andrzej k Opublikowano 25 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #2801 Opublikowano 25 Marca 2018 jak dasz szklanke wody Rozpocznij od octu .......... będzie łatwiej Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #2802 Opublikowano 25 Marca 2018 Andrzej podał proporcję taką : 0,5 litra wody- 1/4 szklanki octu = na 1 jednostkę octu dajesz 4 jednostki wody albo trudniej - na jedną szklanke wody dajesz 1/4 szklanki octu - jak sobie jeszcze życzysz przeliczyć ?[Dodano: 25 mar 2018 - 16:42] nie panimaju. co jeszcze nie panimaju ? Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszeko Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #2803 Opublikowano 25 Marca 2018 cos dzis nie mysle.wczoraj za duzo bylo napoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #2804 Opublikowano 25 Marca 2018 1 octu 2 cukru 3 wody To jakiś poncz do tortu prawdopodobnie jest Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #2805 Opublikowano 25 Marca 2018 1 octu 2 cukru 3 wodyTo jakiś poncz do tortu prawdopodobnie jest To typowa zalewa szwedzka do sledzi ..lubimy slodycz na polnocy ..zapomnialam napiac ze u nas ocet 12% ! Skickat från min SM-J320FN via Tapatalk Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #2806 Opublikowano 25 Marca 2018 zapomnialam napiac ze u nas ocet 12% ! Polnoc na mocny ocet a u nas na poludniu slabiutki, ze polskiego to nie idzie stosowac, b0 za mocny. Za to sol mamy bardzie slona Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #2807 Opublikowano 26 Marca 2018 zapomnialam napiac ze u nas ocet 12% ! Polnoc na mocny ocet a u nas na poludniu slabiutki, ze polskiego to nie idzie stosowac, b0 za mocny. Za to sol mamy bardzie slona A u nas znow sol slaba i ja wcale nie zartuje musze zawsze dawac poprawke na sol w przepisach ,do wyrobow mam z Polski. Ocet mamy jeszcze 24 %. Skickat från min SM-J320FN via Tapatalk Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #2808 Opublikowano 26 Marca 2018 A u nas znow sol slaba A jak u nich z cukrem ? Bo u nas cukier ma 96% - sprawdzone , z kilograma wychodzi litr spirytusu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #2809 Opublikowano 26 Marca 2018 A u nas znow sol slabaA jak u nich z cukrem ? Bo u nas cukier ma 96% - sprawdzone , z kilograma wychodzi litr spirytusu Takiej mocy nie widzialam %,przywiesc legalnie 96 %nie wolno . Max 70 %. Skickat från min SM-J320FN via Tapatalk Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #2810 Opublikowano 29 Marca 2018 Dzisiejsze wędzenie...... Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #2811 Opublikowano 29 Marca 2018 Dzisiejsze wędzenie...... o nawet będzie do żuru - dodam jeszcze trochę białej..... Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #2812 Opublikowano 29 Marca 2018 Że ładne to nietrzeba mówić bo to już rutyna ale co tak mało zrobiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #2813 Opublikowano 29 Marca 2018 Reszta na jutro...... nie mieściło się w wędzarni:D Pszenno-żytni na zakwasie już w piekarniku ...... Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #2814 Opublikowano 29 Marca 2018 Piękne kolorki wędzonek, ale co tu dodać jeszcze przecież profesjonalista robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #2815 Opublikowano 29 Marca 2018 Reszta na jutro...... nie mieściło się w wędzarni:D Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #2816 Opublikowano 29 Marca 2018 (edytowane) ...... nie mieściło się w wędzarni:DAndrzej, powiec po prostu ze ci się nie chciało :D:D Edytowane 29 Marca 2018 przez Mesch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #2817 Opublikowano 29 Marca 2018 o nawet będzie do żuru - dodam jeszcze trochę białej..... jeszcze przecież profesjonalista robił. No to mnie zawstydziłeś przecież ja tylko amator Andrzej, powiec po prostu ze ci się nie chciało Nie lubię tego powiedzenia .... bo mnie się zawsze chce ....... Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #2818 Opublikowano 30 Marca 2018 Nie lubię tego powiedzenia .... bo mnie się zawsze chce ....... Potwierdzam . Dzisiejsze wędzenie...... Jakieś takie ... ... "znajome" te wędlinki.Niestety z powodu postu muszę jeszcze poczekać z .... .... sensoryczną analizą . Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 30 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #2819 Opublikowano 30 Marca 2018 Niestety z powodu postu muszę jeszcze poczekać z .. Piotrek na dłużej będziecie mieli ..... a ja idę po następną szklankę wina Pozdrawiam Was Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 30 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #2820 Opublikowano 30 Marca 2018 Zając już był.... Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #2821 Opublikowano 31 Marca 2018 Widać, że byłeś grzeczny. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #2822 Opublikowano 31 Marca 2018 Jędruś, nie chowaj z powrotem do kartonu i nie kładź obok mieszarki bo wiadomo jak będzie :laugh:Postaw na wierzchu, odraz po świętach zamawiaj słoiki, no chyba, że już masz kupione i działaj :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #2823 Opublikowano 31 Marca 2018 Zając już był.... O kurcze musiałem się z nim minąć gdzieś po drodze. Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #2824 Opublikowano 31 Marca 2018 Dobre sprzęcicho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 31 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #2825 Opublikowano 31 Marca 2018 Jędruś, nie chowaj z powrotem do kartonu Wojtek musiałem schować bo miejsca brak ... a kartonik ładny Po świętach muszę próbę zrobić , na dwa razy słoików mam , ale .......... czasu mało bo 25 kwietnia jadę na wakacje do Krynicy - Zdroju musiałem się z nim minąć gdzieś po drodze. Tak było Piotruś ...... Dobre sprzęcicho. Dzięki Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.