andrzej k Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Witam I mnie udało :smile: się upiec trochę orzechów , będą nadziewane masą orzechową z kropelką spirytusu na jednego orzecha :grin: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 30 Grudnia 2010 I mnie udało :smile: się upiec trochę orzechów Jakie piękne skorupki :grin: , masz talent Andrzejku :clap: Widzę że konkurencja mi rośnie :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Widzę że konkurencja mi rośnie :grin: Jeszcze daleko mi do tego :sad: ale kto wie :grin: Najważniejsze że łapek nie poparzyłem . Długo myślałem czym orzechy zmielić :blush: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 30 Grudnia 2010 . Długo myślałem czym orzechy zmielić :blush: Ja blenderem, wymieszałam z kremem i dałam rady. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Ja blenderem, wymieszałam z kremem i dałam rady. Ja przepuściłem przez maszynkę i sitko " makówka " . Poszło w miarę gładko , resztę zrobił mikser . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Ja przepuściłem przez maszynkę i sitko " makówka " Nawet na to nie wpadłam, dzięki na przyszłość :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Do mielenia orzechów są specjalne ręczne młynki w AGD.Fajnie jest gdy orzechy nie są zbyt miałko zmielone. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Do mielenia orzechów są specjalne ręczne młynki w AGD. PePe . Dzięki za info . Na pierwszy raz maszynka do mięsa elektryczna , zdała egzamin . :smile: Serdecznie pozdrawiam Już nadziane kremem orzechowym :smile: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Andrzejku a to czasami nie jest ....... :shock: ....... "zakazany owoc" :tongue: :question: Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 30 Grudnia 2010 "zakazany owoc" :tongue: :question: Piotruś , wiem o co Tobie chodzi . To dla gości na słodko na jutro :grin: :lol: Na drugi raz , po modyfikacji przepisu będą w połowie jadalne . Na dzisiaj , to spirytus już tam jest . :grin: :lol: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Na dzisiaj , to spirytus już tam jestNo chyba żeby tak :grin: - to wszystko tłumaczy :wink: . Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 30 Grudnia 2010 I znów dzięki Wam odkryłam coś w moich "wykopaliskach". Najpierw nie wiedziałam co to jest szynkowar a okazało się, że go mam i do dziś używam. Teraz takie oto foremki, jutro będzie gratka bo zamierzam skorzystać z Waszych przepisów , te stare dawno już zapomniałam. Foremek używałam ostatnio ponad 20 lat temu. A oto one Oczywiście pokażę, co mi z tego wyszło.Pozdrawiam. Anerka. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 30 Grudnia 2010 I znów dzięki Wam odkryłam coś w moich "wykopaliskach". Podoba mi się ta , co ma kilka wzorków . Gorąco pozdrawiam . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Bardzo mnie się podobają Twoje formy! Jak są tak stare to będą ślicznie piekły. Znowu zapragnąłem mieć takie formy. :) Upiecz i pokaż nam jak wyglądają wiewiórki, grzybki... ależ wzorów! Ja orzechy już 4 razy piekłem w tym raz u córki. Ładne cudeńka! Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Podoba mi się ta , co ma kilka wzorkówI tutaj wiem co mam zrobić alepokaż nam jak wyglądają wiewiórki no właśnie.. zastanawiam się jakie ciasto kiedyś robiłam, bo wiewiórki są pełne.Muszę coś wymyślić a może to samo, tylko chrupać bez nadzienia. Spróbuję. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jan1704 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Palce lizać :thumbsup: , kilogramy po świętach zbijać :tongue: Cytuj Pozdrawiam :thumbsup: Janusz Może kiedyś nauczę się zadymiać a wtedy ...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
many Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 31 Grudnia 2010 Piękne te patelnie. Szukam ostatnio po sklepach, chciałbym zrobić grzybki, które jadłem dawno temu na wiejskim weselu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 31 Grudnia 2010 Szukam ostatnio po sklepach, chciałbym zrobić grzybki, Formę grzybki znajdziesz na Allegro . Kosztuje chyba 53zł + przesyłka . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tim Opublikowano 31 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 31 Grudnia 2010 Taka prosta maszynka a tyle słodkości andrzej k, widzę że też się zaraziłeś, gratulacje :clap: :clap: Cytuj Moja wędzarnia https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5785 i tematy https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?app=core&module=search&do=user_activity&search_app=forums&mid=42078&sid=8a787e7658ac8944d85868546dfda7d4&search_app_filters[forums][searchInKey]=&userMode=title Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 31 Grudnia 2010 Andrzeju czy też miałeś takie kłopoty z orzeszkami jak ja? zanim przy pomocy Halusi doszedłem do przyjemności wypiekania? Na początku to tylko same brzydkie słowa wypowiadałem, a teraz to w zasadzie to sama przyjemność choć długo trzeba bawić się tymi orzeszkami a stanowczo za szybka znikają! Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 31 Grudnia 2010 andrzej k, widzę że też się zaraziłeś, gratulacje :clap: :brawo: Dzięki , tym bardziej cieszy , że na " moim terenie " jestem pierwszy albo jeden z pierwszych :grin: . Takie wypieki dotychczas były nieznane w rodzinie i wśród znajomych . :smile: Pozdrawiam Papcio , muszę powiedzieć że jakoś poszło gładko . Zapewne Halusia miała mnie pod opieką . Starałem się formować ciasto w granicach 6-8gram . Pierwszy raz posmarowałem formę oliwą a następne razy smarowała się sama podczas wypieku . Piekłem około 2minut po stronie gdzie są łupinki a około 1 minuty po drugiej stronie formy - patelni . Praktycznie wypadały łupinki z formy same . :smile: Papcio - Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
many Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 31 Grudnia 2010 Formę grzybki znajdziesz na Allegro . Kosztuje chyba 53zł + przesyłka . Dzięki znalazłem, po Nowym Roku zakup i do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 31 Grudnia 2010 Papciu i Andrzejku ale mi pochlebiacie :grin: W sumie ja też cały czas się uczę , biorę pod uwagę wskazówki i dobre rady od Was :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 1 Stycznia 2011 Halusiu, uratowałaś moją formę od wyrzucenia na złom! nie da się ukryć! Najlepszego w Nowym Roku! :blush: Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tim Opublikowano 1 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 1 Stycznia 2011 I znów dzięki Wam odkryłam coś w moich "wykopaliskach".To powrzucaj fotki twoich "wykopalisk" a my postaramy się dorzucić do nich przepisy :grin: Cytuj Moja wędzarnia https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5785 i tematy https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?app=core&module=search&do=user_activity&search_app=forums&mid=42078&sid=8a787e7658ac8944d85868546dfda7d4&search_app_filters[forums][searchInKey]=&userMode=title Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.