Bagno Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 5 Marca 2012 Feederman, Witam Cię na forum. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 5 Marca 2012 Sasza miło mi Cię poznać.Zawsze do was Rusinów miałem sympatię , wynikającą z kontaktów , jakie w latach 80 udało mi się mieć.OJ się działo. Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 6 Marca 2012 Feederman, Witam Cię na forum.Sasza miło mi Cię poznać.Zawsze do was Rusinów miałem sympatię , wynikającą z kontaktów , jakie w latach 80 udało mi się mieć.OJ się działo. Wczorajsze znużenie od podróży do Polski i Zywiec wcześnie odprawiły mnie do sypialni. :grin: Tylko dziś zobaczył życzenia od koleg. :blush: Dziękuje ogromne za ciepłe przyjęcie! Ludzie są dobre wspomóżcie, gdzie mogę kupić obok Branewo peklosol i drugie konieczne przyprawy. :rolleyes: Zawczasu dziękuje. Z szacunkiem, Sasza. Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpionka Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 6 Marca 2012 Ludzie są dobre wspomóżcie, gdzie mogę kupić obok Branewo peklosol i drugie konieczne przyprawy. :rolleyes: Zawczasu dziękuje. Z szacunkiem, Sasza. Witam Cię Sasza , pisałeś we wcześniejszych postach ,że częściej podróżujesz przez granicę w Gronowie. Jeżeli tak to w Elblągu na ul. Warmińskiej 36 znajduje się Firma "DOMENA" która obsługuje Hurtownie i detalistów w zakresie kompleksowego zaopatrzenia masarni i gastronomii. Tam nabędziesz niezbędne przyprawy, sprzęt oraz peklosól, osłonki... Gdybyś chciał skorzystać z tel. to daj znać , podam Ci na priva. pozdrawiam Cytuj Źle czyni , Kto nic nie czyni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 6 Marca 2012 jpionka, dziękuje duże za nieocenioną pomoc! Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batiar Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 6 Marca 2012 Witaj. Masz ( możesz mieć ) jakieś oryginalne przepisy na uchę? No i posty zwiększysz!. Pozdrawiam. :grin: Cytuj Cisza,spokój, a ja robię to co umiem najlepiej: NIC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 6 Marca 2012 Mi zdaje się jestem kompetentny w tym pytaniu http://rir39.ru/forum/images/smilies/kolobok_redface.gif Na foto juszka z potoka, którą sam złapał. http://img406.imageshack.us/img406/1412/img0002xb.jpg http://img703.imageshack.us/img703/1152/img0006rmq.jpg Aż daję powoływania gdzie można popatrzeć jak to czynią w Rosji, a później podzielę się swoim osobistym doświadczeniem: http://smashno.ru/pervyie-blyuda/vkusnaya-uha-retsept-prigotovleniya-uhi http://www.russianfood.com/recipes/bytype/?fid=54 http://www.kuroed.com/?id=2066 Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 6 Marca 2012 :grin: Sasza :thumbsup: :clap: jadasz z Prezydentem :grin: :clap: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 6 Marca 2012 grzegorz565, jak u nas mówią juszka to z wódką, a bez - rybna zupa. Na foto zbieg - była rocznica śmierci Elcyna, oto i nalał czarkę jednoimiennej wódki z Duty Free, wspomnieć zmarłego. Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 6 Marca 2012 Как будет в следующий раз мы поговорим об этом с копченой колбасыSorry Saszory Ja chacieł Tiebia skazac , szto nastupaszczom razu budziesz w Polsze , to ja by chocieł z Toboj poznakomicsia - poniał ? :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 6 Marca 2012 Henio, w kiełbasie ja nawet nie niemowlę. Mną jeszcze ciężarne. Mi ciekawie, lecz jeszcze tylko zbieram się jej - kiełbasę zrobić. Nie ma u nas takich mocnych tradycji jak u was, Polaków, Oto i męczę Was swoimi pytaniami. Dziękuje za cierpliwość! Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 6 Marca 2012 Nu Sasza - ja Tiebia pomogu zdziełac wsio , szto Ty by chocieł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 6 Marca 2012 :grin: :grin: :grin: Otworzę Wam sekret - mam zaprosiny na zlot, który odbędzie się latem na nadbrzeżu. Lecz nie potrafiłem odpowiedzieć jednoznacznie, nie znam co będzie na ten czas. Lecz to co mogę przyjechać - to 99%, mój druh ZAMKI zna że ja słów na wiatr nie rzucam.I duch, który odczuwam na tym forum nie daje mi wątpić w pragnieniu przyjechać. Trzeba doczekać się lata....no a spotkać się z którymś z Was mi będzie przyjemnie nie tylko w ramach zlotów. Zapraszajcie, wołajcie z wizytą, nie certujcie! :blush: Aż odpisywał pomoc już jest zaproponowana. :grin: [ Dodano: Wto 06 Mar, 2012 18:16 ]Henio, mi zdaje się dobrze mówisz po rosyjsku? Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alltid Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 6 Marca 2012 Otworzę Wam sekret - mam zaprosiny na zlot, który odbędzie się latem na nadbrzeżu.Przybywaj Sasza z +1! Jesteś najmilszym, ciekawym gościem! Cytuj Pozdrawiam,Alltid/Ela http://images35.fotosik.pl/1801/094ee4c6df2e9767m.gifhttps://alltidnalewki.wordpress.