Skocz do zawartości

Polędwica wędzona w trzy dni w wędzarce teleskopowej.Pomocy!


Gregtom

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.. Czy dałem/daliśmy radę.!? Napiszę że raczej tak, ale zanim wstawię fotorelację, to proszę obejrzeć tą fotkę i ocenić (ale szczerze) czy to jest Waszym zdaniem "Sopocka" i jak się Wam "ona" podoba albo i nie.. :tongue:

 

 

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Kolorek masz niezły :grin:.Obrobić mogłeś lepiej :tongue:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

jak się Wam "ona" podoba

SUPER!!! :thumbsup: :thumbsup: :clap: :tongue: :wink:

 

BTW

Jeśli była robiona z jeszcze "ciepłej blondynki",

zabitej "ekologicznie" czyli NAGLE i NIESPODZIEWANIE,

to juz NIEBO w "paszczu". :tongue: :grin:

"Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly)
:cool:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gregtom, :thumbsup: :thumbsup: :clap: :clap:

No nie znęcaj się proszę nad nami , ja dopiero w roboty wróciłem , kompa włączyłem i obiad kończę robić .

Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać :)

 

Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

http://boggi-okna.pl

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Poczekaj.Nie widzisz ,że jak u Hitchcocka.Napięcie trzeba stopniować :grin:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No tak, a jak znowu pójdzie do kolegi, to go tydzień teraz nie będzie. :grin:

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

To nie widzisz Mireczku jak bedzie wyglądał ? :???:

 

Ps

Gregtom - Następnym razem jak będziesz kupował mięso to je oglądaj ;) to że mięsień jest ładny i gruby nie znaczy ze jest dobry :( na zdjęciu wyraźnie widać poprzerywane włókna oj dostało się "dobroci" tej polędwicy zanim Ty zrobiłeś nastrzyk :(

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Czepiasz się. :grin:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No dobra teraz do roboty..

Tym tematem chciałem poruszyć ludzi mieszkających tak jak ja np. w blokach, "bezogródkowcach", oraz "cienkoportwelowcach" takich jak ja.. Tak jak Marek pisze, to każdy może udreptać swojskie, zdrowe oraz smaczne wędliny i nie wydawać kasiory na sklepowe dziwactwa..

 

Składam więc fotorelację i proszę Modków o szybką korektę..

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pogoda kiepska, osuszyć nie dało się do końca:

 

Widać że trochę Cię suszyło:

 

:wink:

 

Pokażesz w przekroju, czy już całość skonsumowana ?

 

Ps. Patrząc na zdjęcia trochę bardziej uchyliłbym górę, ale zdjęcia mogą mylić.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No i ładna.

:clap:

A co na to kolega ? :cool:

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pokażesz w przekroju, czy już całość skonsumowana ?

Miro, już opisałem prawie wszystko, jak mi wiadomość weszła że, nasz serwer odmówił nam posłuszeństwa. Próbowałem jeszcze raz opisać, ale było znowu to samo.

Kolega na fotce to "Kaban" ogróódkowiec,.. :grin:

 

[ Dodano: Pon 30 Lip, 2012 21:12 ]

Naprawdę przepraszam wszystkich, ale cosik mi się dzieje z kompem. Przygotowałem materiał i po każdym logowaniu dzisiaj, wszystko padało..

 

[ Dodano: Pon 30 Lip, 2012 21:14 ]

A co na to kolega ?

Pokażesz w przekroju, czy już całość skonsumowana ?

Miro

Kaban, zezarł ok. 1 kg. ale łapy mial wszedzie.. :wink:

 

[ Dodano: Pon 30 Lip, 2012 21:18 ]

Jeszcze raz przepraszam za tą relację, ale naprawdę mi haczy dzisiaj wszystko.. :wink:

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Aaaa to Kaban się tak stresował ...... i miał powód, znaczy się przegrał.

Smaka mi narobiłeś i jutro lecę po schaba bez kości, tfuuuu...... po polędwice.

Sory Dziadku. :wink:

 

Ps. Jak dla mnie schrupał bym ją bez parzenia.

Taką lubię najbardziej.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A dlaczego ją przekroiłeś do parzenia? Wydaję się być "suchawa"?

Myth.. Oni się o to pospszeczali. Jak mówiłem że to nie jest grill to zarzucili mi niekórzy, że się niechce podzielić i dlatego odkroiłem przed parzeniem kawał poledwicy.. :cry:

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jak byś jej nie przekroił i nie przeparzył co widać na przekrojach to bym Ci bił :clap: a tak to kiszka.Musisz jeszcze popracować :grin:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Oni się o to pospszeczali. Jak mówiłem że to nie jest grill to zarzucili mi niekórzy, że się niechce podzielić i dlatego odkroiłem przed parzeniem kawał poledwicy.. :cry:

ale miałeś ekipę - i zapewne napoje rozrywkowe spowodowały podział zdań i animozje :cool:

jumbo
--------------
"Ludzie są głupi, nie źli.
Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.
Głupiec nie pomyśli.
Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,
dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego."

 

 

"- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć."
"Ostatnie życzenie"
Sapkowski

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

I to spowodowało katastrofę.... skoro poddałeś już obróbce w całości, to tak powinno zostać do końca.... a tak "soczek" wypłynął i lipa.... dla mnie osobiście i obiektywnie dwója z dużym plusem :) ... no dobra 3 z minusem :) ... tak jak Arek wspomniał.... arbeit, arbeit, arbeit ... i niestety zasada się sprawdza... jak czytamy, to nie "działamy " :D pozdrawiam :)

 

[ Dodano: Pon 30 Lip, 2012 22:00 ]

W sumie lepiej byłoby gdybyś jej w ogóle nie parzył, tylko surową a'la łososiową zrobił... ;)

Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....

Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Myślałem że chociasz te wypociny Ty skrytykujesz.

Szczerze nie mam co krytykować.

Jak pisałem wcześniej bardziej soczyście z przekroju podoba mi się Twoja polędwica przed parzeniem i jak dla mnie była bardziej soczysta i nie wymagała już parzenia.

Wygląd wędzonki z zewnątrz prima sort. :clap:

 

A jak mam pisać, że kiepsko, że mogłeś lepiej i że ..... itp, to tylko wtedy gdy będę miał możliwość skosztowania i zobaczenia w realu i pod warunkiem, że sam wykonuje wzorowe, perfekcyjne wyroby.

Moje wyroby nigdy nie były wzorowe, ale mi i mojej rodzince smakowały.

Ale zdarzało się też tak, że były ohydne, bo dorobiłem się kwasu octowego, ale jedno było prawdziwe ... BYŁY MOJE.

Uczę się, słucham innych i podpatruję co i jak i chyba o to chodzi.

Gratuluje wyrobu.

 

Ps. Zdjęcia potrafią nieźle przekłamać.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

W sumie lepiej byłoby gdybyś jej w ogóle nie parzył, tylko surową a'la łososiową zrobił...

Przyznam szczerze, ze w takiej postaci smakowala mi najlepiej, ale miala byc parzona co i probowalem zrobic. Ale wiesz ilu bylo doradcow i kazdy wiedzial lepiej..

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.