marko30 Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 2 Lutego 2014 Zemat, kolega ma 15 letnie doświadczenie i jakoś sobie radzi z "ludźmi". A ma faktycznie problem z tą tuszonką od strony wymagań smakowych i odpowiedniej kruchości i zwartości produktu.Acha, wracając do starych receptur i smaków. Kupiłem niedawno w Tesco konserwę turystyczna pod marka Krakus- 90 ponad % mięsa. Chciałem przypomniec sobie smak podstawowego wyżywienia w akademiku (koniec lat 70) 1 konserwa turystyczna 1 kg cebuli + patelnia + źródło ciepła, 1 chleb = 4 zadowolonych i najedzonych studentów. Ta konserwa przypominała tą dawną gierkowską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marko30 Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 3 Lutego 2014 Zylwajster, jestem bardzo wyczulony na MDM. Sam swego czasu wprowadziłem na rynek dużo wyrobów na MDM i to praktycznie każdego wp, wołowy, z brojlera i z kur rosołowych. Tak że mam doświadczenie, ale w tej konserwie go nie wyczułem. Nie reklamuje ale często chcemy przypomnieć sobie zapomniane smaki i ten był bardzo bliski oryginału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 3 Lutego 2014 Ma problem z uzyskaniem odpowiedniej zwartości i kruchości mięsa. Myślę że znając jakość surowca który może kupić to raczej będzie mu trudno sprostać tym wymogom. Aby odnieść pełen sukces należy konserwy sterylizować najlepiej w autoklawie,pasteryzacja nie da nam pozytywnych efektówsmakowych i organoleptycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zemat Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 8 Lutego 2014 Kurcze, bardzo chciałbym zjeść taką konserwę o takich walorach jakościowo-smakowych jak była kiedyś Po rozmowach na Dniach Mięsa w Warszawie z człowiekiem z pewnej firmy dowiedziałem się wreszcie prawdy o zawartości mięsa z szynki w parówkach.Mianowicie; mięso z szynki pozyskiwane jest z okrywy wierzchniej szynki wstępnie oskórowanej i lekko odtłuszczonej. Mięso z "noża krążkowego" w stosunku 60/40 to - mięso od szynki które stanowi % mięsa Cytuj Człowiek, który nie robi błędów, zwykle nie robi niczego, Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.