Skocz do zawartości

Moje wyroby - andrzeja k


andrzej k

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 3,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Andrzej podał proporcję taką : 0,5 litra wody- 1/4 szklanki octu = na 1 jednostkę octu dajesz 4 jednostki wody  albo trudniej - na jedną szklanke wody dajesz 1/4 szklanki octu - jak sobie jeszcze życzysz przeliczyć ?


[Dodano: 25 mar 2018 - 16:42]

 

 

nie panimaju.
co jeszcze nie panimaju ?

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

1 octu 2 cukru 3 wody

To jakiś poncz do tortu prawdopodobnie jest  :facepalm:  :hmm:  

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

1 octu 2 cukru 3 wody

To jakiś poncz do tortu prawdopodobnie jest :facepalm::hmm:
To typowa zalewa szwedzka do sledzi ..lubimy slodycz na polnocy ..zapomnialam napiac ze u nas ocet 12% !

 

Skickat från min SM-J320FN via Tapatalk

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

zapomnialam napiac ze u nas ocet 12% !

 Polnoc na mocny ocet a u nas na poludniu slabiutki, ze polskiego to nie idzie stosowac, b0 za mocny.

 Za to sol mamy bardzie slona  :laugh:  :laugh:  :laugh:

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

zapomnialam napiac ze u nas ocet 12% !

Polnoc na mocny ocet a u nas na poludniu slabiutki, ze polskiego to nie idzie stosowac, b0 za mocny.

Za to sol mamy bardzie slona

A u nas znow sol slaba i ja wcale nie zartuje musze zawsze dawac poprawke na sol w przepisach ,do wyrobow mam z Polski. Ocet mamy jeszcze 24 %.

 

Skickat från min SM-J320FN via Tapatalk

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

A u nas znow sol slaba

A jak u nich z cukrem ? Bo u nas cukier ma 96% - sprawdzone , z kilograma wychodzi litr spirytusu :D
Takiej mocy nie widzialam %,przywiesc legalnie 96 %nie wolno . Max 70 %.

 

Skickat från min SM-J320FN via Tapatalk

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Dzisiejsze wędzenie......
o nawet będzie do żuru - dodam jeszcze trochę białej..... ;)  :thumbsup: 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

o nawet będzie do żuru - dodam jeszcze trochę białej..... ;):thumbsup:

 

:thumbsup:

 

 

 

jeszcze przecież profesjonalista robił. :)

 

No to mnie zawstydziłeś :blush:  przecież ja tylko amator  :) 

 

 

Andrzej, powiec po prostu ze ci się nie chciało

 

 Nie lubię tego powiedzenia .... bo mnie się zawsze chce ....... :D:)

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

 Nie lubię tego powiedzenia .... bo mnie się zawsze chce .......

Potwierdzam   :thumbsup:  .

 

 

 

Dzisiejsze wędzenie......

 

Jakieś  takie ...  :rolleyes: ...  "znajome"  te  wędlinki.

Niestety  z  powodu  :tongue:   postu  muszę  jeszcze   poczekać  z ....  :rolleyes:  .... sensoryczną analizą   :D  .

Pozdrawiam Wirus.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jędruś, nie chowaj z powrotem do kartonu  i nie kładź obok mieszarki bo wiadomo jak będzie :facepalm:  :D:laugh::frantics::laugh: :laugh:

Postaw na wierzchu, odraz po świętach zamawiaj słoiki, no chyba, że już masz kupione i działaj :D :D

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Jędruś, nie chowaj z powrotem do kartonu

 

Wojtek musiałem schować bo miejsca brak ... a kartonik ładny :frantics:;)   Po świętach muszę próbę zrobić , na dwa razy słoików mam ,  ale .......... czasu mało bo 25 kwietnia jadę  na wakacje do Krynicy - Zdroju  :frantics:  :frantics: 

 

 

 

musiałem się z nim minąć gdzieś po drodze.

 

Tak było Piotruś ......

 

 

 

Dobre sprzęcicho.

 

Dzięki :D

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.