lesniak Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 (edytowane) Nie było mnie kilka miesięcy na forum i widzę, że nic się nie zmieniło...Trochę przykro...Niema sensu zwracać komukolwiek uwagi. Podstawy gastronomi i wędliniarstwa się wszystkim kłaniają w pas. A potem się ktoś dziwi, że nie rozumie dla czego mu nie wyszło i nie smakuje tak jak orginał... Edytowane 25 Sierpnia 2016 przez lesniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Pulled pork czyli "wyczesana wieprzowina" to w oryginale Lesniaku drogi "hamerykanskie BBQ" zatem pieczenie w dymie i tu ma kolega rację. Co do preferencji i wariacji naten temat zdecydowanie bardziej odpowiada mi wersja europejska czyli pieczona/duszona długo w niskuej temperaturze dobry piekarnik plus garnek rzymski albo naczynie żaroodporne lub podsmarzenie na szybko i wolnowar ja dodatkowo długo pekluję z przyprawami tak na bogato i minimum 5 dni O ile moja LP stroni od takiego jedzenia to dobrą bułkę z taką wieprzowinką sosem i warzywami wciąga nosem PSNie opłaca się robić mniej niż 3kg ... taka luźna dygresja Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Pulled pork u mnie na statku to tak jak zeberka robia wiec jajpierw miesko jest obgotowane z koscia a nastepnie po malu pieczone, w fazie koncowej zostaje pozmarowane sosem BBQ (Miod ketchup i angielski sos HP) No i pieczone do momentu kiedy za pomoca reki paluszkow po posiagnieciu wlokien mieska z niewielka sila ono odchodzi od kosci i swobodnie sie odziela od siebie. No i tu mamy Pulled pork Pulled = Ciagnac,Odciagnac No ale to u mnie na statku tak robia Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Ile wersji na pulled pork, tyle u nas na bigos... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Ja to bym z naszej karkowki zrobil taki Pulled pork Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkdom Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Robiłem kiedyś łopatkę wg. przepisu ChefPaula. Przepis jest gdzieś na stronie. Robiłem to w Bradleyu. Wysoka temperatura i dym. Łopatka była peklowana. Pamiętam, że było palce lizać Cytuj AREK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Jak blondynki - widzą PULL na drzwiach to klękają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Sylwek z tłustej łopatki jest lepszy niż z kartkówki Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Roger masz racje napewno bedzie lepszy zgadzam sie !!!!!! Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tato Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 17 Września 2016 Robiłem "pulleda" z łopatki, karkówki i schabu. Najbardziej smakowała mi z łopatki , ale pozostałe też nie od macochy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.