Skocz do zawartości

Pulled pork


lesniak

Rekomendowane odpowiedzi

Nie było mnie kilka miesięcy na forum i widzę, że nic się nie zmieniło...Trochę przykro...Niema sensu zwracać komukolwiek uwagi. Podstawy gastronomi i wędliniarstwa się wszystkim kłaniają w pas. A potem się ktoś dziwi, że nie rozumie dla czego mu nie wyszło i nie smakuje tak jak orginał...

Edytowane przez lesniak
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pulled pork czyli "wyczesana wieprzowina" to w oryginale Lesniaku drogi "hamerykanskie BBQ" zatem pieczenie w dymie i tu ma kolega rację. Co do preferencji i wariacji naten temat zdecydowanie bardziej odpowiada mi wersja europejska czyli pieczona/duszona długo w niskuej temperaturze dobry piekarnik plus garnek rzymski albo naczynie żaroodporne lub podsmarzenie na szybko i wolnowar ja dodatkowo długo pekluję z przyprawami tak na bogato i minimum 5 dni ;)

O ile moja LP stroni od takiego jedzenia to dobrą bułkę z taką wieprzowinką sosem i warzywami wciąga nosem ;)

 

PS

Nie opłaca się robić mniej niż 3kg ... taka luźna dygresja ;)

 

Tapniete z GT-I9500

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pulled pork u mnie na statku to tak jak zeberka robia wiec jajpierw miesko jest obgotowane z koscia a nastepnie po malu pieczone, w fazie koncowej zostaje pozmarowane sosem BBQ (Miod ketchup i angielski sos HP) No i pieczone do momentu kiedy za pomoca reki paluszkow po posiagnieciu wlokien mieska z niewielka sila ono odchodzi od kosci i swobodnie sie odziela od siebie. No i tu mamy Pulled pork

 

Pulled = Ciagnac,Odciagnac 

 

No ale to u mnie na statku tak robia  :D  :D  :D 

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.