesiłem w kuchni – żadnych wycieków, oznak jełczenia czy czegokolwiek co by można było przypisać wędliną ze sklepu.Może czytają ta stronę / lub jakąś podobną/ i dowiedzieli się jak robić kiełbasę? :lol: :lol: :wink: Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 TOSHIBA, PROMOCJA = OSTATNIE TCHNIENIE - przed sprzedażą. Niech żyje konkurencja wczoraj kupiłem po 1.29 zł łyżki z otworami i widelce z nierdzewki wielkości 50 cm - produkt Słowacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Ja kupowałem czasem w Tesco mięso w paczkach i nie miałem zastrzeżeń. Teraz często kupuję w Carefure bo mam po sąsiedzku. Właśnie wczoraj wędziłem balerony - karczek kupiony po po 7,49/kg. Cytuj Do życia potrzeba piwa kiełbasy i chleba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 wena, Tesco w Gdańsku wynajmuje pomieszczenie prywatnym firmom i aż tak taniego mięska to nie dostanę. Karkówkę mam po 11.57 brutto - schab b/k 14.76 - boczek 9,65 łopatka b/k 10,50 zł. Mięso przeważnie pochodzi z Niemiec w dużych paczkach i małych do 18 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Schab był po 10,49, ale to były promocje. Chociaż od października 09 to co trochę mają jakieś promocje. Łopatka była po 8,99. Ja głównie na wyroby kupuję na promocjach. Cytuj Do życia potrzeba piwa kiełbasy i chleba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Moim zdaniem takie mięso tylko jako dodatek do innego mięsa przy produkcji kiełbas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 schab b/k 14.76Andyandy pięknie uczysz nasz teorii wędzenia bo praktyki w tym tyle i każdy w wędzeniu się połapie że coś nie jest tak. W nazewnictwie to chyba poddałeś się nazwom handlowym . i tak się zastanawiam się czy nie lepiej nazywać ten element POLĘDWICA BEZ KOŚCI. Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Słowo schab, pochodzi (tłumaczenie z greki, jedno z pierwszych podziału i nazewnictwa kości i mięśni ) nazwa mięśnia, dlatego jeżeli mowa o tradycji itd. to trudno nazwać schab bez schabu??, ale schab (jako miesień) bez kości (czyli czegoś dodatkowego) to już brzmi lepiej. Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Handel wciska nam durnoty nie zgodne z fachowym nazewnictwem ale my chyba czytający tyle ksiąg potrafimy się oprzeć durnotom . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 i tak się zastanawiam się czy nie lepiej nazywać ten element POLĘDWICA BEZ KOŚCI. Ja się zagubiłem w nazwach elementów, chyba przejdę na nazewnictwo anatomiczne. A tak naprawdę jak się nazywa schab wieprzowy bez kości - jestem za głupi czytając uczonych. :shock: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 i tak się zastanawiam się czy nie lepiej nazywać ten element POLĘDWICA BEZ KOŚCI. Ja się zagubiłem w nazwach elementów, chyba przejdę na nazewnictwo anatomiczne. A tak naprawdę jak się nazywa schab wieprzowy bez kości - jestem za głupi czytając uczonych. :shock:Według nauk Greckich – matki medycyny i nauk – schab to nazwa mięśnia. Według nazewnictwa nowoczesnego (w stosunku do starożytnej Greki) schab bez kości to polędwica. Według nazewnictwa handlowego, schab bez kości to schab bez kości. Wybierz sobie coś :grin: Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 schab bez kości to polędwica. Tej opcji nie wybiorę na pewno, jeśli chodzi o wieprzowinę. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 schab bez kości to polędwica. Tej opcji nie wybiorę na pewno, jeśli chodzi o wieprzowinę A więc jesteś podzielony taki pół handlowy pól przemysłowy. Można określić jesteś cudotwórcą, bo w czasie wędzenia schab b/k zamienia sie w polędwicę . A więc musisz uważać by szynka nie zamieniła się w baleron . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.