Skocz do zawartości

Przemysłowa produkcja kabanosów


Koszu

Rekomendowane odpowiedzi

matpozmar, Z jakich przesłanek technologicznych korzystacie robiąc najpierw parzenie a później wędzenie? Czy wędzenie, mam odczytać jako "nanoszenie koloru?"
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

matpozmar, Z jakich przesłanek technologicznych korzystacie robiąc najpierw parzenie a później wędzenie? Czy wędzenie, mam odczytać jako "nanoszenie koloru?"

coś jakoś do technologii wyrobu kabanosów to ani w ząb nie pasuje małpozmar:cool:

 

ale , jeżeli o kolor chodzi , to w castoramie jest w promocji farba ekologiczna do drewna

daje ładnyj odcień jeżeli cum fest nie poszalejesz z temperaturą

jumbo
--------------
"Ludzie są głupi, nie źli.
Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.
Głupiec nie pomyśli.
Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,
dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego."

 

 

"- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć."
"Ostatnie życzenie"
Sapkowski

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

matpozmar, wydaje mi się ,że nie odpowiedziałeś na pytanie kolBagno

matpozmar, Z jakich przesłanek technologicznych korzystacie robiąc najpierw parzenie a później wędzenie? Czy wędzenie, mam odczytać jako "nanoszenie koloru?"

z tych linków , przynajmniej dla mnie , nic nie wynika :???:

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 5 miesięcy temu...
  • 1 rok później...
Koszu, w przemysłowej produkcji wyrobów małego kalibru takich jak np. kabanosy wykorzystuje się jelita baranie. Przy ich nadziewaniu stosuje się lejki małego kalibru, gora 12-stki i jelita są po prostu tubowane na rurki aby nie tracić czasu na ręczne nakładanie jelitka na lejek. Poza tym nie korzysta się z żadnych wzmocnionych jelit, na pewno nie powszechnie bo dla każdego liczy się każdy grosz przy wielotonażowej produkcji. A apropo Twojego pytania o inne osłonki to wykorzystuje się również w bardzo dużej mierze alginiany oraz kolageny:-)
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.