dietykon Opublikowano 24 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 24 Marca 2014 Konserwy słoikowe: Cytuj a tu moja stronka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dietykon Opublikowano 28 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 28 Marca 2014 Swoja kiełbaska z cebulką! Co więcej trzeba? Cytuj a tu moja stronka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 28 Marca 2014 Żebyś mieszkał bliżej ! Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 31 Marca 2014 Swoja kiełbaska z cebulką! Co więcej trzeba? Jak to co trzeba Kaziu trzeba popić coby się ładnie trawiło Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dietykon Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Pieczona biała kiełbasa z jabłkiem. Cytuj a tu moja stronka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Pieczona biała kiełbasa z jabłkiem. Jeżeli chodzi o smak to może i smaczne . Ja siebie przy takiej kompozycji nie widzę . Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dietykon Opublikowano 31 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 31 Maja 2014 Cytuj a tu moja stronka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 31 Maja 2014 Serek piękny a i merlocik niczego sobie;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 1 Czerwca 2014 morfeusz300 to wino to nie Merlo ,to Shiraz pozdrawiam Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 1 Czerwca 2014 morfeusz300 to wino to nie Merlo ,to Shiraz pozdrawiam też smaczne???????? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 1 Czerwca 2014 morfeusz300 obydwa szczepy są ciekawe ,osobiście wolę sangiovese di puglia pozdrawiam Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Jak dla mnie to to winko jest bardzo dobre????http://img.tapatalk.com/d/14/06/01/9emaga8u.jpg na prawdę polecam jeśli nie degustowałeś ???????????? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dietykon Opublikowano 2 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Tak naprawdę to nie bardzo znam się na winach ale wiem co mi smakuje! Znalazłem "reklamowy" filmik o "Biedronkowych" winach, kupuję po dwa z przedstawionych tam win i smakuję. http://www.gazeta.tv/Wideo/10,137047,16038487,Bardzo_dobre_wina_i_jeden_absolutny_hit__Oto_7_najlepszych.html Cytuj a tu moja stronka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Cześć Kaziu Podeślij jeśli możesz przepis na twój galant.pozdrówka dla Basi Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Witam dietykon dobre wino to takie ,które Ci smakuje to prawda w Biedronce można trafić na b,dobre wina pozdrawiam Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T800 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Witam od dawna robie wina najlepiej smakuje domowe winko z rodzynek jak Chcesz moge podac przepis na 10 litrow wina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dietykon Opublikowano 3 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Cześć Kaziu Podeślij jeśli możesz przepis na twój galant.pozdrówka dla Basi Siemanko Michał!Dzięki w imieniu żonki. Co do galertu, to nic wyszukanego: 2 nogi wieprzowe,2 golonka wieprzowe (tu akurat były peklowane),gotujesz z marchewką, pietruszką, kawałkiem selera, 2 listki laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, sóli i pieprzu nie daję zbyt dużo wolę gotowy produkt doprawić przed konsumpcją,wszystko gotowane na małym ogniu do zupełnej miękkości kiedy skórki stają się maziate a mięso od kości odlatuje po dotknięciu, warzywa wyjęte wcześniej kiedy są miękkie ale nie rozlatują się.Całość przecedzona, mięso oddzielone od kości, jeżeli dobrze ugotowane to udaje się to bez problemów, kosteczki i chrząstki czuć w palcach, kości dla domowej gawiedzi a reszta pokrojona na małe kawałki włożona do miseczek i zalana odcedzonym rosołem z gotowania. Ja dla pewności rozpuściłem w rosole paczkę żelatyny i dodałem pokrojoną w kostkę marchewkę ale to już jak kto woli.Podawane z drobno pokrojoną cebulką, octem i doprawione pieprzem i solą do smaku. Pozdrawiam serdecznie! Przepraszam za błędy ale korekta mi nie działa tutaj.Witam od dawna robie wina najlepiej smakuje domowe winko z rodzynek jak Chcesz moge podac przepis na 10 litrow wina Witaj! Poproszę podaj przepis, mam akurat wolny baniak a sezonu na owocowe jeszcze nie ma, no może poza truskawkami ale to już chyba po sezonie. Robiłem z ryżu ale wyszło mi tylko za pierwszym razem, później kolejne już nie smakowały tak jak pierwsze , gdzieś czytałem, że trzeba je dobrze napowietrzyć po fermentacji i przy zlewaniu żeby się zapachu stęchlizny pozbyć. Cytuj a tu moja stronka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T800 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Kolego to skladniki:1,5 kg rodzynek9 litrow wody15 gr kwasu cytrynowego4 gr pożywki do drożdży2.5 kg cukrudrozdze winne suche dostepne w obiprzepis:Rodzynki opłucz i namocz w około 2 litach wody jak będą miękkie rozdrobnij je blenderem. Wlej do balonu (woda powinna być przegotowana),przegotuj 4 litry wody z dodatkiem 1 kg cukru i 15 g kwasu cytrynowego. Po ostygnięciu wlej do balonu i dodaj drożdże oraz 3 g pożywki, odstaw balon w ciepłe miejsce na 4 do 6 dni.Gdy zawartość będzie mocno fermentować dodaj 3 litry przegotowanej wody z 1,5 kg cukru i 1 g pożywki. Po ustaniu fermentacji zlej młode wino z nad osadu ipozostaw do całkowitego sklarowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dietykon Opublikowano 3 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Kolego to skladniki: ..... Bardzo dziękuję! Zdam relację z wykonania i "efektów" Wracając jeszcze do win "Biedronkowych" to to poniższe wino, o dziwo białe wytrawne których nie lubiłem wcześniej bo zasmakowałem w czerwonych wytrawnych, podeszło mi bardzo. Na początku nie zajarzyłem nawet, że to wytrawne jest dopiero żonka zaczeła narzekać, że mało słodkie to spojrzałem na butelkę i zdziwienie. Dla mnie - pół wytrawne ale każdy pewnie inne ma wyczucie. http://winicjatywa.pl/wp-content/uploads/2014/05/20140508_20140508_greyrock_sauvignon_blanc_2013.jpg Cytuj a tu moja stronka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T800 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Jak Miales wino z ryzu ( chodz to nie wino tylko napoj fermentowany wino sztuczne) co mialo zapach stechlizny to bylo wino chore zle przebiegala fermentacja lub bylo slabe i przechowywane w zbyt cieplym pomieszczeniu. Chodz wszystkie wina z ryzu nie sa zbyt smaczne za to zwalaja z nog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Witam dietykon to część win z mojej piwniczki ,czekają na dobre okazje do otwarcia Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Witam dietykon to część win z mojej piwniczki ,czekają na dobre okazje do otwarcia g 304.JPGg 305.JPGg 306.JPGg 307.JPGg 308.JPGg 309.JPGg 310.JPGg 311.JPGg 312.JPGg 313.JPGg 314.JPGg 315.JPGStare jakieś, chyba już niedobre. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dietykon Opublikowano 4 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 4 Czerwca 2014 (edytowane) Witam dietykon to część win z mojej piwniczki ,czekają na dobre okazje do otwarcia .... Mam do Ciebie pytanko, widzę, że masz niektóre wina "leciwe", mam takie dwa z 2003 roku własnego wyrobu z ciemnych winogron, półwytrawne było, osobiście butelkowałem, leżą do dzisiaj w piwnicy i zastanawiam się jak długo mogą tam jeszcze pozostać? Wino klarowne bez nadmiernego osadu, zabezpieczone "piro", obracane, korek naturalny, leżą na płasko te 11 lat i do dziś nie mam pojęcia jak smakują Edytowane 4 Czerwca 2014 przez dietykon Cytuj a tu moja stronka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 4 Czerwca 2014 (edytowane) dietykon jak nie dostało się powietrze i było zabezpieczone pirosiarczynem potasu powinno być OK ale 100 % pewności to będziesz miał jak otworzysz nie namawiam wina które przetrzymuję ,są przeznaczone do starzenia mają oznaczenie CRIANZA dojrzewało minimum 2 lata w tym 1 rok w beczce i 1 rok w butelce, RESERVA dojrzewało 3 lata minimum 1 rok w beczce i 2 lata w butelce i GRAN RESERVA dojrzewało. 5 lat minimum 2 lata w beczce i 3 lata w butelce pozdrawiam Edytowane 4 Czerwca 2014 przez wiesław gil Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T800 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Po co pirosiarczan wino dostatecznie mocne jest produktem trwalym Pirosiarczan stosuje tylko do mycia balonow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.