Bagno Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 matpozmar, Z jakich przesłanek technologicznych korzystacie robiąc najpierw parzenie a później wędzenie? Czy wędzenie, mam odczytać jako "nanoszenie koloru?" Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpozmar Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 o kolor chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 matpozmar, Z jakich przesłanek technologicznych korzystacie robiąc najpierw parzenie a później wędzenie? Czy wędzenie, mam odczytać jako "nanoszenie koloru?" coś jakoś do technologii wyrobu kabanosów to ani w ząb nie pasuje małpozmar:cool: ale , jeżeli o kolor chodzi , to w castoramie jest w promocji farba ekologiczna do drewna daje ładnyj odcień jeżeli cum fest nie poszalejesz z temperaturą Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpozmar Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 http://www.zpmmatejka.pl/data/files/katalog_wyrob_w.pdf http://viando.pl/pl/oferta/42/kabanosy nie twierdzę, mogę się mylić, ale w takich celach powstało chyba to forum, do dyskusjijumbo, bez komentarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 matpozmar, wydaje mi się ,że nie odpowiedziałeś na pytanie kolBagno matpozmar, Z jakich przesłanek technologicznych korzystacie robiąc najpierw parzenie a później wędzenie? Czy wędzenie, mam odczytać jako "nanoszenie koloru?" z tych linków , przynajmniej dla mnie , nic nie wynika :???: Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpozmar Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 4 Października 2013 Dotarłem do informacji, że wyslanie(wykwity kreatyny) sprzyja produktom o wyższym ubytku masy nż 38%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oleg_1989 Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 15 Marca 2015 Koszu, w przemysłowej produkcji wyrobów małego kalibru takich jak np. kabanosy wykorzystuje się jelita baranie. Przy ich nadziewaniu stosuje się lejki małego kalibru, gora 12-stki i jelita są po prostu tubowane na rurki aby nie tracić czasu na ręczne nakładanie jelitka na lejek. Poza tym nie korzysta się z żadnych wzmocnionych jelit, na pewno nie powszechnie bo dla każdego liczy się każdy grosz przy wielotonażowej produkcji. A apropo Twojego pytania o inne osłonki to wykorzystuje się również w bardzo dużej mierze alginiany oraz kolageny:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.