Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie »  Zaloguj korzystając z Facebooka

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

[Ciasto]Sernik "Dukanowy"


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 dietykon

dietykon

    Pasjonat

  • Klub Przyjaciół Prosiaczka
  • 542 postów

Napisano 15 paź 2010 - 07:23

Sernik dla tych co na diecie Dukana chyba znany, niech też inni poznają.

Dołączona grafika

- 1 kg serka homogenizowanego firmy "Jogser" 3% tłuszczu.
Dołączona grafika
- 6 jajek
- 3 łyżki skrobi kukurydzianej
- 4 krople aromatu waniliowego
- słodzik w płynie (do słodkości, trzeba spróbować)
Dołączona grafika
- pół łyżeczki proszku do pieczenia

Ser, mazeina, żółtka, aromat, proszek do pieczenia i słodzik zmiksowane razem, dodane ubite na sztywno białka, delikatnie wymieszane. Wszystko wylane na tortownice wyłożoną papierem do pieczenia. Do nagrzanego piekarnika temperatura 150 z termoobiegiem, pieczone 52 minuty :D Piec nie otwierany, wyłączona temperatura i termoobieg, tak pozostało w piecu zamkniętym jeszcze 15 minut. Wyszedł puszysty i wilgotny, dla tych co bez diety można słodzik zastąpić cukrem, a skrobie kukurydzianą budyniem waniliowym i nie dawać aromatu.
Smacznego!

#2 Maad

Maad

    Uzależniony od forum

  • Klub Przyjaciół Prosiaczka
  • 3167 postów

Napisano 15 paź 2010 - 13:30

w przypadku sernika, pieczonego przecież w temp 150-200 stopni, bardziej bym się obawiał substancji kancerogennych takich jak nitrozoaminy, akroleina, akryloamid, benzopiren, formy trans kwasów tłuszczowych, niż zwykłej saletry w wędlinach

pieczenie, smażenie i grilowanie, choć smaczne, są niestety bardzo niezdrowe
ale zawsze można sobie wmówić, że na coś w końcu trzeba umrzeć :lol:




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych