Skocz do zawartości

Moje wyroby - andrzeja k


andrzej k

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

 

Tak sobie dzisiaj myślę że zanim pójdę na wędliniarską emeryturę coś jeszcze uda mi się zrobić . Z powodu tego że już się pomału gubię :grin: zakładam temat , gdzie w miarę moich możliwości , moje dokonania będę umieszczał .

 

I tak na początek podam wyrób mojej nie konwencjonalnej kiełbaski : wczoraj zamówiłem mięsko dzisiaj odebrałem 8,6 kg mięsa gulaszowego i 4,4 kg podgardla . Po wycięciu z podgardla gruczołów i oskórowaniu podgardla na kiełbaskę zostało 3,1 kg . Razem to daje 11,,7 kg mięsa . Dzisiaj zapeklowałem całość , jutro wyrób . Ciekawostką jest to , że średnio kilogram mięsa na tą kiełbaskę kosztuje tylko około 10zł .

 

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 3,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

zanim pójdę na wędliniarską emeryturę coś jeszcze uda mi się zrobić

:shock: :shock: :shock: Jak to ...??? Że co...??? Ani się waż...!!! :wink: Co My tu bez Ciebie zrobimy ? :cry:

Dzisiaj zapeklowałem

Czekam na (z pewnością ) pyszną kiełbaskę :grin: Pozdrawiam!
Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi...:) ''
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj zapeklowałem całość

Jeśli nie sprawi Ci to zbytniego kłopotu to pisz bardziej precyzyjnie np. ile i czego g/kg.

 

Dzięki :grin:

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tak sobie dzisiaj myślę że zanim pójdę na wędliniarską emeryturę coś jeszcze uda mi się zrobić

Ja bardzo chętnie posłuże jako komisja "organoleptyczna".

:grin:

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Co My tu bez Ciebie zrobimy ? :cry:

 

Tak źle ze mną jeszcze nie jest , jednak taki czas zapewne przyjdzie ............ kiedyś :D

 

 

,poproszę zatem o dokładne relacjonowanie. :grin:

Tak Wosiu

 

to pisz bardziej precyzyjnie

Napiszę jak zrobię . :D

 

Andrzej, jeśli pamiętasz, to napisz po ile kupiłeś podgardle i "gulaszowe".

Gulaszowe 11,90 zł Podgardle 6,50 zł

 

Ja bardzo chętnie posłuże jako komisja "organoleptyczna".

 

Już zapraszam

 

 

Ta kiełbaska już jest trochę znana . Robiłem ją parę razy . Kilka osób próbowało we wrześniu w Chłapowie . Mówili że jest jadalna :smile:

 

Gorąco pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

8,6 kg mięsa gulaszowego i 4,4 kg podgardla

Ścięgnistego nie dajesz Andrzejku? :grin:

Z powodu tego że już się pomału gubię :grin:

Nic to :D razem z pokemonem zasiądziemy do stołu w Zachełmiu i pomożemy Ci się odnaleźć :grin: :grin: :grin: tak jak Ty nam pomogłeś w Napoleonowie :cool:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ścięgnistego nie dajesz Andrzejku? :grin:

 

Ja już tą kiełbaskę robiłem i była bardzo zwięzła . Zresztą w dzisiejszym gulaszowym będzie i ścięgniste . Przy mieleniu jak da radę to wybiorę chociaż błony między mięśniowe i przez " trójeczkę dwa razy przekręcę . :grin:

 

razem z pokemonem zasiądziemy do stołu w Zachełmiu i pomożemy Ci się odnaleźć :grin: :grin: :grin: tak jak Ty nam pomogłeś w Napoleonowie :cool:

Dzięki i już się cieszę . :lol: Jednak jak już kiedyś wspominałem że ten rok mam tak zakręcony że ciężko coś planować z dużym wyprzedzeniem . Będę jednak z całych sił się starał wszystko robić na bieżąco .

 

Zbójaszku , w tym roku też mam sanatorium i pisałem do Świeradowa . Nigdy nic nie wiadomo , możesz mnie mieć przez 21 dni . :grin: :D :D

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zbójaszku , w tym roku też mam sanatorium i pisałem do Świeradowa . Nigdy nic nie wiadomo , możesz mnie mieć przez 21 dni .

andrzejku, a ja ? Do Świeradowa mam tez 25km :) To staraj się, staraj i przybywaj w nasze strony :) Górali Niskopiennych Napływowych :)

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

andrzejku, a ja ? Do Świeradowa mam tez 25km

 

pokemonie bez Ciebie na Twoim terenie nic nie może się wydarzyć . Do miluśkiego :smile:

 

 

 

Gorąco pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zdecydowanie więcej parzonej . Uwielbiam grzaną z musztardą . :tongue:

 

Ja tam jak nie spróbuję to nie uwierzę Andrzejku... :grin: :wink:

Wygląda wyśmienicie... :clap:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja tam jak nie spróbuję to nie uwierzę Andrzejku.

To ja się też na próbowanie piszę :thumbsup:

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam

 

Właściwie kiełbasa jak kiełbasa . Jednak myślę że jest w niej coś niekonwencjonalnego :

 

- skład mięsny

- brak klasyfikacji

- mięso zmielone tylko przez jeden rozmiar siatki

- bez masy wiążącej

 

No cóż , może nie zgodna ze sztuką masarską , jednak dla mnie w miarę tania i bardzo smaczna .

 

 

 

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

bez masy wiążącej

strzela?

Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.

przysłowie chińskie

Kiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.
Thomas Jefferson

 

...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona

 

Zapraszam na moją stronę

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

a ja znów nie spróbuję,

chyba, że może tak w Bukowinie?????

Pozdrawiam

Mirek

 

[ Dodano: Czw 26 Sty, 2012 21:02 ]

 

No cóż , może nie zgodna ze sztuką masarską , jednak dla mnie w miarę tania i bardzo smaczna .

 

 

a ja znów nie spróbuję,

chyba, że może tak w Bukowinie????? :thumbsup: :rolleyes: :blush:

Pozdrawiam

Mirek

MIRKON
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

strzela?

 

Maad , " strzela " , aż się sam dziwię .

 

 

chyba, że może tak w Bukowinie????? :thumbsup: :rolleyes: :blush:

 

Do Bukowiny to muszę nową zrobić , bo tej już nie będzie :sad:

 

 

Tadzio , do rana masz czas . Rano będzie podział .

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zbójaszku , w tym roku też mam sanatorium i pisałem do Świeradowa . Nigdy nic nie wiadomo , możesz mnie mieć przez 21 dni . :grin: :D :D

Świetnie :clap: :clap: :grin:

Qrcze, urlop trzeba będzie brać :rolleyes: :rolleyes: :grin: :grin:

"Napisać" też coś trzeba będzie :cool:

Właściwie kiełbasa jak kiełbasa... bardzo smaczna

Przekrój bardzo mi się podoba i będzie robiona, jak czas znajdę :D

 

Andrzejku, mam w zamrażarce jakiś kg podgardla, ile proponujesz do tego mięska zakupić?

Pisałeś, że kupiłeś gulaszowe. pewnie wp, u mnie gulaszowe jest tylko wołowe, zamiast gulaszowego co kupić lepiej wpI z łopatki czy z szynki?? :D

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

zamiast gulaszowego co kupić lepiej wpI z łopatki czy z szynki?? :D

 

Zbójaszku , ja bym kupił łopatki . Na 8,60 gulaszowego dałem 3,1 podgardla już bez skóry i gruczołów oczywiście .

 

Jutro podam recepturę tej kiełbaski .

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zbójaszku , ja bym kupił łopatki . Na 8,60 gulaszowego dałem 3,1 podgardla już bez skóry i gruczołów oczywiście .

 

Jutro podam recepturę tej kiełbaski .

Dzięki bardzo, czekam na przepis :D

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.