Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie »  Zaloguj korzystając z Facebooka

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Parówka domowa


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
100 odpowiedzi w tym temacie

#41 wosiu

wosiu

    Weteran

  • Klub Przyjaciół Prosiaczka
  • 1292 postów
  • MiejscowośćŁódź

Napisano 20 cze 2011 - 11:55

Zaraz zaraz czy to jakaś zmowa przeciwko mnie :question: :question: :idea: Iwa bardzo czynnie pomagała przy nadziewaniu i wiązaniu bo mnie przy tej robocie krew nagła zalewa.Pomysł na parówkę był jednak mój więc nie ujmujcie nic mojemu nie wątpliwie talentowi :grin: :grin: :grin:

#42 maly-maly

maly-maly

    Stały bywalec

  • Klub Przyjaciół Prosiaczka
  • 396 postów
  • MiejscowośćBrwinów

Napisano 20 cze 2011 - 12:51

Byłem i ja ale dobre paróweczki zrobiła Iwa :clap: :grin:

#43 Aga

Aga

    Użytkownik

  • Klub Przyjaciół Prosiaczka
  • 123 postów
  • MiejscowośćBrwinów

Napisano 20 cze 2011 - 13:00

Ja też miałam okazję ich spróbować. Iwona gratuluje wyszły super!, Jadłam je dziś na śniadanie pychota.


Pozdrawiam też Wosia pomocnika. :grin:

#44 wosiu

wosiu

    Weteran

  • Klub Przyjaciół Prosiaczka
  • 1292 postów
  • MiejscowośćŁódź

Napisano 20 cze 2011 - 13:05

Dziękuję Wam Bardzo Koleżanki i Koledzy :grin: :devil:

#45 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 7882 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 20 cze 2011 - 13:06

Dziękuję Wam Bardzo Koleżanki i Koledzy :grin: :devil:




Ależ proszę :!: :smile:

#46 Aga

Aga

    Użytkownik

  • Klub Przyjaciół Prosiaczka
  • 123 postów
  • MiejscowośćBrwinów

Napisano 20 cze 2011 - 13:09

Cała przyjemność po naszej stronie :grin: Iwa zaloguj się, robisz pyszne wyroby. :thumbsup:

#47 @halusia@

@halusia@

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 4000 postów
  • MiejscowośćInowrocław

Napisano 20 cze 2011 - 15:29

Wosiu to w końcu kto robił te wyroby bo teraz się już pogubiłam :tongue:
Tak czy inaczej, wyroby pierwsza klasa :thumbsup: :clap:

#48 pokemon15

pokemon15

    Uzależniony od forum

  • Klub Przyjaciół Prosiaczka
  • 3644 postów
  • MiejscowośćBogatynia

Napisano 20 cze 2011 - 23:21

są to osłonki kalogenowe fi 23 piękna sprawa do robienia parówek

wosiu na pewno zapamiętam i można w nich zadymiać... :)
Dopiero teraz widze na fotkach ten "arsenał", szok !!!

#49 wosiu

wosiu

    Weteran

  • Klub Przyjaciół Prosiaczka
  • 1292 postów
  • MiejscowośćŁódź

Napisano 21 cze 2011 - 07:45

wosiu napisał/a:
są to osłonki kalogenowe fi 23 piękna sprawa do robienia parówek

wosiu na pewno zapamiętam i można w nich zadymiać... :)


Pewnie że można zadymiać i powiem więcej są osłonki fi 19 świetnie nadające się na kabanosy no i wychodzi dużo taniej bo ja za jedną osłonkę płaciłem 7zł

Pisu nie daj wiary oni sobie tylko jaja robią z nieszczęsnego Wosia :grin: :devil: :wink:

#50 szczeciniasty

szczeciniasty

    Stały bywalec

  • Klub Przyjaciół Prosiaczka
  • 277 postów
  • MiejscowośćAnglia-Carlisle

Napisano 22 cze 2011 - 14:47

Tak jak obiecałem Kol Pis-owi wklejam kilka fotek z sobotniego robienia parówek no i jeszcze małe co nie co


Parowki--przeciez ja tam niezly arsenal widze............toz to w bunkrze jakims wedzicie czy w szafie po prababci??? :grin:

#51 szmulik

szmulik

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 93 postów
  • Miejscowośćbirningham

Napisano 30 cze 2011 - 19:59

Czemu podczas robienia parówek, jest tak bardzo ważne aby była niska temperatura?

#52 wosiu

wosiu

    Weteran

  • Klub Przyjaciół Prosiaczka
  • 1292 postów
  • MiejscowośćŁódź

Napisano 30 cze 2011 - 20:03

Czemu podczas robienia parówek, jest tak bardzo ważne aby była niska temperatura?

Ponieważ przegrzejesz (spalisz)i mięsko straci klej po parzeniu podejdzie wodą i wszystko się rozleci.

#53 szmulik

szmulik

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 93 postów
  • Miejscowośćbirningham

Napisano 30 cze 2011 - 20:08

Dzięki

A w jakiej temperaturze następuje przegrzanie?

#54 wosiu

wosiu

    Weteran

  • Klub Przyjaciół Prosiaczka
  • 1292 postów
  • MiejscowośćŁódź

Napisano 10 lip 2011 - 18:51

Tak jak obiecałem wrzucam fotki wczorajszych wypocin :blush:
Zrobiłem trochę parówek,mortadel,szynkową i kiełbasę Made in SDM-Łazy

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Mortadel,parówki i trójka do szynkowej i kiełbasy cienkiej robione były na kutrze który pomogłem kupić koledze Mały-mały. Maszyna po małych poprawkach spisała się wyśmienicie,skutrowała masę mięsną na masełko.Parówki wyszły wyśmienite,inne wyroby zresztą też nie skromnie się pochwalę :blush:
Pozdrawiam Wosiu

#55 @halusia@

@halusia@

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 4000 postów
  • MiejscowośćInowrocław

Napisano 10 lip 2011 - 19:17

.Parówki wyszły wyśmienite,inne wyroby zresztą też nie skromnie się pochwalę :blush:


Wojtku wyroby wyglądają znakomicie... masz się czym chwalić :wink:
Jednak kurs SDM nie poszedł na marne :tongue:

#56 pokemon15

pokemon15

    Uzależniony od forum

  • Klub Przyjaciół Prosiaczka
  • 3644 postów
  • MiejscowośćBogatynia

Napisano 10 lip 2011 - 19:35

Zrobiłem trochę parówek,mortadel,szynkową i kiełbasę Made in SDM-Łazy

Brawo, co kurs to kurs... :clap: :thumbsup:

#57 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 4610 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 10 lip 2011 - 19:53

Tak jak obiecałem wrzucam fotki wczorajszych wypocin

Wosiu kochany,
Ty coś za bardzo profesjonalnie się pocisz :grin:

#58 Marek z Bielska

Marek z Bielska

    Weteran

  • **VIP**
  • 1535 postów
  • MiejscowośćBielsko-Biala

Napisano 10 lip 2011 - 21:40

Wosiu wyroby bardzo ładne.grube rozdrobnienie mięsa w szynkowej i SDM-owskiej cienkiej
pięknie zawieszone w wykutrowanej masie w przekroju.
pozdrawiam

#59 jaro71

jaro71

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 78 postów
  • Miejscowośćlubuskie

Napisano 10 lip 2011 - 22:51

a ja mam pytanie czy da sie zrobić parówki i parówkową nie mając blendera a mieląc cały farsz maszynka 2-3 razy na sitku 3mm

#60 wosiu

wosiu

    Weteran

  • Klub Przyjaciół Prosiaczka
  • 1292 postów
  • MiejscowośćŁódź

Napisano 11 lip 2011 - 08:14

Dzięki za miłe wpisy :blush: ale tak sobie myślę że jeszcze krytyczne uwagi kolegi Pis'a i wędlinki można uznać za udane :grin:

[size=9][ Dodano: Pon 11 Lip, 2011 09:13 ][/size]

a ja mam pytanie czy da sie zrobić parówki i parówkową nie mając blendera a mieląc cały farsz maszynka 2-3 razy na sitku 3mm

jaro71 musisz to pytanie zadać koledze Kyzimolowi on takie robił.




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych