lukasF Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 WitamMam pytanieO ile praktykuje się mrożenie wędzonek, czyli np. Kiełbasa, szynki, shaby itp.Oczywiście najlepiej nie parzyć, tylko parzyć po rozmrożeniu.Jak wyglada natomist sprawa Kurczaka który jest parzony przed wędzeniem??Można to zamrozić?? Bo ryb to wydaję mi się że się nie mrozi... Jaka jest trwałość wędzonych kurczaków i ryb w lodówce w temp. +2 st. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Ja zawsze mrożę kurczka albo udka wędzone, ponieważ nie zjadamy od razu. Co miałabym zrobić z nadmierną ilością? Nie wiem co na to fachowcy ale ja nie zauważyłam jakichś zmian po rozmrożeniu. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lila Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Nie zabierałam do tej pory głosu na forum ale kurczaka aromatycznego wg przepisu Dziadka robię już trochę i zawsze mrożę i nic ,a nic nie traci w smaku tak samo jest z udkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasF Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 ok. dzięki w takim razie, kupiłem 5 wiec się nie zmarnują.A ile on może poleżeć w lodówce bez mrożenia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazurzak Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 A ile on może poleżeć w lodówce bez mrożenia?? Nie kombinuj za dużo Musisz to sprawdzić na swojej lodówce sam. W sterylnej z temperaturą ok. 0 stopni to może poleżeć długo natomiast jeśli będzie ok. 10 stopni wilgotno i mało sterylnie to po tygodniu może być oślizła lub pojawić się pleśń Powodzenia Cytuj Mazurzak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasF Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 lodówka jest dobra z air i fresh, jest na +2, pozatym jest komora zerowa.schab leży ok 4kwietnia i jest dobry, cały czas podjadam.Tylko że schab się peklował tydzień, i 3h wędzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Można to zamrozić?? Bo ryb to wydaję mi się że się nie mrozi...Ja mrożę wszystko: chleb, ryby wędzone, wędliny, kiełbasy, salceson, pasztetową, wyroby z szynkowaru, ale wcześniej zapakowane z odessaniem powietrza. Potem powoli rozmrażam w lodówce i wszystko jest mniam nawet po pół roku przechowywania. Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.