Einshell Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 23 Lutego 2011 Witam! Jako , że w lodówce echo :shock: , a ja już prawie wyzdrowiałam , to muszę się wziąć za robotę.Wczoraj osznurowane i powieszone o godz.23. Idę wygrzewać wędzarnię. troszke mi z tym zejdzie , bo zimno na polu jak fix... -8*C :devil: . Może mi łapy nie odpadną , to wkleję kolejne fotki... :lol: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 23 Lutego 2011 Ubierz sie cieplutko, gorąca kawę weź i powodzenia !!! Czekam na relację Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 23 Lutego 2011 Aniudobrze osusz, bo na zdjęciach widzę, ze jeszcze są mokre. 3-mam kciuki, że nie zamarzniesz. :wink: Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 23 Lutego 2011 Aniu dobrze osusz, bo na zdjęciach widzę, ze jeszcze są mokre Fotki robione o 23 wczoraj, to do tej pory powinny ładnie ociec.... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 23 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 23 Lutego 2011 Właśnie się z siebie śmieję bo mam na sobie 3 pary spodni i wyglądam jak misiek w Zakopanem :grin: :grin: Sąsiedzi będą mieli ubaw...2 tygodnie temu robiłam kiełbasę no i już jej niema... To jest połowa z produkcji :rolleyes: Pozdrawiam! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpionka Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 23 Lutego 2011 Właśnie się z siebie śmieję bo mam na sobie 3 pary spodni i wyglądam jak misiek w Zakopanem :grin: :grin: Sąsiedzi będą mieli ubaw...2 tygodnie temu robiłam kiełbasę no i już jej niema... To jest połowa z produkcji :rolleyes: Pozdrawiam! I wcale się nie dziwię ,że jej nie ma. Taką kiełbasę ja bym "zdematerializował" już następnego dnia po wędzeniu. Einshel , pięknie uwędzona kiełbaska , kolorek i temp. właściwa. Taką lubię , cóż kiedy mi jeszcze tak nie wychodzi. pozdrawiam Cytuj Źle czyni , Kto nic nie czyni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 23 Lutego 2011 3 pary spodni i wyglądam jak misiek w Zakopanem Trzeba było w stawić fotki,do połowy :lol: . Kiełbasa wygląda super, :thumbsup: :clap: :clap: Powodzenia w wędzeniu. Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 23 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 23 Lutego 2011 Trzeba było w stawić fotki,do połowy :lol: . Oj Ty, Ty, Ty... :grin: Dobra już wisi No właśnie o to chodzi , że kurde ta kiełbasa - w smaku dobra ale jak dla mnie za drobno zmielona :sad: następna na sitku co najmniej 12 mm . No i jelita trochę twarde, moczyłam przez noc ,a 4 h wędziłam... :rolleyes: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 23 Lutego 2011 Sąsiedzi będą mieli ubaw einshel, dawaj fotki, bedzie fajnie :wink: a sasiadami sienie przejmuj, pewnie juz zazdroszczą No i jelita trochę twarde, moczyłam przez nocJa dodatkowo jelita mocze 15 minut tuż przed nadziewaniem w wodzie ciepłej tak ze 40 stopni, i kiełbasa jest super, tzn jelita miekkie, nawet przy parzeniu białej, wcale nie sa gumowate, pozdrawiam i powodzenia w zadymianiu Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 23 Lutego 2011 wyglądam jak misiek w ZakopanemZa takie zdjęcia ludzie płacą. Sam bym chętnie chciał mieć takie zdjęcie z "miśkiem" i kiełbaską. :wink: Ładny wyrób wart 3 par spodni :clap: Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 23 Lutego 2011 że kurde ta kiełbasa - w smaku dobra ale jak dla mnie za drobno zmielona :sad: następna na sitku co najmniej 12 mmMoże spróbuj z mojego przepisu , połowa farszu krojona . https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6601 Ja swoją wędziłam na zimno ale możesz spokojnie podpiec w wędzarni . Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 23 Lutego 2011 No i koleżanka einshel, nam zniknęła , została przy tej wędzarni , czy co ?? Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 23 Lutego 2011 Kurcze, chyba nie przymarzła do wędzarni w tych potrójnych spodniach... :wink: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwona zJanuszem Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 24 Lutego 2011 Witam.Einshel gdzie jesteś Cytuj PozdrawiamyIwona z Januszem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 24 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 24 Lutego 2011 No jestem ! :grin: Ludzie dejta spokój... Zanim się ta beczka rozgrzała to było po 14-stej :shock: a jeszcze w międzyczasie zachciało się moim krokietów i tak wyszło,że musiałam usmażyć 20 naleśników bo 10 wtrąbili z powidłami :shock: Kurde - usiadłam sobie ok. 23 (znowu) Dobra , już na spokojnie- wklejam fotki tak wyszło Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwona zJanuszem Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 24 Lutego 2011 Witam.No super to wszystko wygląda Gratuluje Pozdrawiam Cytuj PozdrawiamyIwona z Januszem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 24 Lutego 2011 Witaj Einshel, Kurcze, chyba nie przymarzła do wędzarni w tych potrójnych spodniachcałe szczęście, że nie zamarzłaś przy tej beczce, ale był maraton, wędzonki napewno bardzo smaczne choć wg mnie trochę za ciemne. Gratuluję uporu i wytrwłości :clap: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 24 Lutego 2011 wędzonki napewno bardzo smaczne choć wg mnie trochę za ciemne. Jakie za ciemne, ciemno już było i aparat bez lampy, na moje, to zupełnie nieźle wyszło dzieło wędzenia. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 24 Lutego 2011 Jeśli zdjęcie bez lampy, to zwracam honor, bardzo ładnie wybarwione :thumbsup: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwona zJanuszem Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 24 Lutego 2011 Witam A jeżeli tak smakuje jak wygląda to super.Może krótki opis by się przydał wykonania.Pozdrawiam Cytuj PozdrawiamyIwona z Januszem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 24 Lutego 2011 einshel, gratuluję wytrwałości :grin: . Wędzonki bardzo ładne i pewnie smaczne :thumbsup: :clap: . Ten garnek do parzenia trochę przymaławy,pewnie miałaś probłem z uzyskaniem temperatury wewnątrz wędzonek. Zdięcie miało być do połowy,a tu na4/5 :lol: Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 24 Lutego 2011 Einshel :clap: :clap: :clap: Za wędzonki i za narażanie swojego zdrowia na szwank na tym mrozie :lol: .Gratuluję raz jeszcze. Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 24 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 24 Lutego 2011 Kolorek miały taki jak na zdjęciu w garnku :smile: po parzeniu takie ciemne się zrobiły :rolleyes: wędzone- czereśnia i jabłoń. W smaku fajne :thumbsup: Wczoraj były słone jak byk ,ale dziś już jest ok. Musiały się 'przespać' :lol: Może krótki opis by się przydał wykonania. Ogólnie ; Peklowanie z nastrzykiem 10 dni , ociekanie 12h , wędzenie ciepłym dymem ( 35-50 st. ) ok.6h , i tutaj się mój mąż wtrącił :devil: -podpiekanie 50 min. no chyba było 90*C :shock: parzenie -prosto z wędzarni do wrzątku i wyłączyłam gaz - pod przykryciem 50 minut.Ps. Widzę ,że mojego wciąga coraz bardziej ... :grin: , a czepiał się , że siedzę non stop na forum ! Pozdrawiamy Wszystkich serdecznie !!! :grin: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 24 Lutego 2011 podpiekanie 50 min. no chyba było 90*C parzenieJeśli podpiekałaś to po co parzenie? Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 24 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 24 Lutego 2011 Zdięcie miało być do połowy,a tu na4/5 :lol: Aaaa... :lol: to nie ja trzymam ,tylko mój ... Ja zdjęcie robię :grin: Dziękuję Wszystkim za :clap: ,ale tak naprawdę , to brawa należą się WAM , bo bez WAS to dalej bym się truła sklepowymi 'trocinami' . Ludzie - jesteście WSPANIALI :grin: :clap: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.