Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie »  Zaloguj korzystając z Facebooka

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Programik do peklowania.


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
57 odpowiedzi w tym temacie

#1 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 16144 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 03 kwi 2012 - 09:47

Kolega DarekLynx, w oparciu o tabelę Dziaka, opracował prosty programik mający na celu pomóc Wam w peklowaniu mięs na wędzonki. Prawdopodobnie jeszcze dzisiaj znajdzie się on na stronie głównej i byc może na forum.
Dzięki Kolego.
Plik można pobrać z adresu: https://www.rapidsha.../Peklowanie.exe
Jest to program autorski, opracowany specjalnie dla naszego forum, więc proszę nie przekazywać go na inne fora.

#2 Podlasiak

Podlasiak

    Weteran

  • **VIP-Organizator**
  • 1186 postów
  • MiejscowośćBiałystok

Napisano 03 kwi 2012 - 09:50

Pobrałem, ale mój program antywirusowy usunął plik - zagrożenie !!! :sad:

#3 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 16144 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 03 kwi 2012 - 09:51

Zmień ustawienia programu. Mój Norton podaje informację o zagrożeniu, ale jednoczesnie pyta, czy mimo tego program uruchomić.

#4 Maad

Maad

    Uzależniony od forum

  • Klub Przyjaciół Prosiaczka
  • 3122 postów

Napisano 03 kwi 2012 - 09:57

Mój norton też się czepia, ale opisuje problem jako:

WS.Reputation.1 is a detection for files that have a low reputation score based on analyzing data from Symantec’s community of users and therefore are likely to be security risks. Detections of this type are based on Symantec’s reputation-based security technology. Because this detection is based on a reputation score, it does not represent a specific class of threat like adware or spyware, but instead applies to all threat categories.


Krótko mówiąc: co prawda to nie jest jakiś znany wirus, ale ponieważ tego pliku nikt wcześniej nie używał, więc na wszelki wypadek zostanie zablokowany.

Moim zdaniem, jeśli mamy zaufanie do autora, to można używać. Mamy ?

#5 Hektor

Hektor

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 423 postów
  • MiejscowośćTarnów

Napisano 03 kwi 2012 - 09:59

Kolega DarekLynx, w oparciu o tabelę Dziaka, opracował prosty programik mający na celu pomóc Wam w peklowaniu mięs na wędzonki. Prawdopodobnie jeszcze dzisiaj znajdzie się on na stronie głównej i byc może na forum.
Dzięki Kolego.
Plik można pobrać z adresu: https://www.rapidsha.../Peklowanie.exe
Jest to program autorski, opracowany specjalnie dla naszego forum, więc proszę nie przekazywać go na inne fora.


Już go mam :grin:
Sprawdziłem, bardzo fajne. :grin:
Dzięki :grin:
W sprawie przekazywania to może by tak hasło do pobierania założyć na niego do póki nie jest na stronie głównej

#6 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 16144 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 03 kwi 2012 - 10:00

Mamy. To jest nasz zadymiacz i poważny "gość". :D

#7 Hektor

Hektor

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 423 postów
  • MiejscowośćTarnów

Napisano 03 kwi 2012 - 10:06

Pobrałem, ale mój program antywirusowy usunął plik - zagrożenie !!! :sad:


Niektóre antyviry są nad pobudliwe, zwałszcza jak sie ustawi poziom najwyższy :grin:

#8 grizzly

grizzly

    Weteran

  • Klub Przyjaciół Prosiaczka
  • 1166 postów
  • MiejscowośćWielkopolska

Napisano 03 kwi 2012 - 10:06

...Moim zdaniem,
jeśli mamy zaufanie do autora,
to można używać. Mamy ?...


Myślę, że autor programu nie RYZYKOWAŁBY modzenie np. trojana
wiedząc jakie możliwości "techniczne"
i do czego mogą być zdolni BRACIA z WB "zdenerwowani"!!! :wink: :tongue:
.

#9 george191

george191

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 24 postów
  • MiejscowośćRadom

Napisano 03 kwi 2012 - 10:09

Ekstra programik .

#10 myth

myth

    Weteran

  • Klub Przyjaciół Prosiaczka
  • 1549 postów
  • MiejscowośćReykjavik, Islandia/ Koszalin

Napisano 03 kwi 2012 - 10:13

Podlasiak, wyłącz na chwilkę antywirusa... ja mam nortona i od razu go usuwa, przy próbie zapisania ....

#11 Hektor

Hektor

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 423 postów
  • MiejscowośćTarnów

Napisano 03 kwi 2012 - 10:19

Podlasiak, wyłącz na chwilkę antywirusa... ja mam nortona i od razu go usuwa, przy próbie zapisania ....