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 6 Marca 2012 Otworzę Wam sekret - mam zaprosiny na zlot,Sasza rób wszystko byś był na zlocie... są to niezapomniane chwile a poza tym miło będzie Cię poznać. :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 6 Marca 2012 Feederman to i ja Cię przywitam. Jak to się mówi przez żołądek do serca Napisz jak najszybciej jak zrobić taką zupę rybią. Nigdy takiej nie jadłem, a tym bardziej sam nie robiłem a chyba dojrzałem aby zrobić. Napisz proszę prostym językiem co i jak robić. Ile i jakich przypraw użyć ale nie pisz w łyżkach ale lepiej wagowo - dla mnie lamera prościej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 6 Marca 2012 Och słodko oczarowujecie mnie, boję się nie wstrzymam się i....zdradzę ojczyźnie. :grin: Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 6 Marca 2012 Och słodko oczarowujecie mnie Sasza raczej to Ty nas oczarowałeś swoją osobowością... :tongue: :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 6 Marca 2012 @halusia@, ja stary, skromny Rosjanin, jak mogę oczarowywać?http://rir39.ru/forum/images/smilies/ax.gif ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ Jak gotuję juszkę? To prosto. Sposobów dużo, lecz ja zwolennik prostej rosyjskiej kuchni, czasami eksperymentuję, lecz bez egzotyki typu ananasy, mango i tak dalej Z ryby oddaję przewagę sandaczowi, łosoś, troć którą łapię sam, lecz czasami i z ploci, leszcza, okonia i wychodzi mniam-mniam. W ogóle bierzemy że komu dostępnie. Główna reguła, zastosowana do juszki - to przygotowywanie na małym ogniu. Przy jego dotrzymaniu bulion wychodzi przejrzysty i ryba nie łamie się. 1( główny ) sposób: W wrzącą wodę opuszczamy pęczek pietruszki parze nieczyszczonych cebul - to da bulionowi złocisty-zielonkawy kolor, przegotowujemy kilku minut i wydalamy pietruszkę. Zakładamy marchew, pokrojoną kubkami czy drugiej formy.Zakładamy ziemniak, pokrojony dużymi cząstkami.Jak zaczyna zaczynać się gotuje zdejmujemy nawar(piankę) i zakładamy akuratny rybę, pokrojoną dużymi(porcjami) dzwonkami. Jak zakipi stale zdejmujemy pianę i zmniejszamy ogień do minimum, dajemy potrawie powoli cierpieć. Bardzo ważny moment solenia, czynię to tak - do chochli nasypałem część soli, nabieram do jego bulion i powoli wylewam do kotła i tak kilka razy. W gorącym bulionie sól szybko rozpuszcza się i nie należy przeszkadzać, łamiąc rybę w kotle. Spróbowawszy na sól dosalam według smaku.Za kilka minut do zakończenia przygotowywania obowiązkowo dodać kilka ziarenek grochu pieprzu goździkowego i bobkowego listu.Aż nasza juszka broni się kroimy koper, pietruszkę, cebulę. W talerz akuratny kładziemy rybę, ziemniak, cząstki marchwi, nalewamy bulion i nasypałyśmy mieszankę pokrajonej natki i łuku. Pieprz dodają według smaku. Smacznego! I nie zapominajcie rosyjskiego przysłowia - :"Bez czarki to rybna zupa"! :grin: Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 21 Marca 2012 Warto było napisać że ja skromny i stary od razu interes zaginął do mnie. :lol: Czy przepis juszki nie spodobał się? :blush: Próbuję jeszcze raz: Potrawa internacjonalna - pstrąg tęczowa, seler kupione w Makro, w Gdańsku. Talerz z serwisu, kupionego mamą więcej 30 lat po temu, made in Poland!!! Woda i gaz jest rosyjska. Przepis prawie jak opisywał przedtem, tylko część łuku smażył. http://img843.imageshack.us/img843/7731/001cfd.jpg http://img593.imageshack.us/img593/3585/002kl.jpg http://img849.imageshack.us/img849/8603/005ly.jpg http://img198.imageshack.us/img198/6596/004poj.jpg http://img710.imageshack.us/img710/6002/007cjt.jpg http://img846.imageshack.us/img846/6971/009pl.jpg http://img7.imageshack.us/img7/7416/014jisn.jpg http://img838.imageshack.us/img838/3702/015zth.jpg http://img39.imageshack.us/img39/3299/016nba.jpg Smacznego! Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiejas Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 21 Marca 2012 oj ja bym to zjadł ale Twoją ręką gotowanesamemu się nie chwytam bo by chyba nie wyszło Cytuj no i się zaczęłociekawe jak się skończy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 21 Marca 2012 Próbuję jeszcze raz:Kolego, aleś mi smaka narobił. Aż mnie skręca. To jest to! :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 21 Marca 2012 @halusia@, ja stary, skromny Rosjanin, jak mogę oczarowywać?Ależ wcale mi to nie przeszkadza Saszka :grin: :wink: Warto było napisać że ja skromny i stary od razu interes zaginął do mnie. :lol: Czy przepis juszki nie spodobał się? :blush: Bardzo chętnie skosztowałabym tej potrawy... :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiejas Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 21 Marca 2012 trzeba by do Ciebie na kurs juchy się zapisać.....najlepiej od fachmana się uczyć Cytuj no i się zaczęłociekawe jak się skończy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 21 Marca 2012 Dziękuje rodzeństwa za ciepłe słowa!Oto przyjadę na zlot i przygotujemy razem, i z wódką! :thumbsup: Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.