@halusia@ Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Z salcesonem miałam przygodę ponieważ mi pękł chwilę po włożeniu do wody. Po fakcie stwierdziłam defekt żołądka. W sumie to robiłam dwa salcesony, ten drugi uratowałam w porę i na całe szczęście miałam zapas wymoczonego żołądka. Salceson w smaku pycha ale nie bardzo wiedziałam jaka musi być konsystencja farszu, wydaje mi się że mogłam dodać więcej wywaru... ale to nauczka na przyszłość. Lekcji udzielał mi Kolega Wosiu, dzięki Ci bracie . Teraz możesz ocenić moje "wypociny". Jeśli coś nie tak to wybacz mi :grin: Przy okazji jak to bywa w weekend, lubię się napracować zrobiłam tak na próbę Pasztetową smarowaną. I tu też pech mnie nie opuścił, na 4 pasztetowe, jedna mi pękła podczas wyciągania z wędzarni :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 22 Stycznia 2011 O ludziska kobieto! :lol: co ja mam Ci dziś jeszcze pisać, dla mnie wygląd bardzo smaczniasty :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Salceson zrobić to niby nic, :blush: Ale jak smak przepchnąć przez komputer??????? :???: Szczere gratulacje!!!!!!!!!!!!!! :clap: :clap: :clap: Jesteś WIELKA!!!!! :clap: :thumbsup: :clap: Wygląd super, mam nadzieję, że smak jest również znakomity.Pozdrawiam,Mirek Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Halinko..jesteś WIELKA !!! :clap: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Haluś - ten salceson jest tak chudy jak ja i ma za mało głowizny . To moja pierwsza krytyka , ale taki jeZdem :wink: Farsz się wlewa , a nie napycha , i tu masz rację - nauczka na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 22 Stycznia 2011 i niech będzie ostatniaTo moja pierwsza krytykaHalusiu !!!!!!!!! jesteś WIELKA!!!!!! Mirek Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Tak Halusiu Henio ma rację, gdyby było więcej rosołu byłoby cud malina bo z tego rosołu zrobiłaby się galaretka jak w zimnych nóżkach.Ale jest naprawdę bardzo dobrze jeśli lubicie chudsze cwaniaki to nie dajesz tłustego grubo krojonego i tyle. :clap: :clap: :clap: Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 22 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Haluś - ten salceson jest tak chudy jak ja i ma za mało głowizny . Heniu masz racje, mógłby być bardziej tłusty... ale za to taki chudy będę mogła jeść. Kurde, a ja napychałam :grin: Wosiu i w tym sęk że ja nie miałam zielonego pojęcia ile się leje tego rosołu. A mogłam do Ciebie zadzwonić. Bardzo Wam dziękuję za cenne uwagi, przydadzą się na następny raz . Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Z tłuszczem jest tak jak w białej kiełbasie jeśli zrobisz chudziutką to wyjdzie twarda,drewniana bez smaku,można zrobić że będzie tłuszcz ale nie widoczny. Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 22 Stycznia 2011 a ja napychałam :grin: Halusiu , farsz do moich salcesonów zawsze nadziewam nadziewarką , jest szybciej i wygodniej . Co do Twoich wyrobów to jeszcze raz :clap: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Haluś jak na pierwszy raz salceson robiony korespondencyjnie to ja naprawdę chylę czoła :clap: Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Halusiu po porostu :thumbsup: :clap: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 22 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Haluś jak na pierwszy raz salceson robiony korespondencyjnie to ja naprawdę chylę czoła :clap:Wojtku jak widzisz , dałeś dobry wykład ...to ja Tobie dziękuję :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Bo się czerwienię :blush: Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jan1704 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 22 Stycznia 2011 @halusia@, gratulacje :clap: Palce lizać :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam :thumbsup: Janusz Może kiedyś nauczę się zadymiać a wtedy ...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 23 Stycznia 2011 nie miałam zielonego pojęcia ile się leje tego rosołuDo jednego żoładka mieści się 2-2,5kg mięsa i na tę ilość daje się 0,25l rosołu. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 23 Stycznia 2011 @halusia@ bardzo smacznie wygląda ten cwaniaczek a pasztetowa :clap: :clap: , nie ma to jak wolny czas, można sobie podreptać :lol: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Do jednego żoładka mieści się 2-2,5kg mięsa i na tę ilość daje się 0,25l rosołu.EAnno ja daję więcej rosołu nigdy nie mierzyłem ale jeśli chcę więcej galaretki daję więcej rosołu w przeciwnym razie jest dla mnie za suchy. Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 23 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Do jednego żoładka mieści się 2-2,5kg mięsa i na tę ilość daje się 0,25l rosołu.Dziękuję EAnno, to na następny raz . Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 23 Stycznia 2011 http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=33 a więc dodajemy 10 % rosołu do salcesonu włoskiego. Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeflik Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 23 Stycznia 2011 @halusia@ gratulacje !!A ja mam pytanie , czy można salceson załadować do kątnicy wieprzowej ? :blush: Cytuj PozdrawiamZeflik Tychy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Tak można salceson załadować do kątnicy. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 23 Stycznia 2011 A ja mam pytanie , czy można salceson załadować do kątnicy wieprzowej ? :blush: Można : Do pęcherza , kątnicy i żołądka . http://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=71266#71266 Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 23 Stycznia 2011 I od bidy mogą być jelita grube proste jak zabraknie innych. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 26 Stycznia 2011 halusiu bardzo pięknie wygląda szkoda tylko że nie jest mi dane posmakować gratulacje :clap: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.