Gregtom Opublikowano 30 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 30 Lipca 2012 Cześć.. Czy dałem/daliśmy radę.!? Napiszę że raczej tak, ale zanim wstawię fotorelację, to proszę obejrzeć tą fotkę i ocenić (ale szczerze) czy to jest Waszym zdaniem "Sopocka" i jak się Wam "ona" podoba albo i nie.. :tongue: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 30 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 30 Lipca 2012 Kolorek masz niezły :grin:.Obrobić mogłeś lepiej :tongue: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 30 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 30 Lipca 2012 jak się Wam "ona" podobaSUPER!!! :thumbsup: :thumbsup: :clap: :tongue: :wink: BTW Jeśli była robiona z jeszcze "ciepłej blondynki", zabitej "ekologicznie" czyli NAGLE i NIESPODZIEWANIE, to juz NIEBO w "paszczu". :tongue: :grin: Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 30 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 30 Lipca 2012 Gregtom, :thumbsup: :thumbsup: :clap: :clap: No nie znęcaj się proszę nad nami , ja dopiero w roboty wróciłem , kompa włączyłem i obiad kończę robić . Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 30 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 30 Lipca 2012 Ale przekroju brak. :grin: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 30 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 30 Lipca 2012 Poczekaj.Nie widzisz ,że jak u Hitchcocka.Napięcie trzeba stopniować :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 30 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 30 Lipca 2012 No tak, a jak znowu pójdzie do kolegi, to go tydzień teraz nie będzie. :grin: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 30 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 30 Lipca 2012 To nie widzisz Mireczku jak bedzie wyglądał ? :???: Ps Gregtom - Następnym razem jak będziesz kupował mięso to je oglądaj to że mięsień jest ładny i gruby nie znaczy ze jest dobry na zdjęciu wyraźnie widać poprzerywane włókna oj dostało się "dobroci" tej polędwicy zanim Ty zrobiłeś nastrzyk Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 30 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 30 Lipca 2012 Czepiasz się. :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpionka Opublikowano 30 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 30 Lipca 2012 Po kolorze sznurka oceniam ,że nie parzone lecz podpiekane.A może jestem w mylnym błędzie..?Dawaj jak najszybciej opis jutro jadę po "schab bez kości", czyli polędwicę. pozdrawiam Cytuj Źle czyni , Kto nic nie czyni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 30 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 30 Lipca 2012 No dobra teraz do roboty.. Tym tematem chciałem poruszyć ludzi mieszkających tak jak ja np. w blokach, "bezogródkowcach", oraz "cienkoportwelowcach" takich jak ja.. Tak jak Marek pisze, to każdy może udreptać swojskie, zdrowe oraz smaczne wędliny i nie wydawać kasiory na sklepowe dziwactwa.. Składam więc fotorelację i proszę Modków o szybką korektę.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 30 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 30 Lipca 2012 Pogoda kiepska, osuszyć nie dało się do końca: Widać że trochę Cię suszyło: :wink: Pokażesz w przekroju, czy już całość skonsumowana ? Ps. Patrząc na zdjęcia trochę bardziej uchyliłbym górę, ale zdjęcia mogą mylić. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 30 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 30 Lipca 2012 Grzana.: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 30 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 30 Lipca 2012 No i ładna. :clap: A co na to kolega ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 30 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 30 Lipca 2012 Pokażesz w przekroju, czy już całość skonsumowana ?Miro, już opisałem prawie wszystko, jak mi wiadomość weszła że, nasz serwer odmówił nam posłuszeństwa. Próbowałem jeszcze raz opisać, ale było znowu to samo.Kolega na fotce to "Kaban" ogróódkowiec,.. :grin: [ Dodano: Pon 30 Lip, 2012 21:12 ]Naprawdę przepraszam wszystkich, ale cosik mi się dzieje z kompem. Przygotowałem materiał i po każdym logowaniu dzisiaj, wszystko padało.. [ Dodano: Pon 30 Lip, 2012 21:14 ]A co na to kolega ?Pokażesz w przekroju, czy już całość skonsumowana ?MiroKaban, zezarł ok. 1 kg. ale łapy mial wszedzie.. :wink: [ Dodano: Pon 30 Lip, 2012 21:18 ]Jeszcze raz przepraszam za tą relację, ale naprawdę mi haczy dzisiaj wszystko.. :wink: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 30 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 30 Lipca 2012 A dlaczego ją przekroiłeś do parzenia? Wydaję się być "suchawa"? Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 30 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 30 Lipca 2012 Aaaa to Kaban się tak stresował ...... i miał powód, znaczy się przegrał.Smaka mi narobiłeś i jutro lecę po schaba bez kości, tfuuuu...... po polędwice.Sory Dziadku. :wink: Ps. Jak dla mnie schrupał bym ją bez parzenia.Taką lubię najbardziej. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 30 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 30 Lipca 2012 A dlaczego ją przekroiłeś do parzenia? Wydaję się być "suchawa"? Myth.. Oni się o to pospszeczali. Jak mówiłem że to nie jest grill to zarzucili mi niekórzy, że się niechce podzielić i dlatego odkroiłem przed parzeniem kawał poledwicy.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 30 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 30 Lipca 2012 Jak byś jej nie przekroił i nie przeparzył co widać na przekrojach to bym Ci bił :clap: a tak to kiszka.Musisz jeszcze popracować :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 30 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 30 Lipca 2012 Pokażesz w przekroju, czy już całość skonsumowana ? Miro, To mięsko było naprawdę dobre.. Myślałem że chociasz te wypociny Ty skrytykujesz.. :blush: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 30 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 30 Lipca 2012 Oni się o to pospszeczali. Jak mówiłem że to nie jest grill to zarzucili mi niekórzy, że się niechce podzielić i dlatego odkroiłem przed parzeniem kawał poledwicy.. ale miałeś ekipę - i zapewne napoje rozrywkowe spowodowały podział zdań i animozje Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 30 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 30 Lipca 2012 Jak byś jej nie przekroił i nie przeparzył co widać na przekrojach to bym Ci bił :clap: a tak to kiszka.Musisz jeszcze popracować :grin: Arek.. Oni mi mówili że jestem łakomy.. !!!!!! Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 30 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 30 Lipca 2012 I to spowodowało katastrofę.... skoro poddałeś już obróbce w całości, to tak powinno zostać do końca.... a tak "soczek" wypłynął i lipa.... dla mnie osobiście i obiektywnie dwója z dużym plusem ... no dobra 3 z minusem ... tak jak Arek wspomniał.... arbeit, arbeit, arbeit ... i niestety zasada się sprawdza... jak czytamy, to nie "działamy " pozdrawiam [ Dodano: Pon 30 Lip, 2012 22:00 ]W sumie lepiej byłoby gdybyś jej w ogóle nie parzył, tylko surową a'la łososiową zrobił... Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 30 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 30 Lipca 2012 Myślałem że chociasz te wypociny Ty skrytykujesz.Szczerze nie mam co krytykować. Jak pisałem wcześniej bardziej soczyście z przekroju podoba mi się Twoja polędwica przed parzeniem i jak dla mnie była bardziej soczysta i nie wymagała już parzenia. Wygląd wędzonki z zewnątrz prima sort. :clap: A jak mam pisać, że kiepsko, że mogłeś lepiej i że ..... itp, to tylko wtedy gdy będę miał możliwość skosztowania i zobaczenia w realu i pod warunkiem, że sam wykonuje wzorowe, perfekcyjne wyroby. Moje wyroby nigdy nie były wzorowe, ale mi i mojej rodzince smakowały. Ale zdarzało się też tak, że były ohydne, bo dorobiłem się kwasu octowego, ale jedno było prawdziwe ... BYŁY MOJE. Uczę się, słucham innych i podpatruję co i jak i chyba o to chodzi. Gratuluje wyrobu. Ps. Zdjęcia potrafią nieźle przekłamać. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 30 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 30 Lipca 2012 W sumie lepiej byłoby gdybyś jej w ogóle nie parzył, tylko surową a'la łososiową zrobił... Przyznam szczerze, ze w takiej postaci smakowala mi najlepiej, ale miala byc parzona co i probowalem zrobic. Ale wiesz ilu bylo doradcow i kazdy wiedzial lepiej.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.