pis67 Opublikowano 8 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #201 Opublikowano 8 Listopada 2016 Taki nowy temat założyłem w 2011 roku, by sprawdzić w praktyce wiedzę początkujących i nie tylko dotyczącą wyrobu domowego wędlin i wracam dziś do niegoPrzygotowałem niżej zamieszczę sklasyfikowane ilości mięska - surowiec na wędliny, a chętni napiszą co za wyroby z tego jutro zrobić, bo zbyt leniwy jetem, by obmyślić plan wytwórczy, poza tym ciągle robię to samo i może w końcu zrobię wyroby nowatorskie lub inne niż zwykle, Sama wieprzowina tym razem poszła pod nóż: Wszędzie zadałem 17g peklosoli na kg mięsa.... kl.I - 11,5kgkl.II - 8kgkl.III - 5,9kgpodgardle - 1,9kg Mamy trochę - jutro działam, mogę zrobić ze dwa lub trzy sorty wędlin.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pontiak Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #202 Opublikowano 8 Listopada 2016 znając trochę Kolegę pis67 można domniemywać, że to jest przepis na superkosmiczną kiełbaskę Cytuj ,,carpe diem,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #203 Opublikowano 8 Listopada 2016 Lisiecka, surowa polska, biala.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #204 Opublikowano 8 Listopada 2016 Tylko początkujący mogą a "starzy" to już tylko kapcie, herbatka bez prądu, łóżko i koc..... Co za niesprawiedliwość ...... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #205 Opublikowano 8 Listopada 2016 Gdyby jeszcze była mała podpowiedź z jakich elementów pozyskaleś te klasy, widzę oczami wyobraźni dużo łopatki wp, ja już mam swoje typy zobaczymy... Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 8 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #206 Opublikowano 8 Listopada 2016 Gdyby jeszcze była mała podpowiedź z jakich elementów pozyskaleś te klasy, widzę oczami wyobraźni dużo łopatki wp, Łopatki zero - za dużo ścięgien, za twarda... no to jedziemy z elementami i nie tylko :kl.I - 11,5kg - szynka, karkówkakl.II - 8kg - karkówka, boczek, pachwina, szynkakl.III - 5,9kg - szynkapodgardle - 1,9kg - oczywistość Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #207 Opublikowano 8 Listopada 2016 I tu mnie zaskoczyłeś tyle III z szynek, jeden typ zmieniony, dużo jedynki i trójki z szynki, hmm osłonki grubsze... A z reszty bez zmian Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.