Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie »  Zaloguj korzystając z Facebooka

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Jak uwędzić fileta z indyka?


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 wosiu

wosiu

    Weteran

  • Klub Przyjaciół Prosiaczka
  • 1295 postów
  • MiejscowośćŁódź

Napisano 07 lut 2007 - 10:42


Witam
Mam pytanko jak zapeklować i jak długo wędzić filet z indyka. Chciałbym aby był smaczny i soczysty po uwędzeniu. Wolałbym aby go nie parzyć tylko aby był uwędzony.
Byłbym wdzięczny o szybką reakcję, ponieważ filet potrzebny na niedzielę. :lol:

#2 dadys

dadys

    Użytkownik

  • Klub Przyjaciół Prosiaczka
  • 167 postów
  • MiejscowośćPAWONKÓW

Napisano 07 lut 2007 - 11:36

zobacz tutaj http://www.wedlinydo...wtopic.php?t=92

#3 fentel

fentel

    Weteran

  • Dyskusyjny Klub Absolwentów SDM
  • 1382 postów
  • MiejscowośćRadomsko

Napisano 07 lut 2007 - 12:19

Wolałbym aby go nie parzyć tylko aby był uwędzony.

Tak jak w przepisie cytowanym przez dadysa, tylko dłużej wędzić zimniejszym dymem, ale może być trochę suche . :???:
pzdr.

#4 Gość_pedro_*

Gość_pedro_*
  • Goście

Napisano 07 lut 2007 - 14:06

Wędziłem fileta z indyka razem z szynkami i baleronami. Zastosowałem przepis z Akademii Dziadka tj. peklowanie z nastrzykiem 5 dni, potam wędzenie i parzenie jak w przepisie. Miodzio !!!!!!!!

#5 Małgoś

Małgoś

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 4709 postów

Napisano 07 lut 2007 - 16:54

ja też wedziłam filet z indorka wraz z innymi mięskami...z jednym tylko wyjatkiem.
Dwa dni wczesniej mój mąz zabejcował filet (soja sos+pieprz+sól+ sok z pomarańczy) i mieliśmy go upiec w rekawie foliowym w piekarniku.
Stwierdziłam ,że mozna zaeksperymentowac i włożyliśmy filet w siatkę i zawiesiliśmy wraz z szynkami.Oczywiście najpierw trzeba było go mocno osuszyć.
Wyszedł super ..ale go dopiekłam w piekarniku..rewelacja.

Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#6 wosiu

wosiu

    Weteran

  • Klub Przyjaciół Prosiaczka
  • 1295 postów
  • MiejscowośćŁódź

Napisano 07 lut 2007 - 17:29

DZIĘKUJĘ ZA PODPOWIEDZI , SPRÓBUJĘ UWĘDZIĆ WEDŁUG WSKAZÓWEK.




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych