Skocz do zawartości

Salceson Halusi


@halusia@

Rekomendowane odpowiedzi

Z salcesonem miałam przygodę ponieważ mi pękł chwilę po włożeniu do wody.

Po fakcie stwierdziłam defekt żołądka.

W sumie to robiłam dwa salcesony, ten drugi uratowałam w porę i na całe szczęście miałam zapas wymoczonego żołądka.

Salceson w smaku pycha ale nie bardzo wiedziałam jaka musi być konsystencja farszu, wydaje mi się że mogłam dodać więcej wywaru... ale to nauczka na przyszłość.

Lekcji udzielał mi Kolega Wosiu, dzięki Ci bracie . Teraz możesz ocenić moje "wypociny".

Jeśli coś nie tak to wybacz mi :grin:

 

 

 

 

Przy okazji jak to bywa w weekend, lubię się napracować zrobiłam tak na próbę Pasztetową smarowaną.

 

 

 

I tu też pech mnie nie opuścił, na 4 pasztetowe, jedna mi pękła podczas wyciągania z wędzarni :grin:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 194
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

O ludziska kobieto! :lol: co ja mam Ci dziś jeszcze pisać, dla mnie wygląd bardzo smaczniasty :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Salceson zrobić to niby nic, :blush:

Ale jak smak przepchnąć przez komputer??????? :???:

Szczere gratulacje!!!!!!!!!!!!!! :clap: :clap: :clap:

Jesteś WIELKA!!!!! :clap: :thumbsup: :clap:

Wygląd super, mam nadzieję, że smak jest również znakomity.

Pozdrawiam,

Mirek

MIRKON
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tak Halusiu Henio ma rację, gdyby było więcej rosołu byłoby cud malina bo z tego rosołu zrobiłaby się galaretka jak w zimnych nóżkach.Ale jest naprawdę bardzo dobrze jeśli lubicie chudsze cwaniaki to nie dajesz tłustego grubo krojonego i tyle. :clap: :clap: :clap:
Przyjacielem trzeba być,a nie bywać....
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Haluś - ten salceson jest tak chudy jak ja i ma za mało głowizny .

Heniu

masz racje, mógłby być bardziej tłusty... ale za to taki chudy będę mogła jeść.

Kurde, a ja napychałam :grin:

 

Wosiu i w tym sęk że ja nie miałam zielonego pojęcia ile się leje tego rosołu.

A mogłam do Ciebie zadzwonić.

 

Bardzo Wam dziękuję za cenne uwagi, przydadzą się na następny raz .

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

a ja napychałam :grin:

 

Halusiu , farsz do moich salcesonów zawsze nadziewam nadziewarką , jest szybciej i wygodniej . Co do Twoich wyrobów to jeszcze raz :clap:

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Haluś jak na pierwszy raz salceson robiony korespondencyjnie to ja naprawdę chylę czoła :clap:

Wojtku jak widzisz , dałeś dobry wykład ...to ja Tobie dziękuję :wink:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

nie miałam zielonego pojęcia ile się leje tego rosołu

Do jednego żoładka mieści się 2-2,5kg mięsa i na tę ilość daje się 0,25l rosołu.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

@halusia@ bardzo smacznie wygląda ten cwaniaczek a pasztetowa :clap: :clap: , nie ma to jak wolny czas, można sobie podreptać :lol:

"Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...
http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Do jednego żoładka mieści się 2-2,5kg mięsa i na tę ilość daje się 0,25l rosołu.

EAnno ja daję więcej rosołu nigdy nie mierzyłem ale jeśli chcę więcej galaretki daję więcej rosołu w przeciwnym razie jest dla mnie za suchy.
Przyjacielem trzeba być,a nie bywać....
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tak można salceson załadować do kątnicy.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A ja mam pytanie , czy można salceson załadować do kątnicy wieprzowej ? :blush:

 

Można : Do pęcherza , kątnicy i żołądka .

 

 

http://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=71266#71266

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

I od bidy mogą być jelita grube proste jak zabraknie innych.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.