Jak na prywatny komputer do polecam COMODO darmowy i mało upierdliwy a zarazem skuteczny.
Norton to straszna kobyła i muli, zresztą jak Kasperski, czy AVG, przy Comodo nie odczuwam dyskomfortu w czasie skanowania.

#12 myth

myth

    Weteran

  • Klub Przyjaciół Prosiaczka
  • 1549 postów
  • MiejscowośćReykjavik, Islandia/ Koszalin

Napisano 03 kwi 2012 - 10:23

Hektor, mam 3 GHz procka i 4 GB RAM ... nic mi nie muli ;) jest upierdliwy, fakt, ale uzywam go od 12 lat i nie zamienię na nic innego :)

A programik do peklowania jest zajebioza :) :) :)

Maad, Nie wiem, czy nie obyło by się bez nastrzyku :P :D

#13 Radek.

Radek.

    Weteran

  • **VIP-Organizator**
  • 1631 postów
  • MiejscowośćBukowina Tatrzańska

Napisano 03 kwi 2012 - 10:23

Bardzo przydatny programik :grin: . Dziękuję :clap: :grin:

#14 gregruda

gregruda

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 65 postów
  • MiejscowośćRuda Śląska

Napisano 03 kwi 2012 - 10:48

Kolega DarekLynx, w oparciu o tabelę Dziaka, opracował prosty programik mający na celu pomóc Wam w peklowaniu mięs na wędzonki. Prawdopodobnie jeszcze dzisiaj znajdzie się on na stronie głównej i byc może na forum.
Dzięki Kolego.
Plik można pobrać z adresu: https://www.rapidsha.../Peklowanie.exe
Jest to program autorski, opracowany specjalnie dla naszego forum, więc proszę nie przekazywać go na inne fora.

Jaki jest powód takiego komunikatu po wpisaniu ilości dni peklowania Dołączona grafika

#15 gregruda

gregruda

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 65 postów
  • MiejscowośćRuda Śląska

Napisano 03 kwi 2012 - 11:52

Jaki jest powód


Pewnie prozaiczny - brak ilości mięsa. :cool:

niestety nie brak wpisu o ilości mięsa jest przyczyna ,a program działa mi jedynie do podanej wartości dni w ilości 3.Nie wiem jaka jest przyczyna tego. Dołączona grafika
po tłumaczeniu :nie jest ważna ruchoma wartość punktu

#16 fatum

fatum

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 224 postów
  • Miejscowośćłódzkie

Napisano 03 kwi 2012 - 11:55

Na pewno program jest wony od "zaszczurzenia".
Niektóre antywiry tak reagują na wykonywalne pliki com, exe, czy bat.
Antywir przypomina głupawego łysego "bramkarza", któremu musimy powiedzieć, że może gościa wpuścić.
Tak zachowuje się niemal każdy antywir.
Ja używam DR.WEB-a i w tym przypadku nic go nie wybudziło. Kiedy indziej muszę dać instrukcje.

***********************************

Dołączona grafika

Wykonałem analogiczne czynności i bez uwag.

Może antywir uszkodził część programu i się wygłupia.

1. usuń program.
2. wyłącz antywira.
3. zassij program. (zrób jego kopię i spakuj rarem).
4. odpal program z tymi samymi danymi.
5. aktywuj antywira.
6. uruchom program z aktywnym antywirem.

W ostateczności mogę za 10 plasterków gotowego wyrobu wykonywać obliczenia i przekazać na PW. Nie napracuję się, a poznam nowe smaki. :grin:

#17 JacekC

JacekC

    Entuzjasta forum

  • **VIP-Organizator**
  • 992 postów
  • MiejscowośćNiemodlin

Napisano 03 kwi 2012 - 12:49

U mnie zainstalował sie bez problemu.Fajny programik.Dzięki.

#18 Gość_Anonymous_*

Gość_Anonymous_*
  • Goście

Napisano 03 kwi 2012 - 13:36

Fajny programik. Dzięki.

#19 krzys59

krzys59

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 120 postów
  • MiejscowośćDobczyce

Napisano 03 kwi 2012 - 13:57

Pod linuxem uruchomiony przez wine działa bez problemów i krzyków antywirusa :grin:

Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#20 Gość_Anonymous_*

Gość_Anonymous_*
  • Goście

Napisano 03 kwi 2012 - 14:13

krzys59,

Pod linuxem uruchomiony przez wine działa bez problemów i krzyków antywirusa

Dokładnie.




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych