Einshell Opublikowano 8 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 8 Czerwca 2013 No jasne !!! :grin: 4 U ! Pięknie wyrósł , jak nigdy... :shock: pokroiłam na ''kilka'' kawałków....i.... nie było już co sfotografować... Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 9 Czerwca 2013 wyszło takie ''cóś''..takiego skromnego z bitą śmietaną..Skromna to jesteś Ty wyroby superowe :shock: :thumbsup: :clap: Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Ja ostatnio tylko biszkopcika ...takiego skromnego z bitą śmietaną... Aniu... pucha ciasto na gorące dni :thumbsup: :clap: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 28 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 28 Listopada 2013 (edytowane) Tak mi się wczoraj nudziło ...Przed wczoraj jedliśmy na kolacje tatara... zostały 4 białka i co by tu znimi zrobić... dodałam jeszcze jedno całe jajko, 0,5 szkl. cukru i 0,5 szkl. wody z rozpuszczoną żelatyną . Rozpuścilam 3 galaretki . Spód foremki wyłożyłam herbatnikami . No co.. ? Nic się nie może zmarnować nie...? ... i tyle się ostało... Edytowane 28 Listopada 2013 przez einshel Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 28 Listopada 2013 Fajnie wygląda, tak kolorowo. Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 28 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 28 Listopada 2013 Cosik mi się 2 razy wkleiła fotka... ''Pierniczyłam'' się z tym ze 2 godziny... i pod koniec za szybko wlałam ostatnią galaretkę...dlatego ta ''dziura'' tam wyjszła No i jeszcze jedna uwaga... Na taką brytfankę , to z 6-8 białek by trzeba ! Planuję następne z bitą śmietaną zrobić... Zobaczymy co to wyjdzie... Pozdrawiam! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 28 Listopada 2013 Lubie kolorowe ciasta, brawo Eihshel Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 11 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 11 Marca 2014 Na dzień kobiet Z cyklu... biszkopt na 1000 sposobów Ciasto '' zebra'' z bitą śmietaną... Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Dawno mnie tu nie było... i na razie nie na słodko , ale mojemu ( NAM ) tak zasmakowały mistrzowskie paszteciki , wykonane na zlocie przez HALUSIĘ , że nie miałam wyjścia Robiłam pierwszy raz i raczej bym ten mój ''wykon'' nazwała ... ślimaki lub bułki drożdżowe z farszem mięsnym ... no ale ćwiczyć trzeba Wyszły bardzo smaczne , oczywiście podane z barszczykiem Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Mniam... szkoda Ania ,że tak daleko mieszkasz...bo bym przyjechała na nie . Smakowicie wyglądają . Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Aniu... nic dodać nic ująć... Paszteciki wyglądają wybornie , a dod tego barszczyk to juz ful wypas Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 To ja o przepisik poprosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Mój bracik stwierdził ''wizualnie'' , że wygląda to jak rolada z makiem... W sumie pewnie nic by się nie stało jak bym zamiast mięska dała masę makową do owego ciasta... ? Dzięki dziewczyny z około 30 sztuk zostały się 4... Chyba niedługo powtórka będzie Eli oczywiście , tylko muszę ogarnąć... biszkopta kończę , bo mi galaretkę ścina ... Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 (edytowane) Proszę Eli PASZTECIKI CIASTO DROŻDŻOWE:• 1 kg mąki (ja używam tortowej)• kostka drożdży (50g -100g)• 4 jajka• szczypta soli• ok.szklanki mleka• 250 g tłuszczu• ok.2 łyżek cukru Wsypać mąkę do miski.Drożdże (można dać 50 g, ja czasem daję 3/4 ze 100 g kostki )rozpuścić w letnim mleku + cukier (nie gorącym- bo zaparzą się drożdże i nie wyrośnie.)Mąkę mieszać najpierw z jajami ,powoli dolać rozczyn z drożdży,i dalej mieszać ,wyrabiać(najlepiej ręcznie)do tego wlać rozpuszczoną ostudzoną margarynę ,zawsze do każdego ciasta dodaję szczyptę soli.I wszyściutko tak wyrobione leciutko podsypuję z wierzchu mąką,przykrywam ściereczką i rośnie jak szalone ( Ja odstawiam na 30 minut do wyrośnięcia ) .Następnie wałkuję podłużne nie za cienkie paski ,nakładam wzdłuż farsz i zawijam w rulonik ( tak jak na kopytka) i kroję w prostokąciki o długości 5-6-cm. Wszystkie smaruję rozbełtanym jajkiem i piekę w piekarniku ok.30 minut.Podawać z czerwonym barszczem.Zamiast farszu kapusty z grzybami można dodać farsz mięsny .. Farsz z kapusty i grzybami..- 1/2 kg pieczarek- 1/2 kg kapusty kiszonej- 2 cebule- sól, pieprz do smaku Kapustę gotujemy, pieczarki przesmażamy z cebulą na tłuszczy.Po ostygnięciu mielimy na sitku o grubszych oczkach . Doprawiamy solą i pieprzem. Podaję przepis na farsz z mięsa.. • ok.1 kg karkówki bez kości• 2-3 cebule• sól, pieprz• sucha bułkaNajpierw pokroić karkówkę na drobne kawałki(szybciej się piecze) Podsmażyć na oleju z cebulką.Później podlać wodą i dusić aż zmięknie.Co jakiś czas podlewać.Gdy już będzie miękka -odstawić żeby wystygła.Zmielić w maszynce do mięsa,bułkę namoczyć w zimnej wodzie i też zmielić z mięsem oraz cebulką.Wszystko doprawić solą i pieprzem.Gdyby farsz był za suchy dodajemy tłuszczyk z duszenia. Edytowane 28 Sierpnia 2014 przez @halusia@ Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Widzę ,że paszteciki według mojego przepisu smakują . Ciesze się bardzo . Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Oooo ! Dzięki Halinko Tak ! Z tego przepisu robiłam , ale bez ''experymentów'' się nie obeszło... Podzieliłam ciasto na 4 części - ( farsz mięno-pieczarkowo-cebulowy ) jedne są tylko z takim , drugie na farsz posypałam chilli , trzecie dodałam kiszonej kapusty , a czwarte - ciasto posmarowałam koncentratem pomidorowym , na to farsz , plasterki sera żółtego i oregano. No to się nie dziwię , że mi z tym zeszło 5 godzin... A le warto było ! Małgoś super przepis Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Widzę ,że paszteciki według mojego przepisu smakują . Ciesze się bardzo . Oczywiście że to Twój przepis Małgosiu... nigdy sobie go nie przypisywałam Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Małgoś super przepis Wiem..wiem.. jest niezawodny Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 chyba tez bede musiala wyprobowac sprawdzony przepis ,bedziemozliwosc zagospodarowania grzybow.Czy paszteciki mozna mrozic? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Czy paszteciki mozna mrozic? można ,jak najbardziej . Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Electra... jak zdążysz ... Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 no z takiej ilosci to moja polowka nie da rady skonsumowac ,zaraz po upieczeniu schowam ,bo jak posmakuje Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 no z takiej ilosci to moja polowka nie da rady skonsumowac ,zaraz po upieczeniu schowam ,bo jak posmakuje electra... po wyjęciu z zamrażarki i odmrożeniu sie zawsze można odgrzać w piekarniku i bedą jak świeżo upieczone Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 no wlasnie , i jest obiad na szybko ../domowy fast food Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 /domowy fast foodEeee ... tego nie ma co porównywać ! Poza tym , że szybko No i biszkopcik w lodówie siedzi Boczuś dzięki za inspirację Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.