Skocz do zawartości

kwaśne wedliny po wedzeniu


Piotra

Rekomendowane odpowiedzi

Przeczytaj dokładnie ten wątek :grin: myślę że znajdziesz odpowiedź i błąd jaki popełniasz. Poczytaj też tu https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=1952&highlight=kwa%B6ne o pirolizie
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 86
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Kwaśny posmak to żle osuszona wędlina.Jeśli parzysz to po co tak długie wędzenie .Dlatego masz posmak przewędzenia.Pokaż fotki.Konstrukcja wędzarni też ma swoje znaczenie.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

DZIADKu, a z jakiej to jest książki ?

Próbowałem sobie wydrukować , ale niewyraźnie , można jakiś dokładniejszy skan ?

Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać :)

 

Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

http://boggi-okna.pl

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jakie wnioski z tych dwóch wycinków można wyciagnąć

Co za dużo i za długo to nie zdrowo :grin:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie wiem dlaczego już drugi raz po wędzeniu wyroby mają kwaśny smak.

Prawie na 100% wilgoć źle wygrzana wędzarnia może zbyt szczelnie przykryta i nie ma ruchu powietrza w komorze i tym samym odprowadzenia wilgoci.

Pzdr.Wosiu

Przyjacielem trzeba być,a nie bywać....
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Temat również mnie nurtuje, ale niemiałem takiej sytuacji. Rozmawiałem z kolegą na ten temat -twierdzi że przyczyn nalezy szukać w całym procesie zaczynając od surowca poprzez peklowanie gdzie juz mogą być początki tego zjawiska . Koncząc na procesie wędzenia i samych wędzarni szczególnie tych co jest w nich dużo wilgoci i prawie żadnego ruchu powietrza Pozdrawiam
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.