Maxell Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 18 Listopada 2013 Prawdopodobnie oryginału nie kupisz, gdyż cena musiałaby oscylować wokół 37-45 zł za 1 kg.Na stronie głównej, chyba w Mistrzówce jest odręczny przepis Ligawy na tyniecką i lisiecką. Proponuję zrobić wg tego przepisu. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 18 Listopada 2013 Mirku,dzięki za namiar do przepisu. Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 18 Listopada 2013 Byłbym niezmiernie zobowiązany za przepis na prawdziwą kiełbasę lisiecką Witam i życzę przyjemnej lektury. Kielbasa lisiecka.pdf Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 18 Listopada 2013 (edytowane) Tutaj jest tyniecka, wzorowana na oryginalnej lisieckiej jeśli dasz polędwicę: http://wedlinydomowe.pl/kielbasy/trwale-pieczone-lub-parzone/1082-kielbasa-tyniecka-przepis-autorski-ligawyTo co podaje Dyzio, to przeróbka Mądrego. Po prostu kiełbasy z polędwic, z uwagi na cenę, nikt by nie kupił. Edytowane 18 Listopada 2013 przez Maxell Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zawsze robię z tego przepisu http://www.wedlinydomowe.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=722&Itemid=4 nigdy nie była sucha i twarda Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 18 Listopada 2013 Czy schab nadaje się jako mięso I KL do wyrobu kiełbasy? Taka polędwica bez mizdry i warkocza to absolutnie nr.1. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